- Dr. George D. Pamplona-Roger
- Cartonată
- Principii de sanatate
- Legat
- 15
Un corp sănătos scoate în evidență extraordinara valoare a corpului uman, explicând funcționarea fiecărei părți a lui și a fiecărui organ și oferind sfaturi prețioase care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă.
Volumul de față este un compendiu de medicină preventivă scris pentru persoanele care doresc să aibă grijă de propriul corp, un veritabil manual de întreținere pentru cea mai complexă și mai eficientă mașinărie dintre toate - corpul uman.
Citind această carte, veți afla:
1. Cum să aveți grijă de corpul dumneavoastră;
2. Care sunt tratamentele naturale pentru o varietate de organe și părți ale corpului;
3. Cum să preveniți diverse boli;
4. Cum să aveți un corp frumos;
5. Care sunt atacurile asupra corpului;
6. Care este istoria și destinul corpului uman.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajuns să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles.
Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Sucuri sănătoase.
- Elena Pridie
- Flexibilă
- Retete culinare
- Broșat
- 12
Alimentaţia sănătoasă constituie esenţa tuturor cărţilor scrise de Elena Pridie. Autoarea ne învaţă, prin reţetele recomandate, ce să punem în farfurie zi de zi, atât pentru a preveni boala, cât şi pentru a scăpa de ea când aceasta deja s-a instalat.
Principiile alimentaţiei sănătoase sunt valabile în aceeaşi măsură şi pentru alimentele pe care le consumăm în timpul iernii, aşa că lucrarea prezentă, Cămara vegetariană, nu poate fi decât binevenită în fiecare familie care îşi doreşte sa trăiască sănătos.
Ţinând cont de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi îşi trăiesc viaţa generaţiile din prezent, sfaturile şi reţetele din carte vă vor fi de un real folos, atât pentru a vă uşura munca, dar mai ales pentru a vă ajuta să vă menţineţi sănătatea în parametri acceptabili.
- Dr. Emil Rădulescu
- Flexibilă
- Alimentatie
- Broșat
- 15
A consuma mai puţine alimente când există abundenţă de hrană, ar trebui sa fie infinit mai uşor decât a mânca mai mult când nu e nimic pe masă. Dar se pare că nu e aşa.
Pe măsură ce aburii şi motoarele electrice au înlocuit efortul muscular al omului şi abundenţa de hrană s-a generalizat, omenirea a cunoscut schimbări nu numai în alimentaţie şi în volumul de activitate fizică, ci şi în bolile de care suferă.
Pentru a obţine rezultate în combaterea obezităţii, e nevoie de o schimbare radicală a aspiraţiilor personale şi de dobândirea convingerii că un nou stil de viaţă constituie o necesitate, şi nu o opţiune. Slăbirea fără a face vreun efort, fără a schimba ce e de schimbat o promit numai şarlatanii, care fac averi exploatând naivitatea multora.
- Dr. Emil Rădulescu
- Flexibilă
- Un nou stil de viata
- Broșat
- 12
Alcoolul are două feţe, la fel ca zeul roman Ianus. Pe de o parte, se prezintă ca un oaspete bine venit la toate festivităţile şi un garant al atmosferei plăcute a întrunirilor sociale. Pe de altă parte, el este, fără îndoială, un agent producător de boli cu consecinţe grave, până la ruinarea fizică şi economică, dar aduce adesea şi izolare socială.
Se estimează că în secolul XXI fumatul va produce un miliard de victime, şi totuşi alcoolul constituie principala cauza de nefericire pentru omenire.
Producând anual aproape 2 milioane de decese pe glob şi tot atâtea cheltuieli pentru îngrijirea bolilor pe care le determină, ca şi fumatul, alcoolul are consecinţe sociale enorme, ce nu pot fi redate prin cifre.
Cu toate acestea, este extrem de greu să-l convingi pe un consumator "normal" că alcoolul nu face pe nimeni fericit.
Din cauza relaţiei strânse între puterea de cumpărare şi consumul de alcool, pe de o parte, şi agresivitatea industriei alcoolului, pe de alta, cantitatea de alcool consumat şi relele care decurg de aici, vor creşte în majoritatea ţărilor din lume.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia că nu există niciun nivel de consum care să fie lipsit de riscuri. De la prima picatură, alcoolul este o substanţă toxică pentru organismul uman chiar dacă efectele nu sunt perceptibile imediat. Autorul prezintă date ştiinţifice recente, care vor uşura decizia pentru abstinenţa totală.