Politica de confidenţialitate - viatasisanatate.ro

Bine ai venit pe www.viatasisanatate.ro!

Pentru a putea comanda cărţi pe site-ul www.viatasisanatate.ro, trebuie ca mai întâi să-ţi creezi un cont. Pentru a-ţi crea un cont, este necesar să furnizezi anumite date care vor fi necesare pe durata întregului proces de comandă, procesare şi expediere a produselor. 

Exprimându-ţi acordul asupra furnizării datelor solicitate, accepţi ca S.C. Editura Viaţă şi Sănătate S.R.L. să folosească datele furnizate în scopul derulării tuturor etapelor până la finalizarea comenzii, dar şi pentru a-ţi transmite informaţii în ceea ce priveşte ofertele de carte.  

S.C. Editura Viaţă şi Sănătate S.R.L. respectă legile în vigoare privind confidenţialitatea datelor.

1. Datele personale

Din 25 mai 2018 a devenit aplicabil Regulamentul European 679/2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date ("Regulamentul").

Scopul principal al acestuia este creșterea nivelului de protecție a datelor personale și crearea unui climat de încredere care să permită fiecărei persoane controlul asupra propriilor date.

Aplicăm integral prevederile acestui regulament, pe tot parcursul colectării, stocării și prelucrării datelor tale personale.

2. Ce date personale prelucrăm

La înregistrarea ca utilizator al www.viatasisanatate.ro, vă vom solicita o serie de date personale, cum ar fi numele și prenumele, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă poștală. Toate aceste date le folosim doar în urma exprimării consimțământului tău direct.

3. Cum colectăm datele tale

Colectăm datele tale prin formularul nostru de creare a contului plasat pe site-ul nostru www.viatasisanatate.ro, sau prin înregistrarea unei comenzi telefonice.

4. Cum prelucrăm datele tale personale și cu ce scop

Scopul colectării datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clienților asupra stării comenzii și expedierea către aceștia a produselor comandate. Prelucram datele oferite de tine prin procese automate, care nu presupun în mod expres intervenție umană.

5. Comunicăm datele tale personale către terțe entități

Pentru a-ți oferi servicii cât mai competitive, pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce ne revin sau în alte scopuri legitime este posibil să transmitem datele tale personale către autorități publice, împuterniciți către care am externalizat furnizarea anumitor servicii din România sau din afara ei sau a Uniunii Europene/Spațiului Economic European, asigurându-ne însă întotdeauna că există garanții adecvate pentru protejarea datelor tale.

Datele tale stocate pe serverele Editurii Viață și Sănătate, sunt criptate.  Editura Viață și Sănătate este singura entitate care are dreptul de a folosi aceste date.

6. Cât timp prelucrăm datele tale cu caracter personal

Datele tale personale sunt prelucrate pe tot parcursul relației noastre contractuale și/sau până la modificare opțiunilor tale. Te informăm că ai posibilitatea de a solicita ștergerea tuturor datelor tale din bazele noastre de date, cu excepția situațiilor în care legislația în vigoare impune alte condiții speciale de păstrare și arhivare a datelor.

7. Care sunt drepturile tale și cum pot fi exercitate

Pe lângă drepturile existente, de la data aplicării Regulamentului beneficiezi de drepturi adiționale. Iată lista completă a drepturilor pe care le ai:

7.1 - Dreptul la informare – poți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor tale personale;

7.2 - Dreptul la rectificare – poți rectifica datele personale inexacte sau le poți completa;

7.3 - Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat") – poți obține ștergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege;

7.4 - Dreptul la restricționarea prelucrării - poți solicita restricționarea prelucrării în cazul în care contești exactitatea datelor, precum și în alte cazuri prevăzute de lege;

7.5 - Dreptul de opoziție – poți să te opui, în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;

7.6 - Dreptul la portabilitatea datelor - poți primi, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ai furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau poți solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator;

7.7 - Dreptul de a depune plângere - poți depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

7.8 - Dreptul de retragere a consimțământului – în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul tău, ți-l poți retrage oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă;

7.9 - Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare, iți poți exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta și poți contesta decizia.

Îți poți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla trimitere a unei solicitări la sediul nostru din str. Cernica 101, Pantelimon, Ilfov sau la adresa de e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În plus, am numit o persoană pentru Protecția Datelor care poate fi contactat dacă există nelămuriri cu privire la orice aspect ce ține de protecția datelor personale, prin transmiterea unei cereri la datele de contact anterior menționate.