Termeni şi condiţii generale - Editura Viata si Sanatate

S.C. Editura Viaţă şi Sănătate S.R.L., cu sediul în Pantelimon, str. Cernica, nr. 101, Ilfov, înmatriculată în Registrul Comerțului J23/3442/2012, având cod unic de înregistrare RO6710635, este denumită în cele ce urmează proprietar al magazinului on-line www.viatasisanatate.ro.

I.Date de contact

Ne puteți contacta prin următoarele mijloace

1. Prin poştă, la adresa de corespondență: Pantelimon, str. Cernica, nr. 101;

2. prin e-mail, la următoarele adrese:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – pentru întrebări referitoare la procedura de plasare a comenzilor, metode de plată, metode de livrare etc.; 
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. – pentru inițiere colaborări și parteneriate;

3. Prin telefon, la numărul: 0213230020, 0740101034;
4. Prin fax, la numarul: 0213230040.
5. Prin WhatsApp/Telegram la 0740101022

II. Despre www.viatasisanatate.ro

www.viatasisanatate.ro este un serviciu e-commerce care oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a intra în posesia produselor afișate. Achiziția produselor se face pe baza comenzilor primite prin site sau telefon.

III. Proprietatea intelectuală

www.viatasisanatate.ro este marcă a S.C. Editura Viaţă şi Sănătate S.R.L.

Conținutul și design-ul site-ului www.viatasisanatate.ro, precum și orice alt material având legătură cu acesta, aparțin Editurii Viață și Sănătate și/sau colaboratorilor săi. Nu puteți utiliza, reproduce sau permite nimănui să utilizeze sau să reproducă materialele de pe www.viatasisanatate.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Editurii Viață și Sănătate.

Nu puteți folosi cadre (frames în sensul limbajului HTML) sau tehnici de încadrare (framing techniques în sensul limbajului HTML) pentru mărci, logouri sau alte informații protejate de legea copyrightului (inclusiv imagini, texte, interfețe, formulare) ale site-ului www.viatasisanatate.ro fără a deține o permisiune scrisă, prealabilă, din partea Editurii Viață și Sănătate.

IV. Înregistrarea ca utilizator

Site-ul www.viatasisanatate.ro poate fi accesat în mod gratuit, iar simpla navigare în paginile acestuia nu este condiționată de înregistrarea ca utilizator (crearea unui cont de utilizator pe site). Pentru a beneficia însă de anumite servicii oferite de site, cum ar fi achiziționarea produselor oferite de acesta, primirea newsletterului www.viatasisanatate.ro sau verificarea situației unor comenzi proprii, va trebui să vă înregistrați ca utilizator (să vă creați un cont de utilizator pe site). Înregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabilă de către dvs. a Termenilor și condițiilor de utilizare a www.viatasisanatate.ro și a Politicii de confidențialitate a acestuia. Aceste reglementări constituie baza contractuală a raporturilor dintre utilizatori și Editura Viață și Sănătate.

Întrucât prevederile Termenilor şi condiţiilor de utilizare şi ai Politicii de confidenţialitate pot fi modificate, vă rugăm să le revedeţi periodic. În condiţiile în care nu veţi mai fi de acord cu prevederile acestora, vă rugăm să nu mai accesaţi/folosiţi serviciile www.viatasisanatate.ro.

Dacă folosiți acest site, sunteți responsabili de păstrarea confidențialităţii datelor de acces în contul dvs. de utilizator, creat pe site, și sunteți de acord să vă asumați responsabilitatea pentru toate activitățile efectuate din contul dvs. de utilizator, creat pe site.

www.viatasisanatate.ro poate vinde produse pentru copii sub 14 (paisprezece) ani, dar le vinde adulților care sunt autorizați să efectueze plăţi on-line cu cardul sau prin orice altă metodă de plată acceptată de www.viatasisanatate.ro. Dacă aveți sub 14 (paisprezece) ani, puteţi achiziționa produsele www.viatasisanatate.ro numai cu ajutorul unui părinte sau tutore.

www.viatasisanatate.ro își rezervă dreptul de a închide conturi de utilizatori, de a modifica sau elimina texte, imagini și hyperlinkuri sau de a refuza vânzarea de produse, la propria sa discreție.

V. Datele personale

Din 25 mai 2018 a devenit aplicabil Regulamentul European 679/2016 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date („Regulamentul").

Scopul principal al acestuia este creșterea nivelului de protecție a datelor personale și crearea unui climat de încredere care să permită fiecărei persoane controlul asupra propriilor date.

Aplicăm integral prevederile acestui regulament, pe tot parcursul colectării, stocării și prelucrării datelor tale personale.

V.1. Ce date personale prelucrăm

La înregistrarea ca utilizator al www.viatasisanatate.ro, vă vom solicita o serie de date personale, cum ar fi numele și prenumele, adresa de e-mail, număr de telefon, adresă poștală. Toate aceste date le folosim doar în urma exprimării consimțământului tău direct.

V.2. Cum colectăm datele tale

Colectăm datele tale prin formularul nostru de creare a contului plasat pe site-ul nostru www.viatasisanatate.ro, sau prin înregistrarea unei comenzi telefonice.

V.3. Cum prelucrăm datele tale personale și cu ce scop

Scopul colectării datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clienților asupra stării comenzii și expedierea către aceștia a produselor comandate. Prelucram datele oferite de tine prin procese automate, care nu presupun în mod expres intervenție umană.

V.4. Comunicăm datele tale personale către terțe entități

Pentru a-ți oferi servicii cât mai competitive, pentru îndeplinirea obligațiilor legale ce ne revin sau în alte scopuri legitime este posibil să transmitem datele tale personale către autorități publice, împuterniciți către care am externalizat furnizarea anumitor servicii din România sau din afara ei sau a Uniunii Europene/Spațiului Economic European, asigurându-ne însă întotdeauna că există garanții adecvate pentru protejarea datelor tale.

Datele tale stocate pe serverele Editurii Viață și Sănătate, sunt criptate.  Editura Viață și Sănătate este singura entitate care are dreptul de a folosi aceste date.

V.5. Cât timp prelucrăm datele tale cu caracter personal

Datele tale personale sunt prelucrate pe tot parcursul relației noastre contractuale și/sau până la modificarea opțiunilor tale. Te informăm că ai posibilitatea de a solicita ștergerea tuturor datelor tale din bazele noastre de date, cu excepția situațiilor în care legislația în vigoare impune alte condiții speciale de păstrare și arhivare a datelor.

V.6. Care sunt drepturile tale și cum pot fi exercitate

Pe lângă drepturile existente, de la data aplicării Regulamentului beneficiezi de drepturi adiționale. Iată lista completă a drepturilor pe care le ai:

V.6.1 - Dreptul la informare – poți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor tale personale. Timpul de răspuns pentru aceste solicitări este de 30 de zile;

V.6.2 - Dreptul la rectificare – poți rectifica datele personale inexacte sau le poți completa;

V.6.3 - Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat") – poți obține ștergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege;

V.6.4 - Dreptul la restricționarea prelucrării - poți solicita restricționarea prelucrării în cazul în care contești exactitatea datelor, precum și în alte cazuri prevăzute de lege;

V.6.5 - Dreptul de opoziție – poți să te opui, în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul nostru legitim;

V.6.6 - Dreptul la portabilitatea datelor - poți primi, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ai furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau poți solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator. Pentru această operațiune se percep taxe;

V.6.7 - Dreptul de a depune plângere - poți depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor personale la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

V.6.8 - Dreptul de retragere a consimțământului – în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul tău, ți-l poți retrage oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă;

V.6.9 - Drepturi suplimentare aferente deciziilor automate: poți cere și obține intervenția umană cu privire la respectiva prelucrare, iți poți exprima propriul punct de vedere cu privire la aceasta și poți contesta decizia.

Îți poți exercita aceste drepturi, fie individual, fie cumulat, foarte ușor, prin simpla trimitere a unei solicitări la sediul nostru din str. Cernica 101, Pantelimon, Ilfov sau la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

În plus, am numit o persoană pentru Protecția Datelor care poate fi contactată dacă există nelămuriri cu privire la orice aspect ce ține de protecția datelor personale, prin transmiterea unei cereri la datele de contact anterior menționate.

VI. Procedura de cumpărare

Pentru a cumpăra și a intra în posesia produselor oferite spre vânzare pe www.viatasisanatate.ro, este necesară parcurgerea următoarelor etape:

– identificarea și alegerea produselor;

– înregistrarea dvs. ca utilizator al www.viatasisanatate.ro;

– efectuarea plății produselor;

– livrarea produselor.

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe www.viatasisanatate.ro, sunteți de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care site-ul își derulează operațiunile.

VII. Cum cumpăr

VII.1. Preţurile

Cu excepția cazurilor în care este prevăzut altfel, prețurile produselor afișate pe www.viatasisanatate.ro reprezintă prețurile finale de cumpărare și includ TVA (taxa pe valoare adăugată de 5%, 9% sau 19%, valabilă în România). Prețurile finale de cumpărare pot să nu reprezinte cele mai competitive prețuri de pe un anumit segment de produse sau pentru o anumită perioadă.

VII.2. Metode de plată

Pentru efectuarea plăţii produselor comandate, puteți alege dintre următoarele metode de plată: online, cu cardul, ramburs sau virament bancar.

VII.3 Livrarea produselor

Livrarea produselor se poate face prin Poșta Română sau printr-o firmă de curierat rapid (Fan Courier, Bookurier, GLS).

În cazul în care optați pentru livrarea prin Poșta Română, veți primi un aviz în cutia poștală, prin care sunteți înștiințați privind sosirea coletului la oficiul poștal din zona dumneavoastră. Dacă nu ridicați coletul în două, trei zile, veți primi un al doilea aviz; după acest aviz, Poșta Română percepe taxe de magazinaj. Atenţie: dacă nu ridicați coletul în 10 zile, Poșta Română va returna coletul!

În cazul în care optați pentru livrarea prin curierat rapid, un agent vă va înmâna coletul personal. În situația în care nu vă găsește la adresa indicată, vă va contacta telefonic pentru a stabili de comun acord locul și data predării coletului. Atenție: după ce vă accesați contul sau vă creați unul nou, aveți posibilitatea să specificați adresa de livrare, alta decât cea de facturare.

Cărțile comandate se livrează în toată țara, pentru comenzile livrate prin curierat rapid ținându-se cont de aria de acoperire a partenerilor noștri.

În cazul în care livrarea produselor se face în afara țării, costul livrării va fi comunicat clientului prin e-mail sau telefon, iar livrarea produselor se va face după acceptarea explicită a acestui preț.

VIII. Descrierea și returnarea produselor

www.viatasisanatate.ro depune toate eforturile pentru ca descrierea produselor listate pe site să fie cât se poate de precisă, cu toate acestea, www.viatasisanatate.ro nu garantează că descrierile produselor sau ale altor tipuri de materiale care au legătură cu acestea sunt precise, complete, curente sau fără erori. Dacă un produs oferit de www.viatasisanatate.ro este diferit față de descrierea aferentă acestuia de pe site, îl puteți returna respectând prevederile Politicii de returnare a produselor a site-ului și în conformitate cu legislația română în vigoare.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 30 de zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului, în conformitate cu dispoziţiile OG nr. 130/2000.

În cazul în care înțelegeţi să valorificați acest drept, aveți următoarele obligații:

– de a returna produsul cumpărat, în ambalajul original, nedeteriorat, pe cheltuiala dvs.;
– de a returna produsul cumpărat în starea în care v-a fost livrat.

IX. Recenzii, comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut

Utilizatorii pot posta recenzii, comentarii sau alte tipuri de conținut; pot trimite sugestii, idei, pot pune întrebări, pot propune articole sau alte tipuri de materiale, cât timp conținutul acestora nu este ilegal, obscen, amenințător, defăimător, nu încalcă dreptul la intimitate sau legea cu privire la protejarea proprietăţii intelectuale, nu conține viruși informatici, comunicări comerciale, politice, care instigă la ură sau la intoleranță pe motive etnice, religioase, rasiale, de orientare sexuală, mesaje colective sau alte forme de spam. În vederea postării de recenzii, comentarii, comunicări și alte tipuri de conținut, nu puteți folosi adrese de e-mail sau identități false.

X. Forţa majoră

www.viatasisanatate.ro nu poate fi făcut responsabil pentru nicio întârziere sau eroare rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința www.viatasisanatate.ro. Această exonerare include, dar nu se limitează la: erorile de funcționare a echipamentului tehnic de la www.viatasisanatate.ro, lipsa funcționării conexiunii la internet, lipsa funcționării conexiunilor de telefon, virușii informatici, accesul neautorizat în sistemele www.viatasisanatate.ro, erorile de operare, întârzieri cauzate de transportatori,  precum și cazurile de forță majoră stipulate de legislația română în vigoare.

XI. Publicitatea

www.viatasisanatate.ro poate afișa, în paginile sale, reclame la produsele din oferta sa, precum și la produse ori servicii aparținând terților. Prin utilizarea www.viatasisanatate.ro și prin acceptarea Termenilor și condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de confidențialitate, vă exprimați în mod direct acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

XII. Reclamații privind încălcarea legii referitoare la protejarea proprietății intelectuale

www.viatasisanatate.ro respectă dreptul la proprietatea intelectuală a terților. Dacă ați observat că site-ul conține informații care încalcă dreptul acestora la proprietate intelectuală, vă rugăm să ne trimiteți o înștiinţare la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau să ne contactați la numerele de fax și telefon sau la adresa de corespondență.

XIII. Legislaţia aplicabilă

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.viatasisanatate.ro sunt guvernate de dispozițiile legilor române, cu precădere de Legea 365/2002 privind comerțul electronic și OG 130/2000 privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Termenii şi condiţiile www.viatasisanatate.ro se supun legislației române. În caz de litigiu, se va încerca mai întâi o rezolvare pe cale amiabilă, în termen de 30 de zile lucrătoare de la înregistrarea reclamației la sediul S.C. Editura Viață și Sănătate S.R.L. În cazul în care nu se poate ajunge la o înțelegere în termenul precizat anterior, litigiile dintre părți se vor supune rezolvării instanțelor judecătorești competente.

XVI. Prezentarea ofertei

S.C. Editura Viață și Sănătate S.R.L. își rezervă dreptul de a opera oricând orice modificări asupra prețurilor și datelor tehnice prezente pe site-ul www.viatasisanatate.ro, fără o înștiinţare prealabilă. Datele tehnice prezente pe site-ul www.viatasisanatate.ro au caracter informativ și nu reprezintă o obligație contractuală. Fotografiile de pe site-ul www.viatasisanatate.ro au caracter informativ și pot exista diferențe între acestea și produs.