
Pret intreg
35,00 Lei


Pret intreg
25,00 Lei
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Alimentaţia sănătoasă constituie esenţa tuturor cărţilor scrise de Elena Pridie. Autoarea ne învaţă, prin reţetele recomandate, ce să punem în farfurie zi de zi, atât pentru a preveni boala, cât şi pentru a scăpa de ea când aceasta deja s-a instalat.
Principiile alimentaţiei sănătoase sunt valabile în aceeaşi măsură şi pentru alimentele pe care le consumăm în timpul iernii, aşa că lucrarea prezentă, Cămara vegetariană, nu poate fi decât binevenită în fiecare familie care îşi doreşte sa trăiască sănătos.
Ţinând cont de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi îşi trăiesc viaţa generaţiile din prezent, sfaturile şi reţetele din carte vă vor fi de un real folos, atât pentru a vă uşura munca, dar mai ales pentru a vă ajuta să vă menţineţi sănătatea în parametri acceptabili.
Abordând fiecare aspect al fiinţei noastre, principiile acestei cărți te vor conduce spre o stare de sănătate, de bine. Respectarea lor te va ajuta să ai o minte ageră și curată, un trup în formă, să fii optimist, echilibrat emoţional și bine ancorat spiritual. Secretele nu mai sunt secrete!
„Ești ceea ce gândești”, „Ești în zona de risc?”, „Relații sănătoase”, „Speranță dincolo de depresie” - sunt doar câteva din subiectele abordate.
„Nouă zecimi din fericirea noastră se bazează pe sănătate”, a spus filosoful Schopenhauer. Chiar dacă, din punct devedere creștin afirmația s-ar preta la discuții sau corecturi, sănătatea este cu certitudine un bun prea mare pentru a fi lăsat doar la voia întâmplării. Niciodată interesul pentru sănătate n-a fost mai mare ca în zilele noastre şi, în acelaşi timp, niciodată n-au circulat mai multe informaţii eronate.
Cartea Alimentație inteligentă prezintă răspunsuri, sprijinite pe ultimele date ştiinţifice, la întrebările celor care caută un stil de viaţă sănătos. Cei interesați să trăiască nu numai astăzi sau mâine vor descoperi multe lucuri interesante și nebănuite, vor putea cumpăni argumentele și vor decide dacă sfaturile merită să fie urmate.
Doctorul Emil Rădulescu, specializat în boli interne, care s-a format și a lucrat mulți ani în clinicile universitare din bucurești, este cunoscut pentru cele peste 1 200 de emisiuni radiofonice de sănătate.
Cartea Luptă cu infamația! este o carte de reţete care se concentrează pe alimente nesofisticate şi foarte simplu de preparat. Deşi această carte este foarte restrictivă, autoarea Angela Poch evită extremele în alimentaţie, cu excepţia cazului în care acestea sunt impuse de un medic pentru nevoile particulare ale unui pacient.
Reţetele din această carte:
- Sunt fără grâu sau gluten;
- Sunt fără lactate, ouă, complet vegane;
- Nu au zahăr adăugat, miere sau sirop de arţar etc;
- Folosesc leguminoase uşor de digerat (dar pot fi folosite toate tipurile de leguminoase);
- Nu folosesc fructe cu un conţinut ridicat de zaharuri;
- Nu conţin solanacee (citeşte „Cuvânt-înainte” pentru mai multe informaţii despre solanacee);
- Nu conţin soia (sunt sugestii în cazul în care puteţi folosi laptele de soia sau puteţi folosi lapte de migdale, orez etc);
- Folosesc o cantitate limitată de ulei (sau pot fi făcute complet fără ulei).
Angela Poch a absolvit Total Health School of Nutrition din Calgary, AB, şi cunoaşte nevoile nutriţionale de bază. De 15 ani, Angela adaptează reţete vegane şi vegetariene pentru clasele de gătit sau pentru prieteni cu sensibilităţi alimentare. A dezvoltat multe servicii şi produse, precum: cărţi de reţete, materiale despre sănătate, cursuri on-line şi videouri, pentru a veni în sprijinul unor nevoi de sănătate şi de stil de viaţă.