


Pret oferta saptămânii
44.00 Lei33.00 Lei

Pret intreg
59,00 Lei

Pret intreg
35,00 Lei
Faimoasa carte a lui Paul de Kruif, Vânătorii de microbi, îmbracă, iată, hainele unei noi traduceri în limba română la aproape un secol de la prima sa ediție în engleză. „Cartea aceasta reușește și astăzi să ne cucerească inimile și mințile”, scrie F. González-Crussí în introducerea sa, iar „supraviețuirea unei asemenea puteri de atracție este rară, în general, în cazul cărților.”
În douăsprezece capitole care țin cititorii cu sufletul la gură, autorul prezintă biografiile romanțate ale unora dintre cei mai inovatori, îndârjiți, curajoși și eroici luptători împotriva microbilor, acești obscuri, ba chiar invizibili dușmani ai vieții, care au făcut sute de milioane de victime de-a lungul timpului. Începând de la cel dintâi vânător, Anton van Leeuwenhoek (născut în secolul al XVII-lea), cartea ne trece prin fața ochilor o galerie care îi include pe Lazzaro Spallanzani, Robert Koch, Theobald Smith, Giovanni Battista Grassi și mulți alții, oferindu-ne mai mult decât istorie – inspirație.
Paul de Kruif (1890–1971) a fost un microbiolog american care s-a remarcat prin cărțile sale pe teme științifice. Absolvent al Universității din Michigan (în 1912), și-a susținut doctoratul la aceeași instituție de învățământ (în 1916). A luptat în Franța în timpul Primului Război Mondial, iar după război a devenit asistent universitar la universitatea unde își făcuse studiile. A lucrat și la Institutul Rockefeller destinat cercetărilor medicale (din 1965, Universitatea Rockefeller). Ulterior, de Kruif a devenit scriitor cu normă întreagă. A colaborat cu diverse publicații periodice și a scris cărți precum The Fight for Life (1938) și Life Among the Doctors (1949). Cartea i-a adus celebritatea a fost Microbe Hunters (Vânătorii de microbi, 1926), aceasta având parte de numeroase reeditări și traduceri de-a lungul timpului.
O apariție inedită, dar de care era extrem de mare nevoie. Într-o perioadă în care descoperim din ce în ce mai mult că tatăl joacă roluri nebănuit de importante, decisive chiar, în creșterea copiilor săi, cartea Tații. Implicații și semnificații contemporane sosește la timp.
Volumul conține o colecție de 15 contribuții ale unor autori români și străini, care scriu argumentat și convingător despre principalele contribuții prin care un tată schimbă viața copiilor săi și despre deciziile de răscruce pe care un tată trebuie să le ia.
Utilă și surprinzătoare deopotrivă pentru tații de toate vârstele și din toate categoriile (tată pentru prima dată, tată de fete, tată de băieți, tatăl în vârstă, tatăl jucăuș, tatăl-lider, tatăl-mentor etc.), cartea Tații a fost îndelung așteptată și de mamele care vor să le ofere cadoul cel mai potrivit soților lor. Și care consideră că parentingul este o preocupare de căpătâi a ambilor parteneri.
Carte de bucate, conţine reţete vegetariene.
Autor Gyeresi Marta
Cea mai frecventă suferință a femeilor care au depășit vârsta de cincizeci de ani este osteoporoza, caracterizată prin diminuarea masei osoase, cu alterarea microarhitecturii țesutului osos, având drept consecință creșterea fragilității osoase și a susceptibilității la fracturi, în special la șold, antebraț și vertebre.
Până la apariția fracturilor, pierderea de masă osoasă nu produce simptome, astfel încât osteoporoza poate fi denumită epidemia tăcută (mută).
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie