Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Cea mai frecventă suferință a femeilor care au depășit vârsta de cincizeci de ani este osteoporoza, caracterizată prin diminuarea masei osoase, cu alterarea microarhitecturii țesutului osos, având drept consecință creșterea fragilității osoase și a susceptibilității la fracturi, în special la șold, antebraț și vertebre.
Până la apariția fracturilor, pierderea de masă osoasă nu produce simptome, astfel încât osteoporoza poate fi denumită epidemia tăcută (mută).
Cartea Remedii naturale este plină de informații interesante, folositoare și, uneori, greu de găsit, cu privire la prevenirea și tratarea unor afecțiuni des întâlnite. Explicațiile și sfaturile simple, pe înțelesul tuturor, fac din această carte un material instructiv care atrage un public numeros. Autorii pun accent pe menținerea sănătății și prevenirea bolilor, căutând să-l instruiască pe cititor cu privire la bazele unui stil de viață sănătos, numeroasele referințe din literaratura medicală dând mai multă validitate cercetărilor lor. Metodele simple de îngrijire încurajează responsabilitatea pentru sănătatea personală, responsabilitate ce n-ar trebui lăsată pe seama altora.
Această carte nu intenționează să stabilească diagnostice, nici să dea numite sfaturi medicale. Scopul său este acela de a informa și educa. Autorii doresc ca informațiile furmizate în această carte să fie folosite de cititor în colaborare cu un medic sau un cadru medical.
Phylis Austin a făcut studii în domeniul Serviciului Comunității la Southern College Collegedale, Tennessee. Ea a lucrat timp de câțiva ani ca bibliotecar medical, asistentă medicală, asociat în cercetări medicale și asistent editorial în spitalele comunității și la Yuchi Pines Institute.
Medicii Calvin si Agatha Thrash, un cuplu care formează o echipă medicală, au combinat cercetările lor în practica medicinei interne și în patologie cu seminare de educație, counseling și publicații. Ei au fondat, în 1970, Yuchi Pines Institute, un centru educațional de sănătate, în Seale, Alabama. Pe baza experienței dobândite, în urma practicării tratamentelor simple, au scris șase cărți despre terapia fară medicamente și instruirea în ceea ce privește un stil de viață sănătos, cărți ce s-au vândut în peste 100 000 de exemplare.
Despre creier şi despre corp s-au scris multe cărţi, însă despre armonia dintre ele şi capacitatea noastră de a face ca acestea să funcţioneze perfect există încă multe lucruri nedescoperite.
Sandra Nedelcu prezintă în această carte o perspectivă interesantă despre un stil de viaţă sănătos, despre calităţile incontestabile ale unei alimentaţii bazate pe fructe şi legume, o abordare diferită despre alimentaţie, despre ingredientele cu care ne hrănim mintea şi trupul.
Există multă informaţie în mediul online, însă acest material vă oferă posibilitatea de a accesa informaţii valoroase, calificate, despre un stil de viaţă sănătos, despre hormoni şi rolul lor în organism, despre cum funcţionează o dietă şi despre micile schimbări din viaţa noastră legate de alimentaţie şi influenţa lor pe termen lung.
Mulţumiri şi aprecieri autoarei Sandra Nedelcu, care ne oferă şansa de a privi dincolo de teorie şi care ne oferă soluţii practice, sustenabile.
Dr. Debora Fara,
medic rezident neurochirurgie
Carte de bucate, conţine reţete vegetariene.
Autor Gyeresi Marta