


Pret oferta saptămânii
39.00 Lei 29,25 Lei

Pret intreg
48,00 Lei

Pret intreg
49,00 Lei
Caietul meu de rețete este o invitație la bucurie. Nicoleta Răducan gătește cu pasiune și îi place să ofere altora din ceea ce a descoperit. Fiecare rețetă, fie că este mai simplă, fie că este mai complexă, duce mai departe această stare de bine. Dar bucuria, pentru a fi autentică, trebuie să fie împărtășită. La fel ca masa. Tocmai de aceea rețetele acestea vor fi și mai apetisante dacă le pregătiți împreună cu cei dragi și pentru a le împărți cu cât mai mulți.
Fie că este vorba de salate, de pateuri, de supe, de feluri principale sau de dulciuri, toate sunt apetisante, gustoase și accesibile pentru orice bucătar amator pasionat. Dar mâncarea Nicoletei nu este doar bună la gust, ci, așa cum se poate observa din ilustrațiile pe care ea le-a făcut fiecărui fel de mâncare propus, este și foarte frumos așezată în farfurie. Din punctul acesta de vedere, cartea este o poveste despre frumos. Atunci când alegi să faci aceste rețete, să le împarți cu cei dragi, să fii recunoscător lui Dumnezeu pentru încă o masă gustoasă, tu duci acest frumos și această bucurie mai departe. Adrian Neagu, director editorial, Editura Viață și Sănătate
Un corp sănătos scoate în evidență extraordinara valoare a corpului uman, explicând funcționarea fiecărei părți a lui și a fiecărui organ și oferind sfaturi prețioase care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă.
Volumul de față este un compendiu de medicină preventivă scris pentru persoanele care doresc să aibă grijă de propriul corp, un veritabil manual de întreținere pentru cea mai complexă și mai eficientă mașinărie dintre toate - corpul uman.
Citind această carte, veți afla:
1. Cum să aveți grijă de corpul dumneavoastră;
2. Care sunt tratamentele naturale pentru o varietate de organe și părți ale corpului;
3. Cum să preveniți diverse boli;
4. Cum să aveți un corp frumos;
5. Care sunt atacurile asupra corpului;
6. Care este istoria și destinul corpului uman.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajuns să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles.
Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Sucuri sănătoase.
Carte de bucate.
Autor: GYERESI MARTA
Titlu în limba română: Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.
Cuprins:
– „De ce sunt bolnav?”
– Programul corect al meselor
– Junk-food
– Piramida alimentaţiei raţionale
– Carnea şi brânza
– Alte principii de alimentaţie sănătoasă
– Puterea de a face schimbări
– Bucătăria sănătoasă (reţete)