Cuprins:
– „De ce sunt bolnav?”
– Programul corect al meselor
– Junk-food
– Piramida alimentaţiei raţionale
– Carnea şi brânza
– Alte principii de alimentaţie sănătoasă
– Puterea de a face schimbări
– Bucătăria sănătoasă (reţete)
Care gospodină n-ar fi încântată să audă aprecieri culinare sincere din partea oaspetilor care o vizitează? Argumentul? Cartea de față!
În varietatea de rețete expuse, autoarea ne prezintă o adevărată artă culinară.Nici mai mult , nici mai putin de 400 de rețete care abia asteaptă sa fie testate in casele fiecăruia dintre noi.
Abordând fiecare aspect al fiinţei noastre, principiile acestei cărți te vor conduce spre o stare de sănătate, de bine. Respectarea lor te va ajuta să ai o minte ageră și curată, un trup în formă, să fii optimist, echilibrat emoţional și bine ancorat spiritual. Secretele nu mai sunt secrete!
„Ești ceea ce gândești”, „Ești în zona de risc?”, „Relații sănătoase”, „Speranță dincolo de depresie” - sunt doar câteva din subiectele abordate.
Știați că bolile cardiovasculare constituie principala cauză de morbiditate și mortalitate pe glob? Că ele răspund de 33% din totalul deceselor, adică aproximativ 18 milioane de vieți secerate în fiecare an?
Hipertensiunea arterială produce anual milioane de decese și cheltuieli uriașe din bugetele de sănătate ale guvernelor.
Specialiștii spun că 80-90% dintre bolile cardiovasculare ar putea fi evitate prin măsuri profilactice extrem de simple și necostisitoare.
Cartea aceasta îl învață pe cititor cum să țină la distanță potențialele pericole generate de această boală.
În ultimii ani, investigaţiile în domeniul nutriţiei s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a obezităţii. Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundenţă a fructelor şi a legumelor previne debutul anumitor cancere. Consumul de cereale integrale, seminţe şi fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge şi riscul de infarct miocardic. Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale şi vitamine, aduc în dieta noastră substanţe care, deşi nu sunt bine înţelese sau clasificate ca nutrienţi, prezintă puternice efecte anticancerigene şi curative în cazul unei palete largi de boli. Aceste substanţe, cunoscute ca substanţe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens şi reprezintă noua frontieră în materie de investigaţie în domeniul nutriţiei. Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală şi au importante proprietăţi de vindecare şi de menţinere a sănătăţii.
Sănătate prin alimentaţie oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este ajutat să selecteze cu prudenţă produsele pe care le include în alimentaţia sa.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Un corp sănătos și Sucuri sănătoase.