


Pret oferta saptămânii
29,25 Lei
Pret intreg
20,00 Lei
Pret intreg
16,00 Lei
Stilul de viață contemporan ne deteriorează din ce în ce mai mult sănătatea. Deși avem la dispoziție resurse mai multe și mai bune, milioane de oameni se confruntă cu probleme serioase în zona sănătății personale, probleme care pot fi evitate. Din acest motiv, este necesar să descoperim puterea medicinală a băuturilor, care, pe lângă faptul că ne încântă simțurile cu aromele lor delicate, favorizează sănătatea corpului și ajută la combaterea și prevenirea multor afecțiuni.
Citind această carte, veți afla:
- cum să slăbiți cu ajutorul băuturilor;
- cum să preparați peste 100 de sucuri, smoothie-uri, cocktailuri, supe și infuzii sănătoase;
- cum să faceți în mod corect și sigur o cură de detoxificare;
- cum să preveniți și să tratați diverse afecțiuni cu ajutorul băuturilor sănătoase;
- care sunt dezavantajele anumitor băuturi foarte populare și ce variante aveți pentru a le înlocui.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Un corp sănătos.
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sănătoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului.
Această carte te va ghida într-o călătorie detaliată, dar practică, de treizeci de zile, menită să-ți îmbunătățească „Factorul Metusala” (termenul prin care dr. DeRose se referă la fluiditatea sângelui). Folosind acest program de o lună, vei putea: să îți reduci riscul de boli „ucigașe”, ca bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și cancerul; să îți îmbunătățești funcționarea mintală și să îți reduci riscul de demență; să scapi de kilogramele în exces; să previi cauzele comune de artrită; să îți îmbunătățești funcționarea fizică, reducându-ți în același timp riscul de a dezvolta probleme cu vederea și cu rinichii.
Vrei să îmbunătățești felul în care arăți, te simți sau funcționezi? Atunci această carte este pentru tine. Dr. DeRose te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea folosind știința revoluționară a „reologiei sanguine”, adică a fluidității sângelui.
David DeRose, MD, MPH este specialist certificat în medicină internă și medicină preventivă. Are, de asemenea, un masterat în sănătate publică, cu specializarea în promovarea sănătății și educație pentru sănătate.
Pe lângă faptul că a tratat pacienți timp de peste douăzeci și cinci de ani, dr. DeRose este cunoscut pentru programele radio pe care le realizează, conferințele pe care le ține și cărțile pe care le-a publicat în domeniul medical.
În lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al științei medicale. datele științifice confirmă că deciziile pe care le luăm, oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătății noastre, bolile de care suferim și, deseori, chiar momentul când vom muri. Din acest motiv, cartea Tablete de stil de viață îl educă, motivează și inspiră pe cel ce o citește să înlocuiască acele deprinderi și obiceiuri ce distrug sănătatea cu un mod de viață care promovează sănătatea.
În cele 52 de tablete de sănătate veți descoperi cauzele și remediile bolilor comune astăzi, precum și o înțelegere clară a modului în care vă puteți trăi viața în așa fel încât să vă bucurați de bunăstare și o sănătate cât mai bună!
Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic!
Hans Diehl este doctor în științe medicale, cu master în sănătate publică. Este fondatorul și directorul Institutului de Medicină „Lifestyle” din Loma Linda, California. De asemenea, este editor al periodicului Lifeline Health Letter, colaborator regulat în probleme de sănătate al câtorva publicații și autor al best-seller-ului To Your Health.
Prin studiile întreprinse, el a demonstrat că majoritatea hipertensivilor, diabeticilor și cardiacilor își pot îmbunătăți starea sănătății în așa măsură, încât, în decurs de numai câteva săptămâni, pot renunța la folosirea medicamentelor prin simplificarea alimentației lor obișnuite.
Aileen Ludington, absolventă a Universității Loma Linda, este un medic cu o experiență practică de 25 de ani. Preocuparea sa dintotdeauna pentru educație sanitară a dus la includerea ei în personalul Centrului de Stil de Viață NEWSTART, din cadrul Institutului Wiemar din SUA. Aici, ea a studiat și a adus dovezi în favoarea îmbunătățirii remarcabile a stării pacienților suferinzi de boli degenerative și ale aparatului circulator, ca răspuns la adoptarea unui stil de viață mai sănătos.
Dr. Ludington a fost timp de șapte ani consultant medical al seriei de emisiuni TV „Westbrook Hospital”. În prezent, colaborează regulat cu câteva publicații, este editor asociat al periodicului Lifeline Health Letter și director al Insitutului de Medicină „Lifestyle” din Loma Linda.
Titlu în limba română: Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.