


Pret oferta saptămânii
29,25 Lei
Pret intreg
20,00 Lei
Pret intreg
16,00 Lei
Învață să gătești sănătos! este o ediție reactualizată, mult îmbunătățită, a cărții Gospodina eficientă (2006) și reprezintă un abecedar pentru cine dorește să deprindă arta de a găti sănătos. Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului iar eforturile și resursele trebuie mobilizate în această direcție.
Autoarea deține un certificat în nutriție vegetariană, în urma cursurilor absolvite la Universitatea Cornell, SUA, în colaborare cu T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies.
Cel mai uimitor lucru cu privire la creier este faptul că acesta nu este static, nici din punct de vedere fizic, nici din punct de vedere chimic. Se află într-o continuă schimbare. Ori de câte ori o persoană învață ceva nou, fie conștient, fie inconștient, experiența respectivă modifică structura creierului. Alimentația, stilul de viață și alegerile zilnice modifică structura creierului.
Dată fiind complexitatea de structură și de funcție a creierului uman, nu ar trebui să ne mire faptul că, din când în când, sunt și unele probleme. Fie că ne place, fie că nu, stresul și anxietatea fac parte din viața de zi cu zi a celor mai mulți dintre noi. Și, fie că ne confruntăm cu efectele pe termen scurt sau cu lupte îndelungate împotriva tulburărilor anxioase, ceea ce numin „reacție la stres” va determina în cele din urmă măsura în care vom fi afectați de stres.
Depresia este una dintre cele mai comune, mai periculoase și mai temute forme de boală mintală. Nu ar trebui ca depresia și efectele sale nefericite să fie tolerate ca o boală de-o viață. Există speranță!
Din această carte veți afla:
- cum să vă dați seama dacă lipsa de energie pe care o resimțiți este cauzată de depresie sau de altceva;
- care sunt efectele surprinzătoare ale depresiei;
- care sunt cei 8 factori reversibili ce pot cauza depresie;
- ce alimente să alegeți ca să vă măriți nivelul de energie;
- cum să reduceți simptomele cauzate de renunțarea la medicația antidepresivă;
- care sunt beneficiile și riscurile medicamentelor antidepresive;
- cum să vă schimbați atitudinea și acțiunile;
- care sunt plantele care vă pot îmbunătăți starea de spirit, concentrarea și energia;
- cum să faceți față stresului;
- care este rolul important al alimentației în capacitatea creierului de a produce serotonină și alți neurotransmițători;
- cum să vă sporiți șansele de a duce o viață lipsită de depresie—și asta fără să depindeți de medicamente sau de consiliere.
Dr. Neil Nedley este specialist în medicină internă, axat în special pe gastroenterologie, sănătate mintală, medicină a stilului de viață și boli dificil de diagnosticat. El a pus la punct un program de recuperare din depresie pentru pacienții care nu răspund la tratamentul standard și folosește această abordare inovatoare pe propriii pacienți, dar și pe oameni din toate colțurile lumii care apelează la DVD-urile și manualele lui. Dr. Nedley dezvoltă resurse menite să îmbunătățească funcția cerebrală, să aducă succesul în viață, să trateze boala și să optimizeze sănătatea.
Un ghid care ne învață ce să mâncăm, cât să mâncăm,când să mâncăm și cum să mâncăm!
Mănâncă:
-dimineața - ca un rege
-la prânz - ca un prinț
-seara - ca un cerșetor
În carte, veți găsi și câteva rețete, printre care amintim: Tartă cu musli și fructe, Biluțe Rafaelo, Cartofi la cuptor.
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Despre creier şi despre corp s-au scris multe cărţi, însă despre armonia dintre ele şi capacitatea noastră de a face ca acestea să funcţioneze perfect există încă multe lucruri nedescoperite.
Sandra Nedelcu prezintă în această carte o perspectivă interesantă despre un stil de viaţă sănătos, despre calităţile incontestabile ale unei alimentaţii bazate pe fructe şi legume, o abordare diferită despre alimentaţie, despre ingredientele cu care ne hrănim mintea şi trupul.
Există multă informaţie în mediul online, însă acest material vă oferă posibilitatea de a accesa informaţii valoroase, calificate, despre un stil de viaţă sănătos, despre hormoni şi rolul lor în organism, despre cum funcţionează o dietă şi despre micile schimbări din viaţa noastră legate de alimentaţie şi influenţa lor pe termen lung.
Mulţumiri şi aprecieri autoarei Sandra Nedelcu, care ne oferă şansa de a privi dincolo de teorie şi care ne oferă soluţii practice, sustenabile.
Dr. Debora Fara,
medic rezident neurochirurgie