În lumea de astăzi, oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al științei medicale. datele științifice confirmă că deciziile pe care le luăm, oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătății noastre, bolile de care suferim și, deseori, chiar momentul când vom muri. Din acest motiv, cartea Tablete de stil de viață îl educă, motivează și inspiră pe cel ce o citește să înlocuiască acele deprinderi și obiceiuri ce distrug sănătatea cu un mod de viață care promovează sănătatea.
În cele 52 de tablete de sănătate veți descoperi cauzele și remediile bolilor comune astăzi, precum și o înțelegere clară a modului în care vă puteți trăi viața în așa fel încât să vă bucurați de bunăstare și o sănătate cât mai bună!
Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic!
Hans Diehl este doctor în științe medicale, cu master în sănătate publică. Este fondatorul și directorul Institutului de Medicină „Lifestyle” din Loma Linda, California. De asemenea, este editor al periodicului Lifeline Health Letter, colaborator regulat în probleme de sănătate al câtorva publicații și autor al best-seller-ului To Your Health.
Prin studiile întreprinse, el a demonstrat că majoritatea hipertensivilor, diabeticilor și cardiacilor își pot îmbunătăți starea sănătății în așa măsură, încât, în decurs de numai câteva săptămâni, pot renunța la folosirea medicamentelor prin simplificarea alimentației lor obișnuite.
Aileen Ludington, absolventă a Universității Loma Linda, este un medic cu o experiență practică de 25 de ani. Preocuparea sa dintotdeauna pentru educație sanitară a dus la includerea ei în personalul Centrului de Stil de Viață NEWSTART, din cadrul Institutului Wiemar din SUA. Aici, ea a studiat și a adus dovezi în favoarea îmbunătățirii remarcabile a stării pacienților suferinzi de boli degenerative și ale aparatului circulator, ca răspuns la adoptarea unui stil de viață mai sănătos.
Dr. Ludington a fost timp de șapte ani consultant medical al seriei de emisiuni TV „Westbrook Hospital”. În prezent, colaborează regulat cu câteva publicații, este editor asociat al periodicului Lifeline Health Letter și director al Insitutului de Medicină „Lifestyle” din Loma Linda.
Durerile de cap, sau cefaleea, se numără printre cele mai frecvente motive ale prezentării pacienţilor la medic. Totuşi doar o treime dintre pacienţii care suferă de dureri de cap merg la consultaţie. Aceasta deoarece cefaleea este o afecţiune frecventă, pe care mulţi o consideră normală.
În ţările occidentale, circa 65% dintre bărbaţi şi 80% dintre femei sunt afectaţi într-o măsură mai mare sau mai mică de diferite tipuri de dureri de cap. Se estimează că aceste persoane îşi iau câteva zile de concediu medical în fiecare an din cauza acestei afecţiuni. Se estimează că circa 75% dintre copiii cu vârsta sub 15 ani sunt afectaţi de cefalee. Doar aproximativ 2-5% din subiecţi nu îşi amintesc să fi avut vreodată, nici măcar ocazional, dureri de cap.
Dacă nu faceţi parte din această ultimă categorie, atunci cartea pe care o ţineţi în mână v-ar putea fi de un real ajutor.
În ultimii ani, investigaţiile în domeniul nutriţiei s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a obezităţii. Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundenţă a fructelor şi a legumelor previne debutul anumitor cancere. Consumul de cereale integrale, seminţe şi fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge şi riscul de infarct miocardic. Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale şi vitamine, aduc în dieta noastră substanţe care, deşi nu sunt bine înţelese sau clasificate ca nutrienţi, prezintă puternice efecte anticancerigene şi curative în cazul unei palete largi de boli. Aceste substanţe, cunoscute ca substanţe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens şi reprezintă noua frontieră în materie de investigaţie în domeniul nutriţiei. Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală şi au importante proprietăţi de vindecare şi de menţinere a sănătăţii.
Sănătate prin alimentaţie oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este ajutat să selecteze cu prudenţă produsele pe care le include în alimentaţia sa.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Un corp sănătos și Sucuri sănătoase.
Această carte te va ghida într-o călătorie detaliată, dar practică, de treizeci de zile, menită să-ți îmbunătățească „Factorul Metusala” (termenul prin care dr. DeRose se referă la fluiditatea sângelui). Folosind acest program de o lună, vei putea: să îți reduci riscul de boli „ucigașe”, ca bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și cancerul; să îți îmbunătățești funcționarea mintală și să îți reduci riscul de demență; să scapi de kilogramele în exces; să previi cauzele comune de artrită; să îți îmbunătățești funcționarea fizică, reducându-ți în același timp riscul de a dezvolta probleme cu vederea și cu rinichii.
Vrei să îmbunătățești felul în care arăți, te simți sau funcționezi? Atunci această carte este pentru tine. Dr. DeRose te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea folosind știința revoluționară a „reologiei sanguine”, adică a fluidității sângelui.
David DeRose, MD, MPH este specialist certificat în medicină internă și medicină preventivă. Are, de asemenea, un masterat în sănătate publică, cu specializarea în promovarea sănătății și educație pentru sănătate.
Pe lângă faptul că a tratat pacienți timp de peste douăzeci și cinci de ani, dr. DeRose este cunoscut pentru programele radio pe care le realizează, conferințele pe care le ține și cărțile pe care le-a publicat în domeniul medical.
Elena Pridie deschide, prin cartea de față, un orizont atractiv, accesibil și actual în domeniul alimentației sănătoase. Pornind de la Manualul Creatorului, care a prescris omului stilul de viață optim și hrana originară, autoarea ne învață cum putem adapta acestea secolului în care trăim. Fiind ea însăși o practiciană, Elena Pridie vine cu soluții concrete, practice și pe înțelesul tuturor.
Față de cărțile anterioare (Rețete pentru familia noastră - semnată Elena Oprița - Editura Viață și Sănătate, 1998, Mai bine un prânz de verdețuri - editura Ceres, 2001, Cartea familiei mele - editura Ceres, 2004), Rețete pentru sănătatea noastră se prezintă cu o ofertă de 500 de rețete culinare și un evantai de sfaturi practice în domenii ce ne influențează covârșitor viața.