Pret intreg
29,25 Lei
Pret intreg
25,00 Lei
Pret intreg
38,00 Lei
Elena Pridie deschide, prin cartea de față, un orizont atractiv, accesibil și actual în domeniul alimentației sănătoase. Pornind de la Manualul Creatorului, care a prescris omului stilul de viață optim și hrana originară, autoarea ne învață cum putem adapta acestea secolului în care trăim. Fiind ea însăși o practiciană, Elena Pridie vine cu soluții concrete, practice și pe înțelesul tuturor.
Față de cărțile anterioare (Rețete pentru familia noastră - semnată Elena Oprița - Editura Viață și Sănătate, 1998, Mai bine un prânz de verdețuri - editura Ceres, 2001, Cartea familiei mele - editura Ceres, 2004), Rețete pentru sănătatea noastră se prezintă cu o ofertă de 500 de rețete culinare și un evantai de sfaturi practice în domenii ce ne influențează covârșitor viața.
Hipertensiunea arterială. Deşi nu aţi primit încă acest diagnostic, până la trei sferturi din lumea modernă va trebui să se confrunte la un moment dat cu tensiunea arterială ridicată. Cu toate acestea, nu mai trebuie să fiţi o victimă.
Dr. David DeRose, Dr. Greg Steinke şi Trudie Li se folosesc de cercetări medicale inovatoare şi de decenii de experienţă clinică personală pentru a vă ghida într-o călătorie uimitoare de 30 de zile. Învăţaţi strategii simple, naturale, care i-au ajutat pe mulţi să işi reducă dozele medicamentelor sau să le elimine definitiv.
Sănătatea nu este doar absența bolii, ci este starea de bine fizic, mental și social. De fapt, este condiția esențială a vieții.
Factorul care ne influențează cel mai mult sănătatea este stilul de viață. Suntem sau nu sănătoși în funcție de modul în care alegem să trăim. Printr-o hrană sănătoasă, în mod special, ne putem spori starea de bine, fiind sănătoși și energici.
Cartea Dietă și hrană ne oferă direcții clare în ce privește importanța alimentelor în viața noastră. Astfel, citind-o, suntem ajutați să selectăm cu prudență hrana pe care o consumăm. Cartea conține sfaturi care, dacă vor fi urmate, ne vor schimba viața, ne vor ajuta să avem o minte sănătoasă și un organism viguros.
Vrei să fii sănătos, dar nu îţi place să găteşti sau nu te pricepi? Gătitul îţi ia prea mult timp? Costă prea mult? E prea greu? Nu ştii ce alimente să cumperi şi să foloseşti?
Această carte te ajută să găseşti răspuns la aceste întrebări şi îţi oferă o soluţie. Cu puţină voinţă şi perseverenţă, în scurt timp gătitul va fi o plăcere pentru tine, vei face economie de timp, te vei delecta cu mâncare apetisantă şi gustoasă, sănătatea ta se va îmbunătăţi continuu şi vei fi tot mai optimist. Încearcă!
În această carte vei găsi câteva reţete rapide, sănătoase şi gustoase pentru masa de dimineaţă, prânz şi cină.
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie