- Dr. Nicolae Dan și Valentina Dan
- Cartonată
- Alimentatie
- Legat
- 12
Dietoterapie și nutriție bazată pe alimente vegetale integrale este un amplu tratat de alimentație sănătoasă, dar în același timp și un ghid de dietoterapie cu numeroase sugestii practice.
Este o carte menită să ajute la prevenirea bolilor, dar și la vindecarea lor, o carte pentru publicul larg, dar și pentru profesioniști, pentru persoanele sănătoase, dar și pentru cele bolnave.
Autorii promovează alimentația bazată pe alimente vegetale integrale (ABAVI), conform principiilor medicinei întemeiate pe dovezi. Aceste dovezi provin atât din studii științifice de actualitate, cât și din experiența de un sfert de secol la Centrul de Sănătate Herghelia, unde mii de pacienți și-au rezolvat problemele de sănătate prin schimbarea stilului de viață.
- Ellen G. White
- Flexibilă
- Un nou stil de viata
- Broșat
- 12
Sănătatea nu este doar absența bolii, ci este starea de bine fizic, mental și social. De fapt, este condiția esențială a vieții.
Factorul care ne influențează cel mai mult sănătatea este stilul de viață. Suntem sau nu sănătoși în funcție de modul în care alegem să trăim. Printr-o hrană sănătoasă, în mod special, ne putem spori starea de bine, fiind sănătoși și energici.
Cartea Dietă și hrană ne oferă direcții clare în ce privește importanța alimentelor în viața noastră. Astfel, citind-o, suntem ajutați să selectăm cu prudență hrana pe care o consumăm. Cartea conține sfaturi care, dacă vor fi urmate, ne vor schimba viața, ne vor ajuta să avem o minte sănătoasă și un organism viguros.
- Rafael Escandón și César Gálvez
- Cartonată
- Principii de sanatate
- Legat
- 15
Cartea Eliberat de dependențe vine mai întâi ca o prezentare a problemelor și tentațiilor de care ne lovim zilnic atât noi, cât și cei dragi nouă.
Ocaziile și ofertele de a folosi tutun, alcool sau alte droguri sunt la tot pasul. Și acestea nu reprezintă decât câteva dintre pericolele care ne pot afecta viața și sănătatea. Pentru că și munca, și alimentația, și jocurile pe calculator pot deveni un „laț”, se pot transforma în comportamente periculoase pentru noi și copiii noștri, există metode de prevenire și de tratament și e bine să le cunoaștem.
Există soluții și e bine să le aplicăm! Citiți această carte, analizați opțiunile oferite, aplicați-le acolo unde este cazul și oferiți oricui are nevoie încurajarea de a se elibera!
Se poate!
În completarea acestei cărți, mai exact a capitolului 2, vă oferim un DVD cu informații practice, în care veți găsi:
- un rezumat audiovizual al informațiilor prezentate în capitolul 2;
- tratamente naturale pentru dependența de tutun;
- Planul de Cinci Zile de Renunțare la Fumat cunoscut în întreaga lume.
- Dr. Nicolae Dan și Valentina Dan
- Cartonată
- Retete culinare
- Legat
- 15
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.