
Pret intreg
35,00 Lei


Pret intreg
25,00 Lei
Titlu în limba română: Sucuri sănătoase
Stilul de viață contemporan ne deteriorează din ce în ce mai mult sănătatea. Deși avem la dispoziție resurse mai multe și mai bune, milioane de oameni se confruntă cu probleme serioase în zona sănătății personale, probleme care pot fi evitate. Din acest motiv, este necesar să descoperim puterea medicinală a băuturilor, care, pe lângă faptul că ne încântă simțurile cu aromele lor delicate, favorizează sănătatea corpului și ajută la combaterea și prevenirea multor afecțiuni.
Citind această carte, veți afla:
- cum să slăbiți cu ajutorul băuturilor;
- cum să preparați peste 100 de sucuri, smoothie-uri, cocktailuri, supe și infuzii sănătoase;
- cum să faceți în mod corect și sigur o cură de detoxificare;
- cum să preveniți și să tratați diverse afecțiuni cu ajutorul băuturilor sănătoase;
- care sunt dezavantajele anumitor băuturi foarte populare și ce variante aveți pentru a le înlocui.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Un corp sănătos.
Elena Pridie deschide, prin cartea de față, un orizont atractiv, accesibil și actual în domeniul alimentației sănătoase. Pornind de la Manualul Creatorului, care a prescris omului stilul de viață optim și hrana originară, autoarea ne învață cum putem adapta acestea secolului în care trăim. Fiind ea însăși o practiciană, Elena Pridie vine cu soluții concrete, practice și pe înțelesul tuturor.
Față de cărțile anterioare (Rețete pentru familia noastră - semnată Elena Oprița - Editura Viață și Sănătate, 1998, Mai bine un prânz de verdețuri - editura Ceres, 2001, Cartea familiei mele - editura Ceres, 2004), Rețete pentru sănătatea noastră se prezintă cu o ofertă de 500 de rețete culinare și un evantai de sfaturi practice în domenii ce ne influențează covârșitor viața.
Alimentaţia sănătoasă constituie esenţa tuturor cărţilor scrise de Elena Pridie. Autoarea ne învaţă, prin reţetele recomandate, ce să punem în farfurie zi de zi, atât pentru a preveni boala, cât şi pentru a scăpa de ea când aceasta deja s-a instalat.
Principiile alimentaţiei sănătoase sunt valabile în aceeaşi măsură şi pentru alimentele pe care le consumăm în timpul iernii, aşa că lucrarea prezentă, Cămara vegetariană, nu poate fi decât binevenită în fiecare familie care îşi doreşte sa trăiască sănătos.
Ţinând cont de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi îşi trăiesc viaţa generaţiile din prezent, sfaturile şi reţetele din carte vă vor fi de un real folos, atât pentru a vă uşura munca, dar mai ales pentru a vă ajuta să vă menţineţi sănătatea în parametri acceptabili.
Titlu în limba română: Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.
Liliana Udrea, sau Mimi, aşa cum este ea cunoscută de cei dragi, este mai întâi de toate soţie, mamă şi bunică. Cu o inimă mare însă, a strâns în casa ei de-a lungul timpului mulţi fii şi fiice, de cele mai multe ori în jurul meselor de sabat, care erau mult aşteptate de cei doi copii ai ei.
A avut parte de o copilărie frumoasă în vârf de munte, alături de doi fraţi şi o soră. Pasiunea pentru gătit este moştenire de la mama sa, de care toată lumea vorbea ca fiind o bucătăreasă desăvârşită.
S-a specializat urmând cursurile de bucătar şi nutriţie odată cu apariţia primului nepot în viaţa ei, şi de acolo şi-a dedicat timpul şi cariera bucătăriei.
Ce o motivează? Dorinţa de a găsi variante alternative sănătoase şi gustoase în hrana de zi cu zi a celor dragi, dar şi pentru persoanele care suferă de diverse intoleranţe alimentare.
Se relaxează atunci când călătoreşte, când petrece timp cu cei patru nepoţi, când îşi aranjează grădina sau când are timp să mai încerce o reţetă nouă. Mai mult decât orice, îşi doreşte să le transmită tuturor lucrurile pe care le-a învăţat şi să le arate tuturor celor interesaţi cât este de uşor să pregăteşti feluri de mâncare sănătoase, gustoase şi arătoase.
Citatul ei preferat referitor la alimentaţie îi aparţine lui Hipocrat, care a spus: „Mâncarea să fie medicamentul tău şi medicamentul să fie mâncarea ta.”