


Pret oferta saptămânii
59.00 Lei 44,25 Lei

Pret intreg
59,00 Lei

Pret intreg
35,00 Lei
Titlu în limba română: Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.
După o muncă pasionată de peste 20 de ani, prin cartea de față, Elena Pridie ne propune o paletă multicoloră de rețete pentru deserturi sănătoase, gustoase și apetisante.
Sunt rețete pentru toate gusturile, pregătite din ingrediente naturale, vegetariene, și, pe cât posibil, autohtone: fructe proaspete și uscate, nuci, alune, semințe, migdale, carob, grăsimi vegetale, miere, produse din cereale cât mai nerafinate, lapte vegetal, înlocuitori vegetali pentru ouă, arome naturale etc.
Dacă sunt respectate principiile pentru prepararea și servirea lor, aceste deserturi nu ne vor face mai rotunjori, ci, dimpotrivă, zvelți, plini de viață și voioși pentru că suntem sănătoși. Căci sănătatea este obiectivul principal al tuturor cărților scrise de Elena Pridie:
- Rețete pentru familia noastră (1998)
- Cartea familiei mele (2001)
- Mai bine un prânz de verdețuri (2004)
- Gospodina eficientă (2005)
- Rețete pentru sănătatea noastră (2006)
- Copilul vegetarian (2007)
- Gătește repede, sănătos și gustos (2012)
- Rețete din crudități (2012)
Care gospodină n-ar fi încântată să audă aprecieri culinare sincere din partea oaspetilor care o vizitează? Argumentul? Cartea de față!
În varietatea de rețete expuse, autoarea ne prezintă o adevărată artă culinară.Nici mai mult , nici mai putin de 400 de rețete care abia asteaptă sa fie testate in casele fiecăruia dintre noi.
Ai grijă de inima ta abordează bolile cardiovasculare, principala cauză de deces global. Cartea evidențiază cum stilul de viață – fumatul, sedentarismul, alimentația nesănătoasă – favorizează ateroscleroza și infarctul. Veți afla că prevenția începe din copilărie.
Autorul arată că un mod de viață sănătos, bazat pe dieta vegetariană și activitate fizică, poate regresa plăcile de aterom. Sunt demontate mituri despre alcool și cofeină. Prin sfaturi clare, volumul vă ghidează spre controlul tensiunii arteriale, colesterolului și greutății, oferind o cale spre o viață lungă și vitală.
Cămara vegetariană de Elena Pridie îți oferă un ghid complet pentru a-ți pregăti provizii sănătoase pentru iarnă. Cartea arată necesitatea conservării alimentelor acasă, în ciuda ofertei din supermarketuri, subliniind calitatea superioară și lipsa aditivilor chimici din produsele făcute în gospodărie.
Această carte detaliază metode sigure și eficiente de conservare: congelarea, sărarea, fierberea în borcane și uscarea. Elena Pridie împărtășește zeci de ani de experiență, insistând pe utilizarea sării grunjoase neiodate și pe evitarea zahărului rafinat, oțetului sau piperului în rețete.
Vei găsi numeroase rețete practice pentru legume și fructe, de la bulion de roșii și murături gustoase fără oțet, la gemuri îndulcite cu curmale și compoturi cu must de struguri. Sunt incluse instrucțiuni pas cu pas pentru zacusca de vinete, ardei copți în suc de roșii și multe altele, toate concepute pentru o alimentație echilibrată. O resursă valoroasă pentru oricine dorește să adopte un stil de viață mai sănătos, menținând gustul autentic al preparatelor.