A consuma mai puţine alimente când există abundenţă de hrană, ar trebui sa fie infinit mai uşor decât a mânca mai mult când nu e nimic pe masă. Dar se pare că nu e aşa.
Pe măsură ce aburii şi motoarele electrice au înlocuit efortul muscular al omului şi abundenţa de hrană s-a generalizat, omenirea a cunoscut schimbări nu numai în alimentaţie şi în volumul de activitate fizică, ci şi în bolile de care suferă.
Pentru a obţine rezultate în combaterea obezităţii, e nevoie de o schimbare radicală a aspiraţiilor personale şi de dobândirea convingerii că un nou stil de viaţă constituie o necesitate, şi nu o opţiune. Slăbirea fără a face vreun efort, fără a schimba ce e de schimbat o promit numai şarlatanii, care fac averi exploatând naivitatea multora.
Titlu în limba română: Sucuri sănătoase
Stilul de viață contemporan ne deteriorează din ce în ce mai mult sănătatea. Deși avem la dispoziție resurse mai multe și mai bune, milioane de oameni se confruntă cu probleme serioase în zona sănătății personale, probleme care pot fi evitate. Din acest motiv, este necesar să descoperim puterea medicinală a băuturilor, care, pe lângă faptul că ne încântă simțurile cu aromele lor delicate, favorizează sănătatea corpului și ajută la combaterea și prevenirea multor afecțiuni.
Citind această carte, veți afla:
- cum să slăbiți cu ajutorul băuturilor;
- cum să preparați peste 100 de sucuri, smoothie-uri, cocktailuri, supe și infuzii sănătoase;
- cum să faceți în mod corect și sigur o cură de detoxificare;
- cum să preveniți și să tratați diverse afecțiuni cu ajutorul băuturilor sănătoase;
- care sunt dezavantajele anumitor băuturi foarte populare și ce variante aveți pentru a le înlocui.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Un corp sănătos.
Liliana Udrea, sau Mimi, aşa cum este ea cunoscută de cei dragi, este mai întâi de toate soţie, mamă şi bunică. Cu o inimă mare însă, a strâns în casa ei de-a lungul timpului mulţi fii şi fiice, de cele mai multe ori în jurul meselor de sabat, care erau mult aşteptate de cei doi copii ai ei.
A avut parte de o copilărie frumoasă în vârf de munte, alături de doi fraţi şi o soră. Pasiunea pentru gătit este moştenire de la mama sa, de care toată lumea vorbea ca fiind o bucătăreasă desăvârşită.
S-a specializat urmând cursurile de bucătar şi nutriţie odată cu apariţia primului nepot în viaţa ei, şi de acolo şi-a dedicat timpul şi cariera bucătăriei.
Ce o motivează? Dorinţa de a găsi variante alternative sănătoase şi gustoase în hrana de zi cu zi a celor dragi, dar şi pentru persoanele care suferă de diverse intoleranţe alimentare.
Se relaxează atunci când călătoreşte, când petrece timp cu cei patru nepoţi, când îşi aranjează grădina sau când are timp să mai încerce o reţetă nouă. Mai mult decât orice, îşi doreşte să le transmită tuturor lucrurile pe care le-a învăţat şi să le arate tuturor celor interesaţi cât este de uşor să pregăteşti feluri de mâncare sănătoase, gustoase şi arătoase.
Citatul ei preferat referitor la alimentaţie îi aparţine lui Hipocrat, care a spus: „Mâncarea să fie medicamentul tău şi medicamentul să fie mâncarea ta.”
Cartea Luptă cu infamația! este o carte de reţete care se concentrează pe alimente nesofisticate şi foarte simplu de preparat. Deşi această carte este foarte restrictivă, autoarea Angela Poch evită extremele în alimentaţie, cu excepţia cazului în care acestea sunt impuse de un medic pentru nevoile particulare ale unui pacient.
Reţetele din această carte:
- Sunt fără grâu sau gluten;
- Sunt fără lactate, ouă, complet vegane;
- Nu au zahăr adăugat, miere sau sirop de arţar etc;
- Folosesc leguminoase uşor de digerat (dar pot fi folosite toate tipurile de leguminoase);
- Nu folosesc fructe cu un conţinut ridicat de zaharuri;
- Nu conţin solanacee (citeşte „Cuvânt-înainte” pentru mai multe informaţii despre solanacee);
- Nu conţin soia (sunt sugestii în cazul în care puteţi folosi laptele de soia sau puteţi folosi lapte de migdale, orez etc);
- Folosesc o cantitate limitată de ulei (sau pot fi făcute complet fără ulei).
Angela Poch a absolvit Total Health School of Nutrition din Calgary, AB, şi cunoaşte nevoile nutriţionale de bază. De 15 ani, Angela adaptează reţete vegane şi vegetariene pentru clasele de gătit sau pentru prieteni cu sensibilităţi alimentare. A dezvoltat multe servicii şi produse, precum: cărţi de reţete, materiale despre sănătate, cursuri on-line şi videouri, pentru a veni în sprijinul unor nevoi de sănătate şi de stil de viaţă.
Una dintre ideile călăuzitoare care ne-au influențat pe parcursul scrierii acestei cărți a fost gândul de a vă prilejui o incursiune în acest domeniu fără seamăn al plantelor medicinale. Aș îndrăzni să sper că invitația lansată nu va fi înțeleasă doar ca o chemare la un parcurs teoretic, imaginar, ci, mai mult decât atât, se va concretiza într-o ieșire reală, practică, "pe teren", adică în natură, acolo unde plantele medicinale mai rezistă încă, în ciuda agresiunii umane și a poluării industriale.
Încercați să savurați miracolul de o nesfârșită diversitate care ne este dăruit de Creatorul naturii spre binele nostru, al oamenilor, și în aceeași măsură spre delectarea noastră. Jucați-vă cu toată responsabilitatea "de-a recunoașterea ierburilor" și veți vedea că veți avea satisfacții pe care, poate, le-ați trecut cu vederea până acum.