Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Durerile de cap, sau cefaleea, se numără printre cele mai frecvente motive ale prezentării pacienţilor la medic. Totuşi doar o treime dintre pacienţii care suferă de dureri de cap merg la consultaţie. Aceasta deoarece cefaleea este o afecţiune frecventă, pe care mulţi o consideră normală.
În ţările occidentale, circa 65% dintre bărbaţi şi 80% dintre femei sunt afectaţi într-o măsură mai mare sau mai mică de diferite tipuri de dureri de cap. Se estimează că aceste persoane îşi iau câteva zile de concediu medical în fiecare an din cauza acestei afecţiuni. Se estimează că circa 75% dintre copiii cu vârsta sub 15 ani sunt afectaţi de cefalee. Doar aproximativ 2-5% din subiecţi nu îşi amintesc să fi avut vreodată, nici măcar ocazional, dureri de cap.
Dacă nu faceţi parte din această ultimă categorie, atunci cartea pe care o ţineţi în mână v-ar putea fi de un real ajutor.
Carte de bucate, conţine reţete vegetariene.
Autor Gyeresi Marta
Hipertensiunea arterială. Deşi nu aţi primit încă acest diagnostic, până la trei sferturi din lumea modernă va trebui să se confrunte la un moment dat cu tensiunea arterială ridicată. Cu toate acestea, nu mai trebuie să fiţi o victimă.
Dr. David DeRose, Dr. Greg Steinke şi Trudie Li se folosesc de cercetări medicale inovatoare şi de decenii de experienţă clinică personală pentru a vă ghida într-o călătorie uimitoare de 30 de zile. Învăţaţi strategii simple, naturale, care i-au ajutat pe mulţi să işi reducă dozele medicamentelor sau să le elimine definitiv.
Vrei să fii sănătos, dar nu îţi place să găteşti sau nu te pricepi? Gătitul îţi ia prea mult timp? Costă prea mult? E prea greu? Nu ştii ce alimente să cumperi şi să foloseşti?
Această carte te ajută să găseşti răspuns la aceste întrebări şi îţi oferă o soluţie. Cu puţină voinţă şi perseverenţă, în scurt timp gătitul va fi o plăcere pentru tine, vei face economie de timp, te vei delecta cu mâncare apetisantă şi gustoasă, sănătatea ta se va îmbunătăţi continuu şi vei fi tot mai optimist. Încearcă!
În această carte vei găsi câteva reţete rapide, sănătoase şi gustoase pentru masa de dimineaţă, prânz şi cină.