


Pret oferta saptămânii
29,25 Lei
Pret intreg
20,00 Lei
Pret intreg
16,00 Lei
Cartea Remedii naturale este plină de informații interesante, folositoare și, uneori, greu de găsit, cu privire la prevenirea și tratarea unor afecțiuni des întâlnite. Explicațiile și sfaturile simple, pe înțelesul tuturor, fac din această carte un material instructiv care atrage un public numeros. Autorii pun accent pe menținerea sănătății și prevenirea bolilor, căutând să-l instruiască pe cititor cu privire la bazele unui stil de viață sănătos, numeroasele referințe din literaratura medicală dând mai multă validitate cercetărilor lor. Metodele simple de îngrijire încurajează responsabilitatea pentru sănătatea personală, responsabilitate ce n-ar trebui lăsată pe seama altora.
Această carte nu intenționează să stabilească diagnostice, nici să dea numite sfaturi medicale. Scopul său este acela de a informa și educa. Autorii doresc ca informațiile furmizate în această carte să fie folosite de cititor în colaborare cu un medic sau un cadru medical.
Phylis Austin a făcut studii în domeniul Serviciului Comunității la Southern College Collegedale, Tennessee. Ea a lucrat timp de câțiva ani ca bibliotecar medical, asistentă medicală, asociat în cercetări medicale și asistent editorial în spitalele comunității și la Yuchi Pines Institute.
Medicii Calvin si Agatha Thrash, un cuplu care formează o echipă medicală, au combinat cercetările lor în practica medicinei interne și în patologie cu seminare de educație, counseling și publicații. Ei au fondat, în 1970, Yuchi Pines Institute, un centru educațional de sănătate, în Seale, Alabama. Pe baza experienței dobândite, în urma practicării tratamentelor simple, au scris șase cărți despre terapia fară medicamente și instruirea în ceea ce privește un stil de viață sănătos, cărți ce s-au vândut în peste 100 000 de exemplare.
Cartea Reţete vegane fără gluten şi cu un conţinut redus de glucide fermentabile este o colecţie de reţete din cele pe care le foloseşte însăşi autoarea Angela Poch.
O alimentaţie cu un conţinut redus de glucide fermentabile este deja dovedită eficientă în cazul sindromului de colon iritabil. Cartea nu este un ghid alimentar pentru persoanele cu această afecţiune. De aceea, este nevoie de o înţelegere a acestui tip de alimentaţie înainte de a încerca să-l urmezi.
Notă: Cartea are 98% din reţete vegane. Există însă şi reţete în care se folosesc ouă. Am inclus, de asemenea, nişte sfaturi şi o reţetă pentru non-vegetarieni, pentru a-i ajuta pe cei care nu mănâncă doar vegan.
Angela Poch a descoperit că alimentaţia pe bază de plante i-a ameliorat sindromul de colon iritabil, lucru care a determinat-o să devină mai întâi vegetariană, apoi vegană, acum fiind flexitariană. Cu 13 cărţi de reţete publicate, 35 de ani de experienţă în gătit, o diplomă de la Universitatea Top Chef şi o diplomă în nutriţie, ea nu doar că ştie cum să gătească delicios, dar ştie şi cum să mănânci bine pentru a fi sănătos.
Peste 10 000 de persoane au urmat cursurile ei on-line şi a publicat 5 cărţi despre sănătate din perspectiva alimentaţiei bazate pe plante. Angela este, de asemenea, consilier şi trainer personal specializat în nutriţie bazată pe plante, sănătate şi wellness, sănătate spirituală şi stil de viaţă sănătos.
Această carte te va ghida într-o călătorie detaliată, dar practică, de treizeci de zile, menită să-ți îmbunătățească „Factorul Metusala” (termenul prin care dr. DeRose se referă la fluiditatea sângelui). Folosind acest program de o lună, vei putea: să îți reduci riscul de boli „ucigașe”, ca bolile de inimă, accidentul vascular cerebral și cancerul; să îți îmbunătățești funcționarea mintală și să îți reduci riscul de demență; să scapi de kilogramele în exces; să previi cauzele comune de artrită; să îți îmbunătățești funcționarea fizică, reducându-ți în același timp riscul de a dezvolta probleme cu vederea și cu rinichii.
Vrei să îmbunătățești felul în care arăți, te simți sau funcționezi? Atunci această carte este pentru tine. Dr. DeRose te va ajuta să-ți îmbunătățești sănătatea folosind știința revoluționară a „reologiei sanguine”, adică a fluidității sângelui.
David DeRose, MD, MPH este specialist certificat în medicină internă și medicină preventivă. Are, de asemenea, un masterat în sănătate publică, cu specializarea în promovarea sănătății și educație pentru sănătate.
Pe lângă faptul că a tratat pacienți timp de peste douăzeci și cinci de ani, dr. DeRose este cunoscut pentru programele radio pe care le realizează, conferințele pe care le ține și cărțile pe care le-a publicat în domeniul medical.
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Învață să gătești sănătos! este o ediție reactualizată, mult îmbunătățită, a cărții Gospodina eficientă (2006) și reprezintă un abecedar pentru cine dorește să deprindă arta de a găti sănătos. Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului iar eforturile și resursele trebuie mobilizate în această direcție.
Autoarea deține un certificat în nutriție vegetariană, în urma cursurilor absolvite la Universitatea Cornell, SUA, în colaborare cu T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies.