Un ghid care ne învață ce să mâncăm, cât să mâncăm,când să mâncăm și cum să mâncăm!
Mănâncă:
-dimineața - ca un rege
-la prânz - ca un prinț
-seara - ca un cerșetor
În carte, veți găsi și câteva rețete, printre care amintim: Tartă cu musli și fructe, Biluțe Rafaelo, Cartofi la cuptor.
Cuprins:
– „De ce sunt bolnav?”
– Programul corect al meselor
– Junk-food
– Piramida alimentaţiei raţionale
– Carnea şi brânza
– Alte principii de alimentaţie sănătoasă
– Puterea de a face schimbări
– Bucătăria sănătoasă (reţete)
Un corp sănătos scoate în evidență extraordinara valoare a corpului uman, explicând funcționarea fiecărei părți a lui și a fiecărui organ și oferind sfaturi prețioase care să ne ajute să ne menținem sănătoși și în formă.
Volumul de față este un compendiu de medicină preventivă scris pentru persoanele care doresc să aibă grijă de propriul corp, un veritabil manual de întreținere pentru cea mai complexă și mai eficientă mașinărie dintre toate - corpul uman.
Citind această carte, veți afla:
1. Cum să aveți grijă de corpul dumneavoastră;
2. Care sunt tratamentele naturale pentru o varietate de organe și părți ale corpului;
3. Cum să preveniți diverse boli;
4. Cum să aveți un corp frumos;
5. Care sunt atacurile asupra corpului;
6. Care este istoria și destinul corpului uman.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajuns să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles.
Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Sucuri sănătoase.
Liliana Udrea, sau Mimi, aşa cum este ea cunoscută de cei dragi, este mai întâi de toate soţie, mamă şi bunică. Cu o inimă mare însă, a strâns în casa ei de-a lungul timpului mulţi fii şi fiice, de cele mai multe ori în jurul meselor de sabat, care erau mult aşteptate de cei doi copii ai ei.
A avut parte de o copilărie frumoasă în vârf de munte, alături de doi fraţi şi o soră. Pasiunea pentru gătit este moştenire de la mama sa, de care toată lumea vorbea ca fiind o bucătăreasă desăvârşită.
S-a specializat urmând cursurile de bucătar şi nutriţie odată cu apariţia primului nepot în viaţa ei, şi de acolo şi-a dedicat timpul şi cariera bucătăriei.
Ce o motivează? Dorinţa de a găsi variante alternative sănătoase şi gustoase în hrana de zi cu zi a celor dragi, dar şi pentru persoanele care suferă de diverse intoleranţe alimentare.
Se relaxează atunci când călătoreşte, când petrece timp cu cei patru nepoţi, când îşi aranjează grădina sau când are timp să mai încerce o reţetă nouă. Mai mult decât orice, îşi doreşte să le transmită tuturor lucrurile pe care le-a învăţat şi să le arate tuturor celor interesaţi cât este de uşor să pregăteşti feluri de mâncare sănătoase, gustoase şi arătoase.
Citatul ei preferat referitor la alimentaţie îi aparţine lui Hipocrat, care a spus: „Mâncarea să fie medicamentul tău şi medicamentul să fie mâncarea ta.”
E bine să știi! mai multe despre sănătate, prevenirea îmbolnăvirilor și despre boală cât mai devreme, până când aceasta nu devine atât de gravă, încât nu mai poate fi tratată. Spre acest precept ne îndeamnă autorul în acest adevarat „tratat de medicină preventivă și curativă”, scris pe intelesul tuturor.
Ceea ce reușește autorul cu prisosință este adaptarea limbajului medical, inevitabil asociat cu o terminologie specifică, la stilul adecvat înțelegerii de către toți, indiferent de gradul de cultură.
În cuprinsul cărții sunt trecute în revistă angina pectorală, infarctul miocardic, infecțiile, cancerul, diabetul, agresiunile din mediul extern etc.
De un real interes sunt noțiunile de prim ajutor în diferite stări de urgență - stop cardiac, intoxicații, accidente etc.
Un întreg capitol este consacrat aspectelor de etică medicală, cu probleme la ordinea zilei, intens dezbătute în lumea medicală și în mass-media, respectiv eutanasia, transplantul de organe și clonarea. În subîmpărțirea dedicată „capcanelor” medicinei neconvenționale, autorul pledează pentru o armonie inteligentă între medicina alopată și cea neconvențională, alternativă.
Capitolul despre „relația cu lumea medicală„ prezintă o importanță deosebită în ce privește cooperarea armonioasă medic-pacient.
Cartea se încheie cu un „ghid de interpretare a analizelor medicale uzuale” foarte bine-venit.
Doctorul Leonard Azamfirei este profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și medic primar anestezie-terapie intensivă în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Târgu-Mureș. Este doctor în medicină din anul 1995. A publicat 14 cărți de specialitate și peste 180 de lucrări științifice în domeniu. A participat la specializări în Olanda, Ungaria, SUA, Japonia. Este implicat și în activitatea de medicină preventivă, susținând numeroase prelegeri de educație sanitară. În același timp, este redactor la revista Viață + Sănătate, încă de la înființarea acesteia.