- Angela Poch
- Cartonată
- Retete culinare
- Legat
- 13
Cartea Luptă cu infamația! este o carte de reţete care se concentrează pe alimente nesofisticate şi foarte simplu de preparat. Deşi această carte este foarte restrictivă, autoarea Angela Poch evită extremele în alimentaţie, cu excepţia cazului în care acestea sunt impuse de un medic pentru nevoile particulare ale unui pacient.
Reţetele din această carte:
- Sunt fără grâu sau gluten;
- Sunt fără lactate, ouă, complet vegane;
- Nu au zahăr adăugat, miere sau sirop de arţar etc;
- Folosesc leguminoase uşor de digerat (dar pot fi folosite toate tipurile de leguminoase);
- Nu folosesc fructe cu un conţinut ridicat de zaharuri;
- Nu conţin solanacee (citeşte „Cuvânt-înainte” pentru mai multe informaţii despre solanacee);
- Nu conţin soia (sunt sugestii în cazul în care puteţi folosi laptele de soia sau puteţi folosi lapte de migdale, orez etc);
- Folosesc o cantitate limitată de ulei (sau pot fi făcute complet fără ulei).
Angela Poch a absolvit Total Health School of Nutrition din Calgary, AB, şi cunoaşte nevoile nutriţionale de bază. De 15 ani, Angela adaptează reţete vegane şi vegetariene pentru clasele de gătit sau pentru prieteni cu sensibilităţi alimentare. A dezvoltat multe servicii şi produse, precum: cărţi de reţete, materiale despre sănătate, cursuri on-line şi videouri, pentru a veni în sprijinul unor nevoi de sănătate şi de stil de viaţă.
- Dr. George D. Pamplona-Roger
- Cartonată
- Principii de sanatate
- Legat
- 15
În ultimii ani, investigaţiile în domeniul nutriţiei s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a obezităţii. Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundenţă a fructelor şi a legumelor previne debutul anumitor cancere. Consumul de cereale integrale, seminţe şi fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge şi riscul de infarct miocardic. Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale şi vitamine, aduc în dieta noastră substanţe care, deşi nu sunt bine înţelese sau clasificate ca nutrienţi, prezintă puternice efecte anticancerigene şi curative în cazul unei palete largi de boli. Aceste substanţe, cunoscute ca substanţe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens şi reprezintă noua frontieră în materie de investigaţie în domeniul nutriţiei. Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală şi au importante proprietăţi de vindecare şi de menţinere a sănătăţii.
Sănătate prin alimentaţie oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este ajutat să selecteze cu prudenţă produsele pe care le include în alimentaţia sa.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Un corp sănătos și Sucuri sănătoase.
- Gyeresi Marta
- Flexibilă
- Retete culinare
- Broșat
- 13
Carte de bucate, conţine reţete vegetariene.
Autor Gyeresi Marta
- Dr. Emil Rădulescu
- Flexibilă
- Afectiuni
- Broșat
- 15
Cartea "Cancerul mamar și stilul de viață" poate fi considerată pe bună dreptate un adevărat ghid de prevenire a complicațiilor generate de această boală. Cum poți trăi sănătos și cum poți preveni și în dreptul tău apariția cancerului mamar sunt întrebări al căror răspuns îl poți găsi citind această carte.