E BINE SĂ ȘTII! mai multe despre sănatate, prevenirea îmbolnăvirilor și despre boală cât mai devreme, până când aceasta nu devine atât de gravă, încât nu mai poate fi tratată. Spre acest precept ne îndeamnă autorul în acest adevărat "tratat de medicină preventivă și curativă", scris pe intelesul tuturor.
În cuprinsul cărții sunt trecute în revistă angina pectorală, infarctul miocardic, infecțiile, cancerul, diabetul, agresiunile din mediul extern. Un capitol aparte este consacrat aspectelor de etică medicală, cu probleme la ordinea zilei, intens dezbătute în lumea medicală și în mass-media, respectiv eutanasia, transplantul de organe și clonarea. Capitolul despre relatia cu lumea medicală prezintă o importanță deosebită în ce privește cooperarea armonioasă „ medic-pacient”.
Abordând fiecare aspect al fiinţei noastre, principiile acestei cărți te vor conduce spre o stare de sănătate, de bine. Respectarea lor te va ajuta să ai o minte ageră și curată, un trup în formă, să fii optimist, echilibrat emoţional și bine ancorat spiritual. Secretele nu mai sunt secrete!
„Ești ceea ce gândești”, „Ești în zona de risc?”, „Relații sănătoase”, „Speranță dincolo de depresie” - sunt doar câteva din subiectele abordate.
Dietoterapie și nutriție bazată pe alimente vegetale integrale este un amplu tratat de alimentație sănătoasă, dar în același timp și un ghid de dietoterapie cu numeroase sugestii practice.
Este o carte menită să ajute la prevenirea bolilor, dar și la vindecarea lor, o carte pentru publicul larg, dar și pentru profesioniști, pentru persoanele sănătoase, dar și pentru cele bolnave.
Autorii promovează alimentația bazată pe alimente vegetale integrale (ABAVI), conform principiilor medicinei întemeiate pe dovezi. Aceste dovezi provin atât din studii științifice de actualitate, cât și din experiența de un sfert de secol la Centrul de Sănătate Herghelia, unde mii de pacienți și-au rezolvat problemele de sănătate prin schimbarea stilului de viață.
Cartea Luptă cu infamația! este o carte de reţete care se concentrează pe alimente nesofisticate şi foarte simplu de preparat. Deşi această carte este foarte restrictivă, autoarea Angela Poch evită extremele în alimentaţie, cu excepţia cazului în care acestea sunt impuse de un medic pentru nevoile particulare ale unui pacient.
Reţetele din această carte:
- Sunt fără grâu sau gluten;
- Sunt fără lactate, ouă, complet vegane;
- Nu au zahăr adăugat, miere sau sirop de arţar etc;
- Folosesc leguminoase uşor de digerat (dar pot fi folosite toate tipurile de leguminoase);
- Nu folosesc fructe cu un conţinut ridicat de zaharuri;
- Nu conţin solanacee (citeşte „Cuvânt-înainte” pentru mai multe informaţii despre solanacee);
- Nu conţin soia (sunt sugestii în cazul în care puteţi folosi laptele de soia sau puteţi folosi lapte de migdale, orez etc);
- Folosesc o cantitate limitată de ulei (sau pot fi făcute complet fără ulei).
Angela Poch a absolvit Total Health School of Nutrition din Calgary, AB, şi cunoaşte nevoile nutriţionale de bază. De 15 ani, Angela adaptează reţete vegane şi vegetariene pentru clasele de gătit sau pentru prieteni cu sensibilităţi alimentare. A dezvoltat multe servicii şi produse, precum: cărţi de reţete, materiale despre sănătate, cursuri on-line şi videouri, pentru a veni în sprijinul unor nevoi de sănătate şi de stil de viaţă.
Carte de bucate.
Autor: GYERESI MARTA