Care gospodină n-ar fi încântată să audă aprecieri culinare sincere din partea oaspetilor care o vizitează? Argumentul? Cartea de față!
În varietatea de rețete expuse, autoarea ne prezintă o adevărată artă culinară.Nici mai mult , nici mai putin de 400 de rețete care abia asteaptă sa fie testate in casele fiecăruia dintre noi.
Alimentaţia sănătoasă constituie esenţa tuturor cărţilor scrise de Elena Pridie. Autoarea ne învaţă, prin reţetele recomandate, ce să punem în farfurie zi de zi, atât pentru a preveni boala, cât şi pentru a scăpa de ea când aceasta deja s-a instalat.
Principiile alimentaţiei sănătoase sunt valabile în aceeaşi măsură şi pentru alimentele pe care le consumăm în timpul iernii, aşa că lucrarea prezentă, Cămara vegetariană, nu poate fi decât binevenită în fiecare familie care îşi doreşte sa trăiască sănătos.
Ţinând cont de condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea şi îşi trăiesc viaţa generaţiile din prezent, sfaturile şi reţetele din carte vă vor fi de un real folos, atât pentru a vă uşura munca, dar mai ales pentru a vă ajuta să vă menţineţi sănătatea în parametri acceptabili.
În ultimii ani, investigaţiile în domeniul nutriţiei s-au concentrat pe efectul pe care îl are dieta asupra prevenirii şi tratării bolilor cardiovasculare, a diabetului, a cancerului şi a obezităţii. Studiile clinice şi epidemiologice au demonstrat că folosirea din abundenţă a fructelor şi a legumelor previne debutul anumitor cancere. Consumul de cereale integrale, seminţe şi fructe oleaginoase reduce excesul de colesterol din sânge şi riscul de infarct miocardic. Alimentele de origine vegetală, bogate în fibre, minerale şi vitamine, aduc în dieta noastră substanţe care, deşi nu sunt bine înţelese sau clasificate ca nutrienţi, prezintă puternice efecte anticancerigene şi curative în cazul unei palete largi de boli. Aceste substanţe, cunoscute ca substanţe fitochimice, sunt la ora actuală subiectul unui studiu intens şi reprezintă noua frontieră în materie de investigaţie în domeniul nutriţiei. Elementele fitochimice nu se regăsesc decât în alimentele de origine vegetală şi au importante proprietăţi de vindecare şi de menţinere a sănătăţii.
Sănătate prin alimentaţie oferă informaţii clare şi utile în ce priveşte compoziţia, proprietăţile nutritive şi terapeutice ale alimentelor. Astfel, cititorul este ajutat să selecteze cu prudenţă produsele pe care le include în alimentaţia sa.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Un corp sănătos și Sucuri sănătoase.
Oamenii pot face pentru sănătatea lor mai mult decât orice medic, spital sau progres al științei medicale. Datele științifice arată că deciziile pe care le luăm oră de oră, zi de zi, determină în mare măsură starea sănătății noastre, bolile de care suferim și, deseori, chiar momentul când vom muri.
Din acest motiv, cartea Tablete de stil de viață îl educă, îl motivează și îl inspiră pe cel ce o citește să înlocuiască acele deprinderi și obiceiuri ce distrug sănătatea cu un mod de viață care promovează sănătatea. În cele 52 de tablete de sănătate veți descoperi cauzele și remediile bolilor comune astăzi, precum și o înțelegere clară a modului în care vă puteți trăi viața în așa fel, încât să vă bucurați de bunăstare și o sănătate cât mai bună! Sănătatea nu este totul, dar fără sănătate totul este nimic!...
Un ghid care ne învață ce să mâncăm, cât să mâncăm,când să mâncăm și cum să mâncăm!
Mănâncă:
-dimineața - ca un rege
-la prânz - ca un prinț
-seara - ca un cerșetor
În carte, veți găsi și câteva rețete, printre care amintim: Tartă cu musli și fructe, Biluțe Rafaelo, Cartofi la cuptor.