- Dr. Neil Nedley
- Cartonată
- Principii de sanatate
- Legat
- 18
Cel mai uimitor lucru cu privire la creier este faptul că acesta nu este static, nici din punct de vedere fizic, nici din punct de vedere chimic. Se află într-o continuă schimbare. Ori de câte ori o persoană învață ceva nou, fie conștient, fie inconștient, experiența respectivă modifică structura creierului. Alimentația, stilul de viață și alegerile zilnice modifică structura creierului.
Dată fiind complexitatea de structură și de funcție a creierului uman, nu ar trebui să ne mire faptul că, din când în când, sunt și unele probleme. Fie că ne place, fie că nu, stresul și anxietatea fac parte din viața de zi cu zi a celor mai mulți dintre noi. Și, fie că ne confruntăm cu efectele pe termen scurt sau cu lupte îndelungate împotriva tulburărilor anxioase, ceea ce numin „reacție la stres” va determina în cele din urmă măsura în care vom fi afectați de stres.
Depresia este una dintre cele mai comune, mai periculoase și mai temute forme de boală mintală. Nu ar trebui ca depresia și efectele sale nefericite să fie tolerate ca o boală de-o viață. Există speranță!
Din această carte veți afla:
- cum să vă dați seama dacă lipsa de energie pe care o resimțiți este cauzată de depresie sau de altceva;
- care sunt efectele surprinzătoare ale depresiei;
- care sunt cei 8 factori reversibili ce pot cauza depresie;
- ce alimente să alegeți ca să vă măriți nivelul de energie;
- cum să reduceți simptomele cauzate de renunțarea la medicația antidepresivă;
- care sunt beneficiile și riscurile medicamentelor antidepresive;
- cum să vă schimbați atitudinea și acțiunile;
- care sunt plantele care vă pot îmbunătăți starea de spirit, concentrarea și energia;
- cum să faceți față stresului;
- care este rolul important al alimentației în capacitatea creierului de a produce serotonină și alți neurotransmițători;
- cum să vă sporiți șansele de a duce o viață lipsită de depresie—și asta fără să depindeți de medicamente sau de consiliere.
Dr. Neil Nedley este specialist în medicină internă, axat în special pe gastroenterologie, sănătate mintală, medicină a stilului de viață și boli dificil de diagnosticat. El a pus la punct un program de recuperare din depresie pentru pacienții care nu răspund la tratamentul standard și folosește această abordare inovatoare pe propriii pacienți, dar și pe oameni din toate colțurile lumii care apelează la DVD-urile și manualele lui. Dr. Nedley dezvoltă resurse menite să îmbunătățească funcția cerebrală, să aducă succesul în viață, să trateze boala și să optimizeze sănătatea.
- Dr. Nicolae Dan și Valentina Dan
- Cartonată
- Retete culinare
- Legat
- 15
Titlu în limba română: Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.
- Angela Poch
- Cartonată
- Retete culinare
- Legat
- 12
Cartea Reţete vegane fără gluten şi cu un conţinut redus de glucide fermentabile este o colecţie de reţete din cele pe care le foloseşte însăşi autoarea Angela Poch.
O alimentaţie cu un conţinut redus de glucide fermentabile este deja dovedită eficientă în cazul sindromului de colon iritabil. Cartea nu este un ghid alimentar pentru persoanele cu această afecţiune. De aceea, este nevoie de o înţelegere a acestui tip de alimentaţie înainte de a încerca să-l urmezi.
Notă: Cartea are 98% din reţete vegane. Există însă şi reţete în care se folosesc ouă. Am inclus, de asemenea, nişte sfaturi şi o reţetă pentru non-vegetarieni, pentru a-i ajuta pe cei care nu mănâncă doar vegan.
Angela Poch a descoperit că alimentaţia pe bază de plante i-a ameliorat sindromul de colon iritabil, lucru care a determinat-o să devină mai întâi vegetariană, apoi vegană, acum fiind flexitariană. Cu 13 cărţi de reţete publicate, 35 de ani de experienţă în gătit, o diplomă de la Universitatea Top Chef şi o diplomă în nutriţie, ea nu doar că ştie cum să gătească delicios, dar ştie şi cum să mănânci bine pentru a fi sănătos.
Peste 10 000 de persoane au urmat cursurile ei on-line şi a publicat 5 cărţi despre sănătate din perspectiva alimentaţiei bazate pe plante. Angela este, de asemenea, consilier şi trainer personal specializat în nutriţie bazată pe plante, sănătate şi wellness, sănătate spirituală şi stil de viaţă sănătos.
- Leonard Azamfirei
- Flexibilă
- Principii de sanatate
- Broșat
- 15
E BINE SĂ ȘTII! mai multe despre sănatate, prevenirea îmbolnăvirilor și despre boală cât mai devreme, până când aceasta nu devine atât de gravă, încât nu mai poate fi tratată. Spre acest precept ne îndeamnă autorul în acest adevărat "tratat de medicină preventivă și curativă", scris pe intelesul tuturor.
În cuprinsul cărții sunt trecute în revistă angina pectorală, infarctul miocardic, infecțiile, cancerul, diabetul, agresiunile din mediul extern. Un capitol aparte este consacrat aspectelor de etică medicală, cu probleme la ordinea zilei, intens dezbătute în lumea medicală și în mass-media, respectiv eutanasia, transplantul de organe și clonarea. Capitolul despre relatia cu lumea medicală prezintă o importanță deosebită în ce privește cooperarea armonioasă „ medic-pacient”.