


Pret oferta saptămânii
44.00 Lei33.00 Lei

Pret intreg
59,00 Lei

Pret intreg
35,00 Lei
Titlu în limba română: Cartea de bucate a Centrului Lifestyle Herghelia
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sanatoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului. Ne-au intrebat: Aveţi o carte de bucătărie terapeutică vegetariană? De ce nu scoateţi o astfel de carte, cu experienţa pe care o aveţi şi cu reţetele delicioase pe care le folosiţi de atâţia ani? A sosit momentul să dăm curs respectivelor cereri prin acest prim volum cu reţete de la Herghelia. A sosit momentul ca şi cei care nu au venit încă la Herghelia să poată beneficia de informaţiile şi rezultatele aplicării unei diete total vegetariene echilibrate.
CUPRINS:
Prefaţă
Introducere
Capitolul 1 - Răspunsuri la intrebările: pentru cine a fost scrisă cartea de bucate vegetariene - care este semnificaţia simbolurilor - de ce sunt recomandări numai pentru bolnavii cardiovasculari, diabetici şi obezi - două variante de diete vegetariene - de ce o carte de bucătărie cu reţete exclusiv bazate pe alimente de origine vegetală
Capitolul 2 - Mecanisme comune în apariţia bolilor cardiovasculare, a obezităţii şi diabetului (şi a sindromului metabolic) şi implicaţiile practice pe linie de nutriţie
Capitolul 3 - Recomandările nutriţionale actuale ale forurilor ştiinţifice mondiale, atât pentru populaţia sănătoasă, cât şi pentru bolnavii cardiovasculari, obezi şi diabetici
Capitolul 4 - Statistici ale celor 13 ani de activitate de la Herghelia şi studiul clinic randomizat, realizat în colaborare cu Universitatea Loma Linda, SUA
Capitolul 5 - Principii simple de alcătuire a unui meniu vegetarian si recomandări nutriţionale în funcţie de necesarul caloric
Capitolul 6 - Un exemplu practic de meniu vegetarian pentru 11 zile
Capitolul 7 - Ghid practic de tranziţie de la dieta omnivoră la cea vegetariană
Capitolul 8 - Posibile deficienţe nutriţionale legate de dieta total vegetariană (vegană), inadecvat planificată
Capitolul 9 - Reţete validate la Centrul Lifestyle Herghelia:
1. Micul dejun
2. Pateuri
3. Salate
4. Sosuri si Dressinguri
5. Aperitive
6. Supe şi ciorbe
7. Felul doi, fel principal
8. Deserturi
9. Paine, patiserie si pizza
10. Condimente
11. Reţete de baza
Apendice - Ghid nutriţional omnivor pentru populaţia generală din România, prezentat de medicii Centrului Lifestyle Herghelia la Conferinţa Naţională a Secţiunii de Cardiologie Preventivă a Societaţii Române de Cardiologie, Paltiniş 2002
Apendice - Resurse pentru aprovizionarea cu alimente vegetariene - adresele unor firme din România care comercializează sau produc alimente vegetariene.
Vă prezentăm Savurează sănătatea!, cartea semnată de Sandra Corina Nedelcu. Este un ghid cuprinzător pentru optimizarea stilului de viață. Volumul clarifică noțiuni generale despre obezitate, incluzând tipurile și cauzele sale, diabetul zaharat și alimentația adultului sănătos. Aflați că obezitatea este o patologie medicală serioasă, nu doar o chestiune estetică, ce poate aduce riscuri grave pentru sănătate.
Mici schimbări constante în stilul de viață pot face o diferență semnificativă, chiar și o reducere de doar 100 kcal pe zi putând preveni creșterea în greutate pentru majoritatea populației. Cartea subliniază importanța creșterii masei musculare pentru un metabolism bazal sănătos. În plus, veți beneficia de o selecție bogată de rețete delicioase pentru deserturi, mic dejun, feluri principale și supe, completate de meniuri personalizate pentru obezitate, diabet și o viață sănătoasă. O carte ce vă va ghida spre bunăstare!
După o muncă pasionată de peste 20 de ani, prin cartea de față, Elena Pridie ne propune o paletă multicoloră de rețete pentru deserturi sănătoase, gustoase și apetisante.
Sunt rețete pentru toate gusturile, pregătite din ingrediente naturale, vegetariene, și, pe cât posibil, autohtone: fructe proaspete și uscate, nuci, alune, semințe, migdale, carob, grăsimi vegetale, miere, produse din cereale cât mai nerafinate, lapte vegetal, înlocuitori vegetali pentru ouă, arome naturale etc.
Dacă sunt respectate principiile pentru prepararea și servirea lor, aceste deserturi nu ne vor face mai rotunjori, ci, dimpotrivă, zvelți, plini de viață și voioși pentru că suntem sănătoși. Căci sănătatea este obiectivul principal al tuturor cărților scrise de Elena Pridie:
- Rețete pentru familia noastră (1998)
- Cartea familiei mele (2001)
- Mai bine un prânz de verdețuri (2004)
- Gospodina eficientă (2005)
- Rețete pentru sănătatea noastră (2006)
- Copilul vegetarian (2007)
- Gătește repede, sănătos și gustos (2012)
- Rețete din crudități (2012)
Îndulcește-ți viața sănătos cu Deserturi vegetariene de Elena Pridie! Această carte aduce 700 de rețete inovatoare, rodul a peste 20 de ani de experimente culinare. Vei găsi dulciuri superioare celor tradiționale, pregătite cu ingrediente atent selecționate: făină integrală, fructe uscate, miere, carob și lapte vegetal.
Spune adio zahărului alb, ouălor sau lactatelor de origine animală! Rețetele sunt clasificate pentru nevoi specifice (fără zahăr, fără ulei, crude, fără gluten), oferind opțiuni delicioase care nu-ți vor cădea greu. Savurează deserturi pline de gust și vitalitate, pentru o alimentație armonioasă!
Dorința intensă de a scăpa de stres ne face unoeri să credem că singura soluție ar fi să petrecem un concediu pe o plajă exotică, pe o insulă pustie, undeva în mijlocul oceanului, și să trăim departe de grijile și supărările cotidiene. Dacă soarta ne-ar trimite într-un astfel de colț al lumii, așa cum s-a întâmplat cu Robinson Crusoe, bine-cunoscutul personaj al lui Daniel Dafoe, am constata foarte curând că în realitate lucrurile stau altfel.
Stresul este o realitate care ne asaltează din toate direcțiile, o problemă cu care ne confruntăm pretutindeni, indiferent de latitudine, longitudine sau altitudine. Chiar dacă am pleca departe, peste șapte mări și țări, ca să scăpăm de stres, el ne va ajunge din urmă și chiar ne va întrece, așteptându-ne să ne ia în primire din prima clipă când am sosi. Stresul nu are frontiere. Chiar dacă am urca pe vârful Everest sau dacă am coborî în Groapa Marianelor, stresul ne va întâmpina și acolo. Stresul nu are rău de înălțime și nici de adâncime. Chiar dacă ne-am ascunde într-o peșteră necunoscută sau la cea mai retrasă mănăstire, stresul va fi prezent negreșit. Stresul este la el acasă în întuneric sau izolare. chiar dacă am vrea să ne pierdem urma în mulțime, pe stadioane, în cinematografe sau la ștrand, stresul va fi și acolo pe urmele noastre.
Iată de ce, cartea Față în față cu stresul, nu vă propune fuga sau evadarea drept soluție la stres, ci dimpotrivă, vă invită să stați față în față cu el, să-l cunoașteți mai bine și să învățați să-l țineți sub control.
„Față în față cu stresul” este o introducere remarcabilă în tematica stresului, una dintre „afecțiunile” majore ale societății contemporane. Actualitatea temei este dublată de o solidă fundamentare științifică, oferită cititorului într-o manieră extrem de plăcută și accesibilă. Sunt abordate exhaustiv elementele-cheie ale conceptului tratat, de la factorii stresori și reacțiile de stres la strategiile de management al acestuia. Cartea reprezintă o achiziție valoroasă nu numai pentru profesioniștii preocupați de tematica stresului, ci pentru toți cei interesați de îmbunătățirea calității propriei vieți.
Aurora Szentagotai, lector universitar doctor, Facultatea de Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai
Cititorule, ții în mână o bijuterie literară, medicală, terapeutică și spirituală, scrisă cu multă grație. Pornește în această aventură și te vei întoarce pe insula exotică a copilăriei împreună cu Robinson, vei trăi în anturajul unor savanți și terapeuți renumiți, nu doar prin știință, dar și prin viața și caracterul lor, vei cunoaște pacienți celebri prin vindecarea lor, te vei familiariza cu tainele stresului și răspunsurile lor, încât - în cele din urmă - te vei reîntâlni și te vei recunoaște pe tine și viața ta.
Dar, mai presus de toate, Îl vei întâlni pe Creatorul și Salvatorul tău, Acela care are răspunsul suprem la toate problemele tale, care poate să-ți dea nu numai Viața, ci și fericirea de a o trăi veșnic.
S-a spus că nici arta, nici profesia, nici vindecarea nu vin din cărți, dar această lucrare pare să fie o excepție, prin calitățile sale terapeutice, artistice și spirituale.
Sorin Săndulache, medic primar neurolog, Spitalul Clinic Colentina, București, doctor în antropologie medicală.
Dr. Valentin Nădășan este redactor la revista Viață + Sănătate și principalul contributor al site-ului www.sanatateplus.net Este autorul multor cărți, cursuri și materiale multimedia de educație pentru sănătate.