
Pret intreg
35,00 Lei


Pret intreg
25,00 Lei
Stilul de viață contemporan ne deteriorează din ce în ce mai mult sănătatea. Deși avem la dispoziție resurse mai multe și mai bune, milioane de oameni se confruntă cu probleme serioase în zona sănătății personale, probleme care pot fi evitate. Din acest motiv, este necesar să descoperim puterea medicinală a băuturilor, care, pe lângă faptul că ne încântă simțurile cu aromele lor delicate, favorizează sănătatea corpului și ajută la combaterea și prevenirea multor afecțiuni.
Citind această carte, veți afla:
- cum să slăbiți cu ajutorul băuturilor;
- cum să preparați peste 100 de sucuri, smoothie-uri, cocktailuri, supe și infuzii sănătoase;
- cum să faceți în mod corect și sigur o cură de detoxificare;
- cum să preveniți și să tratați diverse afecțiuni cu ajutorul băuturilor sănătoase;
- care sunt dezavantajele anumitor băuturi foarte populare și ce variante aveți pentru a le înlocui.
George D. Pamplona-Roger este medic chirurg și expert în sănătate publică. Prin natura profesiei lui, a ajus să cunoască bine corpul uman, și pe dinăuntru, și pe dinafară. Având la bază o vastă experiență ca educator în domeniul îngrijirii sănătății, dispune de o excelentă abilitate de a comunica publicului larg informații științifice, transformând complexitățile în lucruri ușor de înțeles. Cărțile scrise de dr. Pamplona-Roger au fost traduse în mai multe limbi, inclusiv în limba română, la Editura Viață și Sănătate fiind disponibile și titlurile Sănătate prin alimentație și Un corp sănătos.
De ce o carte de bucate de la Herghelia?
Credem că merită să scrii o carte când ai in spate ani grei de experienţă în domeniul pe care urmează să-l abordezi în ea, atunci când ai de spus ceva ce nu a fost artificial plăsmuit într-un birou, scriind cărţi doar din alte cărţi, ci este rodul multor ani de practică şi pionierat dificil. Credem că merită să scrii o carte de bucate atunci când ştii din experienţă ca aceste reţete şi meniurile vegetariene din ea au ajutat, la Herghelia şi dincolo de ea, zeci de mii de oameni şi iată, acum, prin răspândirea acestor cunoştinţe în forma tipărită, alte zeci de mii de oameni vor fi orientaţi să trăiască mai bine, să fie mai sănătoşi şi, de ce nu, mai fericiţi.
O carte care se bazează pe experienţa medicilor, nutriţioniştilor şi a personalului din bucătăria Centrului Lifestyle Herghelia, care au deservit în ultimii 13 ani peste 10.000 de pacienţi. Experienţa celor peste 12.000 de mese servite pacienţilor care ne-au călcat pragul se traduce în paginile acestei cărti de bucătărie vegetariană.
Reţetele pregătite de-a lungul anilor au contribuit din plin la rezultatele excepţionale obţinute în cadrul programului nostru. Am fost abordaţi de-a lungul anilor de pacienţi de la Herghelia, dar şi de multi alţii care ar fi dorit să adopte o dietă ideală, care s-a dovedit a fi eficientă în obezitate, diabet, ateroscleroză, hipertensiune sau în prevenţia cancerului.
Alcoolul – doar riscuri, niciun beneficiu este o lucrare publicată de Editura Viață și Sănătate în 2025, o traducere a ediției originale din 2024 de la Pacific Press Publishing Association, editată de Peter N. Landless și Duane C. McBride.
Această carte demitizează profund ideea oricărui beneficiu al consumului de alcool, bazându-se pe cele mai recente descoperiri științifice care arată că nu există un nivel sigur de consum de alcool. Studiile citate în carte au pus în evidență consecințe semnificative asupra sănătății, a comunității, a familiei și a vieții personale, indiferent de nivelul consumului de alcool. Un comitet științific independent din Regatul Unit a catalogat alcoolul drept cel mai periculos drog din lume, depășind tutunul, cocaina sau heroina în termeni de nocivitate asupra propriei persoane și asupra celorlalți.
Volumul explorează multiple fațete ale impactului alcoolului, incluzând:
Alcoolul – doar riscuri, niciun beneficiu este o resursă utilă pentru oricine caută adevărul despre alcool și dorește să construiască o viață lungă, prosperă și împlinită, liberă de daunele acestuia
Liliana Udrea, sau Mimi, aşa cum este ea cunoscută de cei dragi, este mai întâi de toate soţie, mamă şi bunică. Cu o inimă mare însă, a strâns în casa ei de-a lungul timpului mulţi fii şi fiice, de cele mai multe ori în jurul meselor de sabat, care erau mult aşteptate de cei doi copii ai ei.
A avut parte de o copilărie frumoasă în vârf de munte, alături de doi fraţi şi o soră. Pasiunea pentru gătit este moştenire de la mama sa, de care toată lumea vorbea ca fiind o bucătăreasă desăvârşită.
S-a specializat urmând cursurile de bucătar şi nutriţie odată cu apariţia primului nepot în viaţa ei, şi de acolo şi-a dedicat timpul şi cariera bucătăriei.
Ce o motivează? Dorinţa de a găsi variante alternative sănătoase şi gustoase în hrana de zi cu zi a celor dragi, dar şi pentru persoanele care suferă de diverse intoleranţe alimentare.
Se relaxează atunci când călătoreşte, când petrece timp cu cei patru nepoţi, când îşi aranjează grădina sau când are timp să mai încerce o reţetă nouă. Mai mult decât orice, îşi doreşte să le transmită tuturor lucrurile pe care le-a învăţat şi să le arate tuturor celor interesaţi cât este de uşor să pregăteşti feluri de mâncare sănătoase, gustoase şi arătoase.
Citatul ei preferat referitor la alimentaţie îi aparţine lui Hipocrat, care a spus: „Mâncarea să fie medicamentul tău şi medicamentul să fie mâncarea ta.”
Depresia este reversibilă. Nu trebuie să trăiți cu ea o viață întreagă. Există o cale către vindecare—iar această carte vă poate ajuta să o găsiți.
Din această carte veți afla:
- cum să vă dați seama dacă lipsa de energie pe care o resimțiți este cauzată de depresie sau de altceva;
- care sunt efectele surprinzătoare ale depresiei;
- care sunt cei 8 factori reversibili ce pot cauza depresie;
- ce alimente să alegeți ca să vă măriți nivelul de energie;
- cum să reduceți simptomele cauzate de renunțarea la medicația antidepresivă;
- care sunt beneficiile și riscurile medicamentelor antidepresive;
- cum să vă schimbați atitudinea și acțiunile;
- care sunt plantele care vă pot îmbunătăți starea de spirit, concentrarea și energia;
- cum să faceți față stresului;
- care este rolul important al alimentației în capacitatea creierului de a produce serotonină și alți neurotransmițători;
- cum să vă sporiți șansele de a duce o viață lipsită de depresie—și asta fără să depindeți de medicamente sau de consiliere.
Dr. Neil Nedley este specialist în medicină internă, axat în special pe gastroenterologie, sănătate mintală, medicină a stilului de viață și boli dificil de diagnosticat. El a pus la punct un program de recuperare din depresie pentru pacienții care nu răspund la tratamentul standard și folosește această abordare inovatoare pe propriii pacienți, dar și pe oameni din toate colțurile lumii care apelează la DVD-urile și manualele lui. Dr. Nedley dezvoltă resurse menite să îmbunătățească funcția cerebrală, să aducă succesul în viață, să trateze boala și să optimizeze sănătatea.