Dorința intensă de a scăpa de stres ne face unoeri să credem că singura soluție ar fi să petrecem un concediu pe o plajă exotică, pe o insulă pustie, undeva în mijlocul oceanului, și să trăim departe de grijile și supărările cotidiene. Dacă soarta ne-ar trimite într-un astfel de colț al lumii, așa cum s-a întâmplat cu Robinson Crusoe, bine-cunoscutul personaj al lui Daniel Dafoe, am constata foarte curând că în realitate lucrurile stau altfel.
Stresul este o realitate care ne asaltează din toate direcțiile, o problemă cu care ne confruntăm pretutindeni, indiferent de latitudine, longitudine sau altitudine. Chiar dacă am pleca departe, peste șapte mări și țări, ca să scăpăm de stres, el ne va ajunge din urmă și chiar ne va întrece, așteptându-ne să ne ia în primire din prima clipă când am sosi. Stresul nu are frontiere. Chiar dacă am urca pe vârful Everest sau dacă am coborî în Groapa Marianelor, stresul ne va întâmpina și acolo. Stresul nu are rău de înălțime și nici de adâncime. Chiar dacă ne-am ascunde într-o peșteră necunoscută sau la cea mai retrasă mănăstire, stresul va fi prezent negreșit. Stresul este la el acasă în întuneric sau izolare. chiar dacă am vrea să ne pierdem urma în mulțime, pe stadioane, în cinematografe sau la ștrand, stresul va fi și acolo pe urmele noastre.
Iată de ce, cartea Față în față cu stresul, nu vă propune fuga sau evadarea drept soluție la stres, ci dimpotrivă, vă invită să stați față în față cu el, să-l cunoașteți mai bine și să învățați să-l țineți sub control.
„Față în față cu stresul” este o introducere remarcabilă în tematica stresului, una dintre „afecțiunile” majore ale societății contemporane. Actualitatea temei este dublată de o solidă fundamentare științifică, oferită cititorului într-o manieră extrem de plăcută și accesibilă. Sunt abordate exhaustiv elementele-cheie ale conceptului tratat, de la factorii stresori și reacțiile de stres la strategiile de management al acestuia. Cartea reprezintă o achiziție valoroasă nu numai pentru profesioniștii preocupați de tematica stresului, ci pentru toți cei interesați de îmbunătățirea calității propriei vieți.
Aurora Szentagotai, lector universitar doctor, Facultatea de Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai
Cititorule, ții în mână o bijuterie literară, medicală, terapeutică și spirituală, scrisă cu multă grație. Pornește în această aventură și te vei întoarce pe insula exotică a copilăriei împreună cu Robinson, vei trăi în anturajul unor savanți și terapeuți renumiți, nu doar prin știință, dar și prin viața și caracterul lor, vei cunoaște pacienți celebri prin vindecarea lor, te vei familiariza cu tainele stresului și răspunsurile lor, încât - în cele din urmă - te vei reîntâlni și te vei recunoaște pe tine și viața ta.
Dar, mai presus de toate, Îl vei întâlni pe Creatorul și Salvatorul tău, Acela care are răspunsul suprem la toate problemele tale, care poate să-ți dea nu numai Viața, ci și fericirea de a o trăi veșnic.
S-a spus că nici arta, nici profesia, nici vindecarea nu vin din cărți, dar această lucrare pare să fie o excepție, prin calitățile sale terapeutice, artistice și spirituale.
Sorin Săndulache, medic primar neurolog, Spitalul Clinic Colentina, București, doctor în antropologie medicală.
Dr. Valentin Nădășan este redactor la revista Viață + Sănătate și principalul contributor al site-ului www.sanatateplus.net Este autorul multor cărți, cursuri și materiale multimedia de educație pentru sănătate.
Carte de bucate.
Autor: GYERESI MARTA
Cartea Reţete vegane fără gluten şi cu un conţinut redus de glucide fermentabile este o colecţie de reţete din cele pe care le foloseşte însăşi autoarea Angela Poch.
O alimentaţie cu un conţinut redus de glucide fermentabile este deja dovedită eficientă în cazul sindromului de colon iritabil. Cartea nu este un ghid alimentar pentru persoanele cu această afecţiune. De aceea, este nevoie de o înţelegere a acestui tip de alimentaţie înainte de a încerca să-l urmezi.
Notă: Cartea are 98% din reţete vegane. Există însă şi reţete în care se folosesc ouă. Am inclus, de asemenea, nişte sfaturi şi o reţetă pentru non-vegetarieni, pentru a-i ajuta pe cei care nu mănâncă doar vegan.
Angela Poch a descoperit că alimentaţia pe bază de plante i-a ameliorat sindromul de colon iritabil, lucru care a determinat-o să devină mai întâi vegetariană, apoi vegană, acum fiind flexitariană. Cu 13 cărţi de reţete publicate, 35 de ani de experienţă în gătit, o diplomă de la Universitatea Top Chef şi o diplomă în nutriţie, ea nu doar că ştie cum să gătească delicios, dar ştie şi cum să mănânci bine pentru a fi sănătos.
Peste 10 000 de persoane au urmat cursurile ei on-line şi a publicat 5 cărţi despre sănătate din perspectiva alimentaţiei bazate pe plante. Angela este, de asemenea, consilier şi trainer personal specializat în nutriţie bazată pe plante, sănătate şi wellness, sănătate spirituală şi stil de viaţă sănătos.
Învață să gătești sănătos! este o ediție reactualizată, mult îmbunătățită, a cărții Gospodina eficientă (2006) și reprezintă un abecedar pentru cine dorește să deprindă arta de a găti sănătos. Sănătatea este bunul cel mai de preț al omului iar eforturile și resursele trebuie mobilizate în această direcție.
Autoarea deține un certificat în nutriție vegetariană, în urma cursurilor absolvite la Universitatea Cornell, SUA, în colaborare cu T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies.
Hipertensiunea arterială. Deşi nu aţi primit încă acest diagnostic, până la trei sferturi din lumea modernă va trebui să se confrunte la un moment dat cu tensiunea arterială ridicată. Cu toate acestea, nu mai trebuie să fiţi o victimă.
Dr. David DeRose, Dr. Greg Steinke şi Trudie Li se folosesc de cercetări medicale inovatoare şi de decenii de experienţă clinică personală pentru a vă ghida într-o călătorie uimitoare de 30 de zile. Învăţaţi strategii simple, naturale, care i-au ajutat pe mulţi să işi reducă dozele medicamentelor sau să le elimine definitiv.