
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Abordând fiecare aspect al fiinţei noastre, principiile acestei cărți te vor conduce spre o stare de sănătate, de bine. Respectarea lor te va ajuta să ai o minte ageră și curată, un trup în formă, să fii optimist, echilibrat emoţional și bine ancorat spiritual. Secretele nu mai sunt secrete!
„Ești ceea ce gândești”, „Ești în zona de risc?”, „Relații sănătoase”, „Speranță dincolo de depresie” - sunt doar câteva din subiectele abordate.
După o muncă pasionată de peste 20 de ani, prin cartea de față, Elena Pridie ne propune o paletă multicoloră de rețete pentru deserturi sănătoase, gustoase și apetisante.
Sunt rețete pentru toate gusturile, pregătite din ingrediente naturale, vegetariene, și, pe cât posibil, autohtone: fructe proaspete și uscate, nuci, alune, semințe, migdale, carob, grăsimi vegetale, miere, produse din cereale cât mai nerafinate, lapte vegetal, înlocuitori vegetali pentru ouă, arome naturale etc.
Dacă sunt respectate principiile pentru prepararea și servirea lor, aceste deserturi nu ne vor face mai rotunjori, ci, dimpotrivă, zvelți, plini de viață și voioși pentru că suntem sănătoși. Căci sănătatea este obiectivul principal al tuturor cărților scrise de Elena Pridie:
- Rețete pentru familia noastră (1998)
- Cartea familiei mele (2001)
- Mai bine un prânz de verdețuri (2004)
- Gospodina eficientă (2005)
- Rețete pentru sănătatea noastră (2006)
- Copilul vegetarian (2007)
- Gătește repede, sănătos și gustos (2012)
- Rețete din crudități (2012)
Echilibrul – concept-cheie în această carte –, care, departe de a însemna compromis, reprezintă o atitudine proactivă, capabilă să ne facă să trăim inteligent, adăugând în viețile noastre o porție din tot ce este bun, fără excese sau abuzuri. Echilibrul vine dintr-o îmbinare a calității, a varietății și a moderaiței, care îndeamnă la o experiență în care sănătatea și plăcerea nu se exclud, ci se susțin și se potențează. Este vorba de un echilibru dinamic și adaptiv, un principiu care excedă granițele alimentației pentru a deveni filozofie de viață.
„Dacă suntem ceea ce mâncăm, poate că n-ar fi rău să înțelegem câte ceva despre nutriție. Eu am primit de-a gata câteva idei despre alimente și sănătate, iar mai târziu am ajuns să mi le schimb. Dacă mai sunt și alții care au primit idei de-a gata (și cred că nu sunt puțini), această carte le va fi de folos.”
Prof. univ. dr. Robert Ancuceanu, prodecan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București
„De la creștere la sănătate și la vitalitate, alimentația este un fir esențial în țesătura vieții noastre. Această carte aduce în prim-plan puterea profundă a alegerilor noastre alimentare, subliniind rolul lor important în modelarea sănătății și stării noastre de bine. Să îi acordăm atenția pe care o merită.”
Prof. univ. dr. Constantin Militaru, medic primar cardiolog, membru distins al Societății Române de Cardiologie și al Colegiului American de Cardiologie
Hipertensiunea arterială. Deşi nu aţi primit încă acest diagnostic, până la trei sferturi din lumea modernă va trebui să se confrunte la un moment dat cu tensiunea arterială ridicată. Cu toate acestea, nu mai trebuie să fiţi o victimă.
Dr. David DeRose, Dr. Greg Steinke şi Trudie Li se folosesc de cercetări medicale inovatoare şi de decenii de experienţă clinică personală pentru a vă ghida într-o călătorie uimitoare de 30 de zile. Învăţaţi strategii simple, naturale, care i-au ajutat pe mulţi să işi reducă dozele medicamentelor sau să le elimine definitiv.