
Milena și Patrick sunt doi prichindei năzdrăvani care, pe măsură ce descoperă lumea pas cu pas, învață să se comporte frumos. Alături de ei, vor învăța regulile politeții și micuții „cititori” de vârstă preșcolară ̶ desigur, cu ajutorul părinților, al bunicilor și al educatorilor care vor fi gata să le spună mai mult și să le răspundă la întrebări.
Bunele maniere pentru preșcolari este o carte atractivă, care îmbină textul cu ilustrațiile colorate pentru a-i ajuta pe copii să îndrăgească amabilitatea și să deprindă buna - cuviință încă înainte de a merge la școală.
Salutul, formulele de politețe, relațiile cu adulții și copiii, comportamentul în public și multe altele se regăsesc în această carte cu „rețete” de bune maniere.
Geanina Constantin este redactor de carte pentru copii și autoarea cărților Peripețiile lui Răsfățel și Bunele maniere pentru copilul creștin. A lucrat ca redactor al revistei Nota 10 și corector. A tradus din limba engleză Întâmplări din vremea lui Ieșua (de Sally Pierson Dillon) și Minunata aventură a Bibliei de-a lungul secolelor (de Tim Lale).
Oana Ispir este ilustrator și grafician. A făcut nu doar ilustrație pentru copii, ci și ilustrație editorială și publicitară. Îi place să confecționeze jucării și să brodeze în micuțul său atelier din București. Dintre cărțile pentru copii ilustrate: Povestea vitaminelor, Povestea gentuței roșii, Rime pentru mama, Rime în bucătărie ș.a.
Un lucru la care ții pur și simplu nu este așa cum trebuie. Prima dată vezi problema, apoi o simți. Începi prin a simți un puseu de adrenalină și cuvinte care îți vin pe buze și ajungi să ai un sentiment copleșitor de iritare, care are un impact asupra modului în care vorbești cu cei din jurul tău, te lamentezi sau chiar ești plin de amărăciune față de ei. Știm că mânia ne afectează negativ, dar nu știm cum altcumva să reacționăm atunci când viața nu merge așa cum ne dorim.
Buni și mânioși, o carte revoluționară scrisă de David Powlison, susține că mânia este mai mult decât doar o problemă de rezolvat. Mânia este reacția noastră umană complexă la lucrurile pe care le percepem ca fiind rele în lumea noastră, prin urmare, trebuie să învățăm cum să o gestionăm în mod onest. Autorul explorează în profunzime rădăcinile mâniei și ale judecății morale uitându-se acolo unde nu ne-am aștepta – la mânia lui Dumnezeu. El ne reamintește că și Dumnezeu Se mânie. Dar mânia lui Dumnezeu nu manipulează și nu încearcă să îi controleze pe alții pentru a se face ca El. Mânia Sa este bună și mântuitoare. Îl determină pe El să vină în lumea noastră pentru a îndrepta lucrurile prin faptul că Îl trimite pe Fiul Său să moară, ca să existe împăcare.
David Powlison, Ph.D, este profesor la CCEF și consilier cu peste 30 de ani de experiență. A scris multe articole pe subiectul consilierii, broșuri și cărți, precum Seeing with New Eyes, Speaking Truth in Love și Power Encounters: Reclaiming Spiritual Warfare.
Buster trăiește convingerea că el este cel mai rapid iepuraş de pe strada lui. Cu toate acestea, în timpul cursei lucrurile nu decurg conform planului, iar Buster se împiedică. După acea căzătură epică, sora lui mai mare, Ivy, îl ajută să îşi schimbe perspectiva asupra eşecului, astfel încât să îl privească drept o oportunitate de a creşte.
Amintindu-şi de dragostea lui Dumnezeu, Buster reuşeşte să se debaraseze de opiniile celorlalţi şi să accepte realitatea: este în regulă să faci ce poti cel mai bine, și totuși să nu fii cel mai bun.
Editată de Edward T. Welch, Buster şi urechile lui buclucaşe se încheie cu o parte special dedicată părinţilor, în scopul de a-i ajuta să prezinte copiilor cum Evanghelia lui Isus Hristos ne mângâie și ne sprijină în momentele grele, în eşecuri. De asemenea, învățătura Bibliei ne ajută să înțelegem care sunt lucrurile cu adevărat importante și ne îndeamnă să ne mutăm atenția de la nevoile noastre, la nevoile celorlalți.
Această carte include şi câteva pagini din care se pot decupa versete de buzunar, care le vor aminti copiilor şi adulţilor de iubirea şi ajutorul lui Dumnezeu oferite celor ce se mai împiedică şi cad.
Iepurașul Buster este stresat de antrenamentele pe care trebuia să le facă pentru cursa la care s-a înscris – atât de stresat încât vrea să renunțe. Prin această poveste care împletește grija părinților cu exigențele antrenorului, cei micuți vor învăța să se confrunte cu stresul de orice fel, apelând la ajutorul Domnului Isus.
Cartea Buster vrea să renunțe face parte din seria Vestea Bună pentru Inimi Micuțe și oferă celor stresați ajutor concret, bazat pe adevărul harului divin.
NAN POWLISON iubește poveștile scrise și ilustrate special pentru copii. Ea se bucură să împărtășească această pasiune cu prietenii și cei șapte strănepoți ai săi. Nan a lucrat alături de soțul ei David, la editarea altor trei cărți din aceeași serie: Ascunzătoarea micuței Zoe, Jax și coada lui nervoasă și Gus pierde controlul.
DAVID POWLISON, Mdiv, PhD, este directorul executiv al CCEF şi consilier cu o experienţă de peste 30 de ani. El este autorul mai multor cărţi de consiliere. Locuiește la periferia orașului Philadelphia împreună cu soția lui, Nan.
JOE HOX a crescut la o fermă din sudul orașului Iowa, unde, ori de câte ori nu trebuia să taie ciulinii sau să hrănească porcii, desena. Toată lumea știa, după rândurile de fân strâmbe pe care acesta le făcea, că va fi artist, nu fermier. Joe a absolvit Dordt College cu o diplomă de licență în Artă și Educație, iar Masterul la University of Nebraska. În prezent, locuiește cu soția și cei patru copii în Pella, Iowa, unde este ilustrator și profesor de artă.
Cartea se încheie cu o secțiune specială în care putem învăța felul biblic în care să răspundem atunci când suntem stresati.
Caietul meu de rețete este o invitație la bucurie. Nicoleta Răducan gătește cu pasiune și îi place să ofere altora din ceea ce a descoperit. Fiecare rețetă, fie că este mai simplă, fie că este mai complexă, duce mai departe această stare de bine. Dar bucuria, pentru a fi autentică, trebuie să fie împărtășită. La fel ca masa. Tocmai de aceea rețetele acestea vor fi și mai apetisante dacă le pregătiți împreună cu cei dragi și pentru a le împărți cu cât mai mulți.
Fie că este vorba de salate, de pateuri, de supe, de feluri principale sau de dulciuri, toate sunt apetisante, gustoase și accesibile pentru orice bucătar amator pasionat. Dar mâncarea Nicoletei nu este doar bună la gust, ci, așa cum se poate observa din ilustrațiile pe care ea le-a făcut fiecărui fel de mâncare propus, este și foarte frumos așezată în farfurie. Din punctul acesta de vedere, cartea este o poveste despre frumos. Atunci când alegi să faci aceste rețete, să le împarți cu cei dragi, să fii recunoscător lui Dumnezeu pentru încă o masă gustoasă, tu duci acest frumos și această bucurie mai departe. Adrian Neagu, director editorial, Editura Viață și Sănătate
Povestirile lui Tudor Ștefănescu, reeditate la câteva decenii de la prima ediție, îi trimit pe copiii care le citesc în colțuri diferite ale lumii, pe urmele unor personaje ale căror aventuri îi captivează. Fiecare povestire are ca erou un animal implicat în evenimente cu totul neobișnuite, precum caracatița care salvează niște naufragiați.
Scriitorul Tudor Ștefănescu a mai scris și: Moartea cocorului, Lacrima delfinului, Orașul cu amintiri.
Adrian Barbu este creator de bandă desenată și cofondator al Comics Club Cluj. A ilustrat, între altele, Biblia de colorat, Basmele românilor, Povestea lui George W. Carver, Pistruiatul și comanșii, Aventurile lui Fram, ursul polar.
Pavlo şi Nina sunt doi copii din Ucraina. Într-o zi, viaţa lor se schimbă pe neaşteptate. Pornesc într-o călătorie lungă. Pe drum întâlnesc o mulţime de oameni amabili.
Călătoria lui Pavlo şi a Ninei este o carte de colorat inspirată din evenimente reale. Colorând secvenţele călătoriei celor doi eroi ai cărţii, copiii au ocazia să le pună întrebări părinţilor şi să afle mai multe despre sensul cuvântului „refugiat” şi despre cum putem să îi ajutăm pe refugiaţi.
Text în limba română şi ucraineană
Ilustraţii de Mihaela-Bianca Anton
Jocul educațional Călătorie mondială 2 are în plus un glob pământesc care facilitează vizualizarea „călătoriilor” întreprinse pe parcursul jocului și familiarizează copiii cu poziția geografică a țărilor.
Vârsta: +8 ani
Participanți: 2-4 jucători
Jocul conține:
Jocul educațional Călătorie mondială pentru copii este ideal pentru a stimula creativitatea, coordonarea și imaginația copiilor.
Este un joc de familie, distractiv si interesant.
Vârsta: +5 ani
Participanți: 2-4 jucători
Jocul conține:
- câmp de joc
- 4 piese de joc
- 1 zar
- 60 jetoane
- 36 cartonașe
- 30 cartonașe excursie
- 80 bancnote
- o carte
- 120 întrebări
- 240 răspunsuri
- instrucțiuni pentru joc
45 de jocuri prin care membrii familiei pot să-şi verifice cunoştinţele din evanghelii sau să le completeze. Aplecaţi deasupra Sfintelor Scripturi, copiii şi părinţii sunt provocaţi să caute atent pentru a descoperi răspunsurile corecte.
40 de jocuri prin care membrii familiei pot să-şi verifice cunoştinţele din cartea biblică Faptele apostolilor sau să le completeze. În faţa Bibliei deschise, copiii şi părinţii sunt provocaţi să caute atent pentru a descoperi răspunsurile corecte.
Acest ABC al vieţii spirituale, un mic tratat în domeniul devoţiunii, îşi enunţă chiar din titlu misiunea pe care o are. Cartea îl îndrumă pe cititor spre Iisus Hristos, ca fiind Singurul care poate să împlinească nevoile sufletului. Paşii celui care se simte nesigur sau cuprins de îndoială sunt conduşi pe cărarea păcii, iar cel ce caută neprihănirea şi desăvârşirea caracterului este îndrumat, pas cu pas, pe calea adevăratei vieţuiri creştine.
Cartea dezvăluie secretul biruinţei şi descoperă, într-o manieră simplă, harul mântuitor şi puterea susţinătoare a Marelui Prieten al întregii omeniri.
Acest ABC al vieţii spirituale, un mic tratat în domeniul devoţiunii, îşi enunţă chiar din titlu misiunea pe care o are. Cartea îl îndrumă pe cititor spre Isus Hristos, ca fiind singurul care poate să împlinească nevoile sufletului.
Paşii celui care se simte nesigur sau cuprins de îndoială sunt conduşi pe cărarea păcii, iar cel ce caută neprihănirea şi desăvârşirea caracterului este îndrumat, pas cu pas, pe calea adevăratei vieţuiri creştine.
Cartea dezvăluie secretul biruinţei şi descoperă, într-o manieră simplă, harul mântuitor şi puterea sustinătoare a Marelui Prieten al întregii omeniri.
Ellen G. White(1827-1915) a fost scriitoare americană foarte apreciată. autoare a 40 de cărţi şi a 5 000 de articole. Cărţile ei, traduse în zeci de limbi din toate colţurile lumii, tratează o varitate de subiecte, de la comentarii biblice şi spiritualitate creştină la educaţie , stil de viaţă, nutriţie, relaţii interumane şi, nu în ultimul rând, profeţie. A publicat între altele: Patriarhi şi profeţi; Profeţi şi regi; Viaţa lui Iisus; Faptele apostolilor; Tragedia veacurilor etc