Și dacă ochiul tău te face să cazi în păcat, scoate-l; este mai bine pentru tine să intri în Împărăția lui Dumnezeu numai cu un ochi, decât să ai doi ochi și să fii aruncat în focul gheenei.
Marcu 9:47

Unul dintre sensurile cuvântului „ablațiune” este acela de îndepărtare chirurgicală a unui organ. Acest lucru se întâmplă în cazurile limită când sănătatea, integritatea sau viața sunt puse în pericol. Aproape orice pacient normal, aflat într-o situație critică, își va da acordul față de o amputare în scopul salvării a ce se mai poate salva, eventual a salvării vieții.

Învățătorul oamenilor folosește aici ablațiunea ca pe un exercițiu de logică a credinței. El afirmă implicit că scopul suprem al omului este supraviețuirea în Împărăția lui Dumnezeu. Orice lucru care ar putea pune în pericol realizarea și atingerea acestui scop, trebuie să fie dat la o parte. În mod clar referirea, în acest context, la mână, picior sau ochi ca factor de risc pentru mântuire este o vorbire figurată. Și chiar dacă nu ar fi vorba aici de metafore și simboluri, cred că s-ar găsi destul de mulți oameni care ar fi dispuși să renunțe chirurgical la un organ sau două, pentru a fi sigur de mântuire.

Judecând logic, mâna, piciorul sau ochiul nu reprezintă un risc în sine pentru pierderea vieții veșnice. Există un alt organ care poartă responsabilitatea utilizării organelor enumerate mai sus, în scop salvator sau perdant veșnic. Acesta este creierul. El ar trebui excizat în situația în care vreun organ condus de el ar putea periclita salvarea sufletului. În termenii vorbirii biblice sau religioase, creierul este asimilat ca inimă. Deci inima are nevoie de o chirurgie divină.

Dumnezeu promite că va face o operație salvatoare prin care va înlocui inima de piatră cu o inimă plină de sensibilitate și determinare pentru lucrurile spirituale. Pentru această intervenție, Dumnezeu are nevoie de acordul nostru ferm. În baza acestui acord, El Își va putea face lucrarea în cei mai buni termeni cu putință. Până acum El nu a avut niciun eșec și nici nu se prevede să apară vreo situație de malpraxis.

Doamne, iată aici acordul meu pentru ablația de care are nevoie viața mea, pentru a putea fi odată salvat în Împărăția Ta. Amin!