Bun găsit, dragi prieteni!

Sunt Florin Bică și vreau să vă prezint o nouă apariție editorială pentru copii. Este vorba despre o carte intitulată „O dispariție misterioasă” de Maylan Schurch.

Cei care urmăresc cu atenție cărțile de la Editura Viață și Sănătate, mă refer la cele pentru copii, cunosc acest nume de autor pentru că noi am mai publicat câteva cărți de-ale lui, precum „Spada lui Denis Anwyck” sau „Misterul din înaltul cerului”.

De altfel, această nouă apariție, „O dispariție misterioasă”, este parte a unei serii dedicată unui mic erou detectiv, Justin Case.

Cartea de care spuneam mai devreme și anume „Misterul din înaltul cerului” este primul volum pe care l-am publicat noi la editură cu acest băiețel care are un talent de detectiv extraordinar. Iar această nouă carte „O dispariție misterioasă” ni-l readuce în atenție.

Am avut bucuria să lucrăm cu aceeași ilustratoare, cu Alexandra Gold care a făcut și ilustrațiile de copertă, și de interior pentru cartea aceasta.

Nu știu dacă dumneavoastră vă plac poveștile cu mistere, cu enigme de rezolvat. Cartea aceasta este, să zicem, un fel de carte polițistă, dar pentru copii. Ceea ce îmi place la carte este că, pe lângă povestea polițistă, misterul care trebuie dezlegat și despre care nu vă spun prea multe ca să nu vă stric plăcerea, autorul a folosit povestea pentru a le oferi copiilor și lecții despre un subiect foarte important.

Este vorba despre viața de după moarte, ce se întâmplă după moarte. Există suflet nemuritor sau odată cu moartea se încheie totul?

Folosindu-se de personajele din carte, autorul a reușit să le prezinte copiilor folosind, de asemenea, și pasaje biblice, versete care explică lucrurile acestea, să explice acest subiect care, până la urmă, este unul foarte dificil.

Dar iată că Maylan Schurch a reușit un lucru extraordinar și anume, folosind o poveste să spună și câteva lucruri care sunt adevărate și importante, pentru că, chiar și copiii își pun întrebări cu privire la subiectul acesta.

N-am să vă spun, așa cum am amintit, prea multe despre misterul care trebuie rezolvat.

Vă pot spune că are toate ingredientele unei cărți polițiste. Avem o dispariție misterioasă, așa cum spune titlul, avem niște piste false, avem niște situații la limită și, desigur, avem acest erou simpatic, un băiețel de 12-13 ani, pe nume Justin Case, care își folosește abilitățile de detectiv pentru a investiga acest caz nou.

Sper că o să vă placă această carte și pot să vă spun că seria este mai lungă, puteți să vă așteptați și la alte surprize cu Justin Case pe viitor.