Basmele, scrierile S.F., fabulele și toate celelalte genuri imaginate au avut un impact important în viața mea. Mă ajutau să trec peste realitatea plictisitoare pe care o trăiam eu și mă transpuneau în scene epice de luptă și aventură.

Totuși cărțile biografice m-au impresionat mereu mai mult decât celelalte tipuri. De ce? Pentru că în ele nu numai că găseam istorisiri impresionante, dar faptul că erau reale mă făcea să cred că și eu pot face ce făceau cei despre care citeam.

Același lucru se aplică și în cazul acestei cărți. Firul narativ ne îndrumă să secționăm povestea în trei părți: problema, visul și atingerea visului.

Problema: Edwin trăia într-o lume neagră, la propriu. Locul unde muncea multe ore pe zi producea negru de fum, dar Edwin era îndrăgostit de culori.

Visul: Edwin își dorea să fie înconjurat de culori plăcute și să aducă bucurie în viața copiilor de pretutindeni.

Atingerea visului: Edwin a început să experimenteze cu tot felul de substanțe și, după multă muncă, a reușit să creeze faimoasele creioane de ceară, Crayola.

În această scurtă descriere eu am atins doar baza poveștii, dar celelalte elemente complementare fac din cartea aceasta o lecție de viață demnă de luat în seamă.

Copiii vor putea vedea că și ei sunt capabili să rezolve o problemă din viața lor, cu muncă și stăruință. De asemenea, vor înțelege că pentru a inventa ceva, nu e nevoie doar de o idee, ci de experimentare, multe eșecuri, marketing și distribuție.

Ilustrațiile sunt foarte bine realizate și fac ca povestea să prindă viață. Sunt pline de inocența copilăriei, dar cu o doză de realism.

Singurul lucru negativ pe care îl pot spune despre această carte este că nu face parte dintr-o serie cu mai multe astfel de cărți.