M-am intersectat cu acest volumaș de mai multe ori prin casă, până când, într-o vară, beneficiind de mai multe momente de tihnă, i-am spus: „Vino-ncoace!”, decuplându-mă de la lecturi ceva mai sofisticate. Evident, deoarece cartea face parte din colecția „Biblioteca Junior”, promitea o lectură rapidă, facilă. Am redescoperit cu plenară bucurie aspecte ale devenirii lui Carver, pe care le aflasem în prima copilărie, dar am și aflat altele noi. Iată ce a reușit această biografie în ceea ce mă privește:

  1. M-a transportat în copilărie, spațiu al visării și nelimitării: a mea și a lui Carver. Parcă eram în aceeași echipă de visare. Mi-a prins bine, chiar dacă visarea e uneori pură visare. În cazul meu, că în cazul lui...
  2. M-a făcut să o apreciez pe autoarea Yvonne Davy pentru că a zămislit cu naturalețe și simplitate un text „creștinizat”, încondeiat cu bun-simț, volumul fiind recomandabil în vederea lecturii pentru fiecare copil, respectiv părinte care își iubește copilul.

    Dumnezeu este prezent în carte și Lui Îi sunt atribuite succesele de orice natură din viața lui Carver.
  3. M-a determinat să îmi iau timp să privesc cu simpatie și cu un ochi limpede textul din imagini. Nu este explicit, desigur, dar poți „citi” o pagină cu un desen cam în tot atâta timp cât ai citi cu adevărat o pagină de text. „Altoiul” românesc al desenelor lui Adrian Barbu este unul reușit, completând armonios lectura din punct de vedere vizual.

Indiferent că ești copil, adolescent sau deja părinte, îți recomand să abordezi această lectură curată, demn-ificatoare și, cu adevărat, inspiratoare.