Îmi plac întâlnirile. Le ador. Evident, am și eu, cum probabil ai și tu, preferințe. Uneori, noi alegem cu cine ne întâlnim au ba. Alteori, întâlnirile ne programează ele însele pe noi la descoperirea celuilalt: Străinul, Necunoscutul, Diferitul.

După ce, prin intermediul cărții Întâlniri, mulți dintre noi am descoperit stilul „badenasian”, vom observa din plin că același Roberto Badenas a trecut la un nivel superior de rafinament scriitoricesc, în continuarea intitulată Întâlniri decisive – ne încântă simțul literar-estetic și trăirile spirituale printr-un repertoriu de întâlniri biblice unice prin impactul lor și spectaculoase datorită Întâlnitorului Isus.

Voi vorbi cu precădere despre scriitor, pentru că am avut ocazia de a-l primi în casă. Autorul este aducătorul de farmec de pe paginile acestei cărți. M-a impresionat prin subtilitățile lingvistice, prin universul imaginativ generos, prin atenția la detalii și forța copleșitoare a amănuntului – merge până la pulsația venelor și neliniștea măruntaielor personajelor –, dar și prin cunoașterea consistentă a iudaismului din vremea lui Isus.

Roberto Badenas îți face cunoștință cu zeci de oameni care L-au întâlnit pe Isus.

Vei vizita casele lor, le vei întâlni familiile (dacă au) sau le vei sonda singurătatea, le vei ști bolile și neputințele, vei putea sta de vorbă cu ei și le vei înțelege zbuciumul, spaimele și aspirațiile, dar, cel mai important, însoțindu-i la întâlnirile lor decisive cu Isus, vei fi martor la dialoguri sau tăceri, la interogări și răspunsuri, la drame și minuni – vei fi cucerit de unicul și inegalabilul Isus.

Am fost expus profundei sensibilități spirituale a autorului, iar sufletul mi-a fost străbătut de un blând fior al coborârii lui Isus printre noi, care ne așază pe traiectoria înălțării spre El în cadrul unei întâlniri de veșnic impact.

Îți doresc să ai o lectură decisivă!