Ce faci tu, ca mamă, atunci când copilul tău are o problemă de sănătate sau când ai temeri în această privință? Poate că, înainte de a apela la medic, întrebi prietenele sau vreun grup pe WhatsApp, poate citești mult pe internet în căutarea răspunsurilor potrivite, după ce copilul a adormit.

Sau poate că, de acum, vei citi Ghidul sănătății copilului, de la Editura Viață și Sănătate. De ce?

Iată câteva motive pentru care vei ține acest volum pe noptiera ta:

  • Ghidul conține articole complexe pe teme medicale diverse.
  • Articolele sunt organizate pe secțiuni, precum: alimentație, probleme medicale curente, sănătatea dentară, sănătatea emoțională, urgențele pediatrice și altele.
  • E bine structurat, colorat, rezistent la utilizări multiple.
  • Colectivul de autori este format din specialiști, iar fiecare capitol este bine documentat, cu o bibliografie consistentă.
  • Opiniile prezentate sunt pertinente, utile atât pentru prevenție, cât și pentru remediere.
  • Ghidul este util pentru părinții copiilor mici, dar și pentru cei cu copii mari, deoarece paleta de subiecte este foarte largă. De exemplu, vei găsi aici capitole precum „Nutriția în perioada copilăriei”, dar și „Tulburările de comportament alimentar la adolescenți”; „Doliul la copii”, dar și „Folosirea dispozitivelor cu afișare la copiii mici”; „Primul ajutor și resuscitarea cardiorespiratorie la sugar și copil”, dar și „Clipitul excesiv al copiilor”.

Eu nu sunt medic, ci sunt mama unei fetițe de 4 ani. Consider necesar acest ghid și voi apela la el ori de câte ori voi avea nevoie, pentru sănătatea copilului meu. Vă doresc multă sănătate vouă și copiilor voștri!