Cei mai mulţi oameni consideră că pentru sănătatea fizică este cel mai important să ai acces la o asistenţă medicală de cea mai înaltă calitate. Dar experţii au ajuns, deja de mai bine de două decenii, la concluzia că factorul care influențează în cea mai mare măsură starea noastră de sănătate este stilul de viaţă. Practic, obiceiurile ne determină starea de sănătate sau de boală.

O parte dintre aceste obiceiuri țin de viața interioară: bucuria, reziliența, liniștea, optimismul și mulțumirea. Altele sunt învățate și întreținute prin relații: dragostea, smerenia, bunătatea și recunoștința. Cartea scrisă de Annette și Julian Melgosa, 9 obiceiuri ale creștinilor sănătoși, tratează exact aceste 9 obiceiuri-cheie. Obiceiuri biblice, obiceiuri specifice lui Isus.

Având un stil practic, motivațional, volumul cuprinde 9 capitole, fiecare dedicat câte unui obicei dintre cele 9. Mai întâi este analizată natura fiecărei virtuți, apoi se oferă sugestii practice, care să-i ajute pe cititori să integreze cu succes obiceiurile în viața de zi cu zi.

Există studii care arată că reflectarea pe marginea unui subiect, practicată individual sau în grupuri mici, contribuie la abilitatea de a adopta obiceiuri noi. Din acest motiv, la sfârșitul fiecărui capitol, se găsesc atât întrebări de reflecție individuală, cât și întrebări de discutat în grupe mici.

Poate te întrebi cu ce este această carte diferită de toate celelalte cărți motivaționale. Ei bine, diferența esențială este că, pe lângă faptul că sugerează tehnici și strategii psihologice pe tot parcursul ei, volumul 9 obiceiuri ale creștinilor sănătoși pune accent pe conținutul biblic. Evidențiază standardele pe care Dumnezeu le-a pus pentru fiecare om, motivează, încurajează și oferă o cale spirituală prin care aceste virtuți, aceste obiceiuri, își pot face loc în viața oricărei persoane.

De ce să fii optimist? Pentru că optimismul îi ajută pe oameni să atingă niveluri înalte de fericire. Dar știai că și mulțumirea este unul dintre secretele fericirii? Pentru majoritatea oamenilor, mulțumirea nu este o stare naturală, însă vestea bună este că ea se poate învăța.

De ce să îți dorești să manifești bunătate? Isus a manifestat bunătate în toate interacțiunile Lui cu oamenii. Bunătatea se numără printre roadele Duhului. Sunt studii care arată că aceia care dau dovadă de bunătate sunt mai fericiți.

De ce să fii recunoscător? Există o relație dovedită științific între recunoștință și starea de bine.

Vrei mai multă bucurie, iubire, optimism și mulțumire în viața ta, dar nu știi cum să le obții? Dacă vrei să construiești o relație autentică cu Isus și atât de puternică încât până și oamenii din jurul tău să o simtă, atunci 9 obiceiuri ale creștinilor sănătoși este cartea pentru tine.

Dacă ești bucuros, ești și sănătos!