Salutare, drag cititor! 

Încă din copilărie suntem atrași de lumea fascinantă a eroilor și de tărâmul minunilor. Copii și adulți deopotrivă privim cu entuziasm la viețile oamenilor care s-au remarcat în diverse domenii. 

Cartea Eroi și minuni, scrisă de Élise Sommer, compusă din două volume, aduce în prim-plan persoane simple care au crezut în imposibil și au realizat multe „minuni”. 

Primul volum – Perseverenții – scoate în evidență răbdarea și sârguința în realizarea planurilor. Vei face cunoștință cu Hellen Keller, care, deși își pierduse văzul și auzul, a scris câteva cărți. Fernand Navarra, care a descoperit ceea ce se crede că este arca lui Noe, ne învață să credem și luptăm pentru visurile noastre indiferent de circumstanțe. Intrând în aventura acestei cărți, te vei întâlni și cu alte nume ce te vor influența spre bine. 

Al doilea volum – Pionierii – ni-i prezintă pe cei care au deschis orizonturi noi, au luptat tenace pentru descoperirea de noi metode și au făcut primii pași în diverse domenii. Eroii din acest volum te vor întâmpina cu bucurie și exemplul lor te va motiva să lupți până la capăt. Abraham Lincoln te poate elibera din sclavia lui „nu pot” și te va inspira să plătești orice preț pentru onestitate. Norbert Casteret te va încuraja să explorezi lumi necunoscute, iar Anna Leonowens te îndeamnă să depășești bariere străvechi și prejudecăți ancorate în semenii tăi. Citind acest volum, vei găsi și alți pionieri care te așteaptă să le descoperi viața. 

Care este eroul tău preferat? Ai un model pe care îl admiri și vrei să-l urmezi? Dacă nu ai încă niciunul, citind cartea Eroi și minuni cu siguranță vei găsi cel puțin unul. Dacă ai, în urma lecturii e posibil să dobândești mai mulți eroi.