Fie mari, fie mici, toți ne trezim fredonând melodii în timp ce realizăm diferite activități prin casă, prin curte, poate chiar la serviciu sau la școală. Rareori ne întrebăm de ce. Mai mult, ni se pare atât de firesc, natural, însă aș adăuga că e și de-a dreptul copilăresc.

Dacă am întreba DEX-ul ce înseamnă muzica, ne-ar spune că e arta de a exprima sentimente și idei cu ajutorul sunetelor, iar copiii sunt niște virtuozi ai exprimării veseliei, prin chiote, și a supărărilor, prin vaiete.

De ce te trezești cântând? Pentru că îți amintești de inocența copilăriei, de profunzimea unui simplu zâmbet, de deliciul unui țipăt de fericire și de dragostea din ochii părinților tăi, care îți ascultau vocea și te încurajau: „Cântă! Cântă mai tare!”

Muzica se naște în tăcere, sclipirea – în întuneric.

Cresc în intensitate și, fără să știi, sunetul îți dă aripi, iar calea ți-este luminată către o altă lume – o lume în care armonia domnește, pacea strigă și bunătatea strălucește.

Acestea sunt trei daruri pe care volumul Sclipiri pe portativ dorește să le rupă din Veșnicie și să le așeze în inima fiecărui micuț. Sunt cuvinte menite să ne amintească de Dumnezeul nostru iubitor, sunt note menite să oglindească seninătatea Cerului, sunt sclipiri menite să devină surse de lumină pentru cei ce le cântă ori le ascultă.

Uneori versurile au fost scrise în miez de noapte, alteori – sub arșița soarelui, unele melodii au fost scrise și rescrise, înregistrate și reanalizate, dar toți tinerii au muncit fără șovăieli în toate acestea pentru Creatorul lor. Iată câteva din versurile unei piese care ar descrie drumul acestei cărți:

„Ce minunat e să te-ncrezi în Domnul!
E drumul mai frumos și mai ușor
E soarele strălucitor, iar noaptea
E somnul mai odihnitor.

Ce minunat e să te-ncrezi în Domnul!
Speranța că vei fi cu El în cer
Va fi mereu făclia ce va arde
Să te conducă doar spre El.”