Noi, oamenii, avem întotdeauna speranța că vom avea o nouă șansă, iar această speranță ne face în stare să înfruntăm greutățile pe care e posibil să le întâlnim în cale.

Am fost foarte afectată de această poveste interesantă, fiindcă am simțit că vorbește despre emigrarea mea din țara mea dragă. În ciuda dificultăților cu care s-a confruntat micuța pasăre și în ciuda neputinței ei de a zbura cu restul păsărilor, nu s-a dat bătută. Ci a rămas statornică și curajoasă, în căutarea unui nou loc în care să fie în siguranță.

Aceasta este exact povestea fiecărui refugiat în parte, care a scăpat de războaiele și pericolele la care era expus în țara sa și care nu are nicio șansă de salvare decât să se îmbarce într-o aventură periculoasă, să urce într-o barcă plină cu necunoscuți și să spere că va ajunge într-un loc sigur.

Am învățat de la această mică pasăre să înfrunt dificultățile cu care e posibil să mă confrunt și să depun eforturi mari ca să îmi ating obiectivele.

Îi încurajez pe copiii dumneavoastră să citească această minunată povestire, care le va spori credința și convingerea că nimic nu este imposibil atâta vreme cât ne străduim la maximum.