Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit.
Matei 9:22

Făcându-şi loc prin mulţimile care se înghesuiau în jurul lui Isus, o femeie săracă de-abia a reuşit să întindă mâna şi să se atingă de haina Sa. Dar a fost suficient. Femeia suferea de o boală despre care medicii spuseseră că era incurabilă, însă ea era convinsă că Isus putea să o vindece: „Numai să mă pot atinge de haina Lui şi mă voi tămădui” (Matei 9,21). Iar când s-a atins, a ştiut că s-a vindecat imediat.

Isus S-a oprit şi a întrebat cu voce tare: „Cine s-a atins de Mine?” (Marcu 5,31) El putea să facă deosebire între o atingere întâmplătoare şi o atingere motivată de credinţă şi dorea să onoreze credinţa acestei femei. Ea a căzut la picioarele Lui tremurând, iar El i-a spus: „Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit.” (Matei 9,22)

Femeia avea acum o experienţă personală minunată pe care putea să o povestească. Tot la fel este şi astăzi: mărturia noastră despre credincioşia lui Isus este mijlocul ales de Cer pentru a vorbi lumii despre Hristos. Mărturia cea mai eficientă este povestirea experienţei personale. Ea exercită o putere irezistibilă care lucrează la mântuirea sufletelor. 

„O credinţă numai cu numele, care-L primeşte pe Hristos numai ca Mântuitor al lumii, nu poate aduce niciodată vindeca­rea sufletului. Credinţa spre mântuire nu este numai o recunoaştere intelectuală a adevărului. Acela care aşteaptă ca mai întâi să aibă toată cunoştinţa şi abia după aceea să-şi manifeste credinţa nu poate primi binecuvântări de la Dumnezeu. Nu e de ajuns să credem despre Hristos, trebuie să credem în El. Singura credinţă care ne va fi de folos este aceea care-L are pe El ca Mântuitor personal, care-şi însuşeşte meritele Lui. Credinţa nu este o părere. Credinţa mântuitoare este un contract prin care cei ce-L primesc pe Hristos se unesc prin legământ cu Dumnezeu. Credinţa adevărată este viaţă. O credinţă vie înseamnă o creştere a vigorii, o încredere deplină, prin care credinciosul devine o putere cuceritoare.” (Hristos, Lumina lumii, pag. 347)

Cele mai mici binecuvântări pe care le primim perso­nal de la Domnul ne încurajează mai mult decât binecuvântările mari pe care am auzit că le-au primit alţii. Din acest motiv, experienţa personală cu Isus este esenţială.