Simți că totul în jurul tău se destramă? Ai senzația că nu mai poți să faci nimic, nu mai vrei să te implici în nimic, ești de o vreme într-o stare de tristețe profundă și lipsit de energie, iar existența ta te nemulțumește? Te simți iritat când ceilalți încearcă să-ți vorbească, ai dificultăți de concentrare, iar sentimentele de vinovăție te pun la pământ?

Acestea par a fi semne că depresia, anxietatea și stresul s-au furișat în viața ta...

Probabil te întrebi ce poți face... Cu cine să vorbești? De unde să obții mai multe informații legate de aceste simptome și afecțiuni?

De curând am citit cartea Sănătate pentru creier. Cum să învingi depresia, stresul și anxietatea, de la Editura Viață și Sănătate, scrisă de dr. Neil Nedley. De la prima vedere, cartea mi s-a părut a fi completă și complexă.

Dacă vei privi coperta, îți vei face o imagine de ansamblu asupra conținutului ei, iar capitolele din interior îți pot schimba viața. Nu este o carte pe care să o citești ca pe un roman și apoi să o așezi în bibliotecă. Atunci când vei începe să citești vei avea sentimentul că ai nevoie să iei notițe și că tot ce scrie ai vrea să reții și apoi să transpui în comportament.

Primele trei capitole te poartă într-o călătorie fascinantă a complexității creierului uman și vei afla că acesta este într-o continuă schimbare. Vei conștientiza că este la fel de sensibil ca oricare alt organ al corpului nostru și poate prezenta diferite disfuncții, cum ar fi depresia, anxietatea sau diverse tulburări.

Pe parcursul lecturii vei descoperi care sunt pericolele ascunse ale depresiei, dar și cauzele acesteia. De asemenea nu lipsesc capitolele despre importanța consumului de alimente simple și a stilului de viață sănătos, ce favorizează vindecarea acestor tulburări psihogene.

Așadar, te invit să tratezi această carte ca pe un manual, care te va ghida spre o „sănătate autentică și revigorantă a trupului, a minții și a sufletului”.