Am avut plăcerea să o cunoaștem pe autoarea cărții Gătește cu Mimi, Liliana Udrea, care ne-a răspuns amabil la câteva întrebări:

EVS: V-a plăcut dintotdeauna să gătiți? De la cine ați moștenit această îndemânare?

Liliana Udrea: Simplitate – acesta este cuvântul care îmi vine în minte când mă gândesc la copilăria mea și probabil și dumneavoastră puteți gândi la fel. Mâncare simplă și sănătoasă, mâncare gătită pe foc de lemne de către mama mea, o femeie simplă și o bună gospodină. Ea spunea tot timpul aceste cuvinte: „O femeie gospodină poate să facă o mâncare bună din ceea ce are în casă, lucruri puține; dar poate să facă o mâncare gustoasă și să o pună pe masa copiilor.” Probabil acesta a fost primul meu imbold către a găti. De aceea gătesc cu drag și astăzi.

EVS: Ce anume vă inspiră în crearea rețetelor?

L.U.: Simplitatea, cum am menționat și mai devreme, iar de când au apărut nepoții a apărut și dorința de a face mâncare mai bună, mai sănătoasă și mai pe placul lor. Așa am înțeles mai bine că, atunci când gătești cu dragoste, lucrurile cele mai simple puse pe o masă îi bucură pe toți.

EVS: Cum v-a venit ideea de a scrie o carte de rețete?

L.U.: Pentru această carte trebuie să mulțumesc colegilor mei de la clasa de nutriție care m-au îndemnat să țin cursuri de gătit, dar, pentru că nu am putut ține cursuri de gătit, am început să scriu ce gătesc eu, așa că a apărut această carte.

EVS: Care este publicul căruia i se adresează această carte?

L.U.: Îmi doresc tare mult ca această carte de rețete să fie de folos oamenilor care vor să fie sănătoși, oamenilor care vor să încerce lucrurile simple, lucrurile care le vor transforma viața în bine.

EVS: Cui ați vrea să dedicați această carte?

L.U.: Această carte aș vrea să o dedic nepoților mei, cei pentru care sunt „Mimi”, și copiilor mei, nu numai celor născuți de mine, ci tuturor copiilor care au intrat în casa mea, care au mâncat la masa mea și care apreciază mâncarea pe care o fac eu.

EVS: Vă mulțumim!