
Jay Austin făcea tot posibilul pentru a vinde din ce în ce mai multe mașini. Problema era că, pe măsură ce avea tot mai mult succes, renunța tot mai mult la ceea ce conta cu adevărat. La integritatea lui. La relația cu soția lui. La timpul petrecut cu fiul lui. Alerga după lucruri care nu aveau importanţă veșnică. Până când nu a descurcat Dumnezeu iţele încurcate, el nu a văzut cât de goală devenise viața lui.
Acum Jay va avea nevoie de o inimă curajoasă și de har pentru a se schimba şi a trăi o viață autentică alături de Dumnezeu, precum și alături de soția și fiul său.
Într-o lume plină de imitații ieftine, care ne distrag atenția de la planurile mai înalte ale lui Dumnezeu, Volanta este o parabolă puternică pentru cei care tânjesc după o viață autentică.
Alex Kendrick și Stephen Kendrick au ajutat Biserica Baptistă Sherwood să înființeze studioul Sherwood Pictures în 2003. Au fost co-scenariști ai filmelor Flywheel (Volanta), Facing the Giants (Confruntarea cu uriașii), Fireproof (Încercarea focului) și Courageous (Curajoșii). Amândoi locuiesc în Albany, statul Georgia și slujesc ca lideri în Biserica Baptistă Sherwood.
Eric Wilson este autorul volumelor Volanta și Confruntarea cu uriașii, cât și al volumui Încercarea focului, desemnat best-seller de către New York Times, toate povestite după filmele originale ale fraților Kendrick.
Superstitia si ocultismul, cu toate manifestarile lor secundare, nu apartin trecutului. Tocmai in timpul nostru, al tehnicii si al nivelului inalt de cunostinte, superstitia este mai puternic inradacinata in inima oamenilor ca oricand.
Zilnic se tipareste un potop de literatura religioasa. Oare nu ne da de gandit faptul ca trebuie sa constatam cu uimire ca si superstitia, si ocultismul tin pasul si sarbatoresc mereu noi biruinte?
Este inspaimantator cat de multi se ocupa, in epoca noastra industrializata, cu practici oculte, sperand sa obtina prin ele cunostinte care n-ar putea fi obtinute prin metode stiintifice uzuale.
Câteva capitole din cartea de față sunt următoarele
- Ghicirea,
- Magia și vrăjitoria,
- Cititul în palmă,
- Spiritismul
Bianca Timșa-Stoicescu are un sac interminabil cu povești frumoase și instructive. Dintre cele peste 500 de povești, scrise în 4 ani, scriitoarea ne oferă, în colecția intitulată Vreau să fiu O mare, 24 de povestiri contemporane.
Stilul umoristic face ca poveștile, deși moralizatoare, să nu sune didactic, și ajută cititorii să găsească modalități de a-și face prieteni noi și de a-i păstra pe cei vechi, fără să se certe sau să se jignească unul pe celălalt.
Dacă destinatarii acestui volum sunt la grădiniță, părinții și bunicii nu vor obosi citind poveștile, căci ele pot fascina până și adulții ale căror suflete au păstrat o rază de copilărie.
A consuma mai puţine alimente când există abundenţă de hrană, ar trebui sa fie infinit mai uşor decât a mânca mai mult când nu e nimic pe masă. Dar se pare că nu e aşa.
Pe măsură ce aburii şi motoarele electrice au înlocuit efortul muscular al omului şi abundenţa de hrană s-a generalizat, omenirea a cunoscut schimbări nu numai în alimentaţie şi în volumul de activitate fizică, ci şi în bolile de care suferă.
Pentru a obţine rezultate în combaterea obezităţii, e nevoie de o schimbare radicală a aspiraţiilor personale şi de dobândirea convingerii că un nou stil de viaţă constituie o necesitate, şi nu o opţiune. Slăbirea fără a face vreun efort, fără a schimba ce e de schimbat o promit numai şarlatanii, care fac averi exploatând naivitatea multora.
Din colecția „Povești din grădina bunicii”
Hai să facem muzică! Cu acest proiect, copiii își pot compune propriile piese muzicale. Setul include toate elementele necesare pentru a construi o mașină muzicală, inclusiv pentru aranjarea și rearanjarea notelor. Setul conține de asemenea, instrucțiuni pentru a compune două melodii simple și permite copiilor să exploreze lumea minunată a muzicii.
Aptitudini dezvoltate: aptitudini analitice, aptitudini motorii, aptitudini practice, creativitate
Specificații:
Vârsta recomandată: +8 ani
Durata aproximativă de asamblare: 90 min
Acesta este un kit de activități „do it yourself” conceput pentru a ajuta copiii să înțeleagă principiile fundamentale ale subiectelor S.T.E.M. (știința, tehnologia, ingineria și matematica). Această jucărie educațională de bricolaj S.T.E.M. include o broșură de instrucțiuni ilustrată, ușor de înțeles, pas cu pas, un jurnal al cursantului cu explicații ale principiilor științifice și activități suplimentare pentru copii, să experimenteze, să înțeleagă conceptele și să consolideze învățarea.
Nerecomandat copiilor sub vârsta de 6 ani. Jocul conține piese mici ce pot fi înghițite, existând pericol de sufocare. Produsul din cutie poate să difere ușor față de imaginile de pe cutie. Păstrați manualul și cutia la loc sigur deoarece conține informații importante.
Smartivity proiectează jucării, activități de implicare și instrumente de învățare care servesc ca punte dintre lumea fizică și cea digitală. Bazate pe învățare educațională DIY, jucăriile produse de Smartivity sunt concepute pentru a încânta și a oferi învățătura fundamentală copilului.
De ce Smartivity?
Fiecare activitate pe care o proiectăm este întemeiată în învățarea inteligentă, o filozofie care crede în îmbunătățirea integrală a abilităților creative, practice și analitice.
Yuki este un băiat care trăiește, alături de sora și părinții lui, într-un sat de pe insula Sevookok din Marea Bering. Lucrurile se schimbă în viața lui din momentul în care, conform unei vechi tradiții locale, părinții îl trimit să locuiască în casa bunicilor ca să le poată fi de ajutor acestora.
Privind prin ochii lui Yuki, cititorii învață lucruri noi despre o comunitate îndepărtată, în care figura controversată a șamanului Rabot joacă un rol important. Băiatul are parte de peripeții neașteptate în timp ce merge cu familia la pescuit, în timp ce participă alături de bunicul său la o vânătoare de balene și în cursul unei călătorii în care traversează insula cu sănii trase de câini. Însă cea mai mare aventură pe care o va trăi micul erou al cărții are legătură cu cei doi soți albi, veniți de pe meleaguri îndepărtate, ca misionari pe insula Sevookok. Este o aventură pe care o va trăi în inima și în mintea lui și care îi va schimba viața.
Kenneth C. Crawford este pastor și autor de cărți pentru copii. S-a îndrăgostit iremediabil de Alaska și de regiunea arctică, iar lucrul acesta s-a reflectat din plin în creațiile sale literare. Editura Viață și Sănătate a publicat, dintre cărțile lui, următoarele: Bing din Kobuk, Ossie, puiul de vidră și Cappy, chira arctică.
Alexandra-Elena Ciocan este ilustrator autodidact, membră a Clubului Ilustratorilor din România. Portofoliul său include ilustrație de carte, ilustrație editorială, lucrări de artă plastică ș.a. A colaborat la realizarea proiectului „Powerful Women” inițiat de Bis Publishers din Amsterdam, Țările de Jos. Este ilustratoarea cărții Curajul lui Sarah Noble de Alice Dalgliesh (Editura Viață și Sănătate, 2023). Detalii despre portofoliul său pot fi găsite pe www.alexandraciocan.com
Această carte, scrisă de Stanley M. Maxwell, aduce în prim plan povestiri autentice despre oameni care au ales să păzească Sabatul în ciuda provocărilor. De la un tăietor de lemne din Papua Noua Guinee care a rămas ferm în credința sa, la un soldat hrănit miraculos de o pisică în închisoare, fiecare relatare este o mărturie a puterii lui Dumnezeu și a consecvenței în credință.
Printre pagini, vei întâlni personaje care au trecut prin încercări grele, dar au rămas statornici, demonstrând că Sabatul este mai mult decât o zi de odihnă – este o legătură sacră cu Divinitatea. Povestirile, împărțite în patru categorii, ilustrează modul în care Dumnezeu intervine în viețile celor care Îl pun pe primul loc.
Perfectă pentru cei care caută inspirație și întărire spirituală, Ziua Celui Mare este o carte care te va îmbogăți și te va ajuta să vezi Sabatul într-o lumină nouă. Fie că ești adventist sau doar curios să afli mai multe despre această zi sfântă, aceste povestiri îți vor rămâne în inimă.
„Cu o lirică ademenitoare, cu o expresie poetică elegantă - ca un costum sau rochie bine croită-, Zodia gri ne oferă o poezie uşor de urmărit,uşor de citit, dar nu una uşoară. Cei ce vor citi volumul vor ajunge probabil la concluzia mea, şi anume că Daniel Geantă, fie că scrie jucăus sau serios, fie că abordează teme câmpeneşti sau teologice sau existenţiale sau simple reminiscenţe, le va atinge inima aşa cum mi-a atins-o mie...”
Daniel Ioniţă