De ce cântăriți argint pentru un lucru care nu hrănește? De ce vă dați câștigul muncii pentru ceva care nu satură?
Isaia 55:2

Făcusem câteva cumpărături și, în timp ce ieșeam din piață, atenția mi-a fost atrasă de o scenă interesantă: în fața vitrinei unui magazin era un aparat cu ajutorul căruia tinerii își testau forța musculară. Urcai pe o platformă, introduceai o monedă, loveai cu toată puterea un braț mobil și aflai rezultatul.

O doamnă mai puțin obișnuită cu viața orașului, observând animația celor din jur și aparatul care semăna, ce-i drept, cu un cântar, s-a oprit și a întrebat pe cei din preajmă dacă se poate cântări și ea. După ce i s-a răspuns afirmativ și a fost încurajată, femeia a urcat pe platformă și, ajutată, a introdus banii. N-a aflat însă nicidecum ce o interesa, iar de banii ei au profitat alții.

Sănătatea fizică și cea spirituală reprezintă două domenii de mare interes și valoare pentru că trupul nostru este templul Duhului Sfânt. Aceste domenii sunt însă și în obiectivul celor care vor să se îmbogățească. Așa a fost mereu.

Iuda se afla în cel mai sacru timp și spațiu, în camera de sus, iar în mintea lui zornăiau arginții.

Fie că este vorba de iertare pe bani sau leacuri care vindecă orice, dar și costă pe măsură, toate poartă aceeași marcă și urmăresc același scop: cât mai mulți bani sau influență. Industrii întregi cu oferte de o mulțime de suplimente nutritive, toate promit o bună prevenție, o sănătate mai bună. Acupunctura, iridologia, zonoterapia, specialiști care pun diagnosticul după fotografii sau care se pricep să-ți spună din analize cât ești de spiritual, sunt doar o mică parte din noianul de oferte. Înainte de a le accepta, trebuie să te întrebi: Cine sau ce filozofie se află în spatele lor?

Cât de diferite, accesibile, ieftine sau chiar gratuite, cât de eficiente pentru întreținerea și refacerea sănătății sunt însă cele care reprezintă oferta Cerului și sunt numite de inspirație doctorii lui Dumnezeu: mișcare, aer curat, apă, soare, alimentație echilibrată, odihnă, temperanță și încredere în Creator. Folosește-le încrezător astăzi pentru că îți sunt la îndemână!