„Cu cât poți privi mai departe în spate, cu atât e posibil să vezi mai departe în față”, spunea Winston Churchill, prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii și laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1953.
Cartea Promisiunea păcii, scrisă de Charles Scriven, ne invită să privim în trecut la contextul apariției mișcării adventiste – mișcare având în centru a doua venire a lui Isus –, la provocările din acea perioadă, pentru a înțelege viitorul. Autorul încurajează cititorii să îndrăznească să trăiască zilnic motivați de speranța revenirii. Fiecare persoană să-și propună să fie sau să devină „adventistă” – adică să creadă în revenirea lui Isus – în lumina promisiunii păcii. Nu va fi ușor, căci totul are legătură cu spațiul în care visurile întâlnesc și dezamăgirea.
Scriven dorește să se înțeleagă modul de viață adventist în vederea găsirii unei căi adecvate de a rămâne statornici indiferent de provocările care vin din partea celui rău. Modul de prezentare este din interiorul adventismului, ținând cont că autorul s-a botezat la vârsta de 12 ani și astfel a devenit membru al bisericii.
Invitația este de a trăi frumos și de a promova pacea și binele în jurul nostru. Omul nu este o insulă și de aceea în carte se subliniază importanța comunității pentru adoptarea valorilor creștine. Credinciosul trebuie să aleagă drumul devenirii continue și să nu renunțe la călătoria spre Împărăția cerurilor. Binecuvântările din trecut și perspectiva păcii sunt surse de inspirație pentru fiecare pas făcut în viață.
Merită să citești cartea Promisiunea păcii pentru a deveni un ambasador al adevărului, al compasiunii și al speranței într-o societate divizată și confuză. Totul este posibil dacă rămâi conectat la „Prințul păcii”, Isus. Fiul lui Dumnezeu S-a dăruit pe deplin în trecut ca să ofere speranța vindecării complete în ziua revenirii. Îndrăznește să trăiești frumos, având în suflet promisiunea păcii! Spor la citit!