Sunt încântat de inițiativa Editurii Viață și Sănătate de a traduce și a publica biografiile din Adventist Pioneer Series. Primul volum tradus a tratat viața și activitatea lui James White. Cel de-al doilea volum, intitulat A.T. Jones, ne invită să explorăm în profunzime, de-a lungul a 17 capitole și în aproape 300 de pagini, viața fascinantă și tumultuoasă a lui Alonzo Trévier Jones, o figură emblematică în istoria adventistă.

Scrisă de prolificul și influentul istoric adventist George R. Knight, această biografie captivantă dezvăluie, pagină după pagină, personalitatea complexă a lui A. T. Jones, contribuțiile sale esențiale, dar și controversele care i-au marcat existența.

Dacă vrei să afli de ce Ellen White l-a respectat pe A. T. Jones și a colaborat cu el sau dacă vrei să descoperi de ce acesta s-a îndepărtat de biserică la începutul secolului al XX-lea, această carte este răspunsul pe care îl cauți. Autorul face o prezentare echilibrată, bogată în detalii, surprinzând aspecte noi, mai puțin cunoscute din activitatea lui Jones.

Momentul Minneapolis 1888, alături de controversele legate de legile duminicale din America, ocupă un loc central în carte. Autorul nu ocolește aspectele carismatice, precum vindecările prin credință sau apariția altor așa-ziși profeți în adventism.

A.T. Jones s-a aflat în mijlocul unei importante perioade formatoare din istoria adventismului, atât din punct de vedere organizatoric, cât și teologic. Și, prin rolul pe care l-a jucat, „a fost, în multe privințe, arhetipul punctelor tari și al celor slabe ale majorității membrilor adventiști” (p. viii).

Așadar, dacă ești curios să aprofundezi istoria adventistă și să înțelegi mai bine adventismul contemporan, volumul A.T. Jones este o lectură pe care nu o poți rata.