Îmi amintesc cu mare drag de momentele din copilărie în care citeam Școala Feților-Frumoși deseori. Cu orice prilej pe care îl găseam, reciteam această carte plină de glume savuroase și de lecții de viață. Glumele autorului încă mă mai fac să zâmbesc și acum, la 19 ani și nu cred că își vor pierde tâlcul vreodată!
Chiar dacă am menționat că jovialitatea si poantele domnesc în această carte, asta nu înseamnă că povestirile nu sunt împachetate cu multă încărcătură emoțională. De exemplu, povestirea „Biță al nostru” m-a emoționat și întristat așa de mult încât chiar și până în ziua de astăzi am citit această mică povestire doar o singură dată.
Deși cartea este destinată celor mici și are în mare pare teme ușor de „digerat”, ca minciuna, lenea sau prietenia, autorul prezintă și teme mai sensibile precum moartea, rasismul și chiar adevărata natură a lui Dumnezeu.
În cele cincisprezece povestiri din Școala Feților-Frumoși vei face cunoștință cu o mulțime de personaje și aventurile pe care le trăiesc ele. Vei afla cum s-a integrat un zmeu într-o școală plină de Feți-Frumoși, despre Trântol, Cicălitola, Doru Condoru, Bacbuc și Harbur sau Fred Vaselină și vei afla de ce atunci când vei ține cartea în mână să citești, o ții de mână, de fapt, pe prințesa Albertina.
Această carte este excelentă pentru a dezvolta în orice copil un umor sănătos, de aceea o recomand tuturor părinților care doresc să-i învețe pe copiii lor lecții de viață cu un zâmbet pe față.