
Te afli în căutarea unui devoțional care să nu îți dea cu lingurița toate răspunsurile, ci să te încurajeze să explorezi, să contempli și să vorbești despre credința ta? Această revoluționară carte scrisă de tineri adulți pentru tineri adulți te va ajuta să explorezi întrebările dificile ale vieții, să îți procesezi gândurile și să inițiezi discuții semnificative, în urma cărora să te simți întărit și ispirat.
Acest devoțional este un instrument eficient pentru creșterea personală și pentru dezvoltarea spirituală. Fie că te lupți cu îndoiala, cauți o direcție în viața ta sau îți dorești o perspectivă nouă, aceste scrieri cu care te poți identifica ușor te vor inspira în călătoria ta de credință.
Dar această carte nu este doar pentru tineri, ci este pentru toată lumea. Prin discuții și analize intergeneraționale, cu toții putem ajunge la o înțelegere mai profundă a credinței noastre și a ceea ce înseamnă a fi parte a trupului lui Hristos. Alătură-te nouă în această călătorie de autodescoperire și de creștere spirituală și hai să deschidem împreună astăzi o cale către biserica de mâine!
Becky St. Clair este scriitoare și editor independent și locuiește în California, împreună cu soțul ei, cu cei trei copii ai lor și cu două pisici. Ea are peste 15 ani de experiență în comunicare, lucrând pe diferite posturi, inclusiv la Universitatea Walla Walla, la Universitatea Andrews și la Colegiul Pacific Union. Ea este directoarea unui program de artă comunitară realizat în cadrul Departamentului de Muzică de la Pacific Union College. Acesta este primul ei proiect de carte.
Din cuprins:
– Prin ochi de copil
– Soarele iernii
– Soarele verii
– Lumina zilei
– Fazele lunii
– Steaua căzătoare
– Ochii cerului
– Ploi de stele
– Curcubeul
– Aurora boreală
– Lumina cea mai mare
Ce poate fi mai distractiv decât o jucărie de cuvinte! În excursie, în mașină sau în serile lungi și ploioase, copiii vor fi bucuroși să asculte sau să învețe poezii despre animalele din pădure și din curte.
Cărticica Poezii distractive cu animale de Luiza Chiazna îi apropie pe copii de universul divers al animalelor, prin versuri amuzante și ușor de reținut. Totodată, textele vin în sprijinul educatorilor și învățătorilor care pregătesc programe artistice tematice, dedicate celor mici.
Vârsta: 3-5 ani
Ce poate fi mai distractiv decât o jucărie de cuvinte! În excursie, în mașină sau în serile lungi și ploioase, copiii vor fi bucuroși să asculte sau să învețe poezii despre fructele pe care le mănâncă. Această cărticică de poezii îi apropie pe copii de universul fructelor, prin versuri amuzante și ușor de reținut. Totodată, textele vin în sprijinul educatorilor și învățătorilor care pregătesc programe artistice tematice, dedicate celor mici.
Vârsta: 3-5 ani
Versurile din acest volum ne întorc pe toți, copii și adulți deopotrivă, spre natură și, prin intermediul ei, spre naturalețe, ajutându-ne să redescoperim nu doar frumusețile mediului înconjurător, ci și frumosul ca o categorie a esteticii. Prin Poeziile pădurii ne uimim în fața miracolului vieții, poposim în luminișurile pădurii doar pentru a regăsi lumina din sufletul nostru și ne lăsăm purtați în ritmuri line spre adâncurile codrului, acolo unde pare că eternitatea și-a făcut sălaș.
Copiii vor găsi în Poeziile pădurii o binevenită ocazie de a iubi natura din ce în ce mai mult.
„Cititorii de orice vârstă vor descoperi în Poeziile pădurii o teză sau, mai bine spus, o promisiune: că fiecare își are locul și rostul său în lume. Iar când spun «fiecare», mă refer la oricine și orice, de la frunză la cel mai impunător copac și de la insectă la om.” (Florin Bică)
Roxana Lupu este licențiată în filologie și teologie și Doctor în lingvistică la Universitatea din București. Este autoarea volumului De la sacru la profan. Termeni religioși pătrunși în vocabularul laic (Editura Universitară, 2014). Scrie poezie încă din anii de liceu, iar pentru copii a publicat în 2012 un prim volum de versuri intitulat Poezii cu luminițe pentru băieți și fetițe (Editura Viață și Sănătate).
Oana Ispir este ilustrator și grafician. A făcut nu doar ilustrație pentru copii, ci și ilustrație editorială și publicitară. Îi place să confecționeze jucării și să brodeze în micuțul său atelier din București. A ilustrat mai multe cărți pentru copii: Bunele maniere pentru preșcolari, Învață cum să înveți!, Povestea vitaminelor, Povestea gentuței roșii, Rime pentru mama, Rime în bucătărie ș.a.
Volumul Poiana cu izbuc îi sugerează cititorului, chiar de la început, prin intermediul subtitlului „Unde cântecul dă-n floare și sub pietre sunt izvoare”, care va fi tonul general al cărții, unul plin de optimism și de încredere.
„Un volum liniar, oarecum monocord ne oferă Ion Buciuman prin această culegere de poeme, în sensul curgerii constante a mesajului, cu unele izbucniri prozodice ce întrerup, alterează cromatica, îmbogățind textul, adăugând culoare prin metrică, rimă și ludic”, scrie Hanna Bota, membră a Uniunii scriitorilor din România, în prefață.
Cele nouă secțiuni ale cărții (Ioanine; Mir de nard; Șapte suspine divine; Cântece de primenire; Ad libitum; Redări; Intermezzo; Fractali; Cântece cu gămălie) oferă publicului iubitor poezie pură, poezie de inspirație creștină, poezie trăită, poezie care răscolește și întreabă, caută și găsește, îmbie și înalță.
„Și înainte, și după lectură simt la fel: în acest volum este sută la sută poezie, așa cum a fost și va fi chiar umblarea autorului”, afirmă poetul Daniel Chirileanu.
Poiana cu izbuc este cel de-al patrulea volum din colecția Cărțile lui Doru Gălbenuș.
Popas la izvoarele de odihnă este deopotrivă o chemare la introspecţie şi bucurie. Pare paradoxal, dar întâlnirea noastră cu Cuvântul ne vorbeşte de cruce şi de slavă. La cruce învăţăm să renunţăm la noi înşine, suntem răstigniţi împreună cu Hristos, dar tot acolo aflăm şi bucuria mântuirii, siguranţa unui viitor binecuvântat împreună cu El.
Dedicat cu toată inima Celui ce a refuzat pâinea pentru Cuvântul „care iese din gura lui Dumnezeu”, autorul ne poartă prin temele majore ale Bibliei, oferindu-le ca o masă îmbelşugată pentru toţi căutătorii de adevăr.
Emilian Niculescu este pastor pensionar. A slujit ca secretar al Uniunii Române şi preşedinte al Conferinţei Transilvania de Nord. Preocupat de înţelegerea corectă a doctrinelor biblice, a scris numeroase articole în revista Curierul Adventist.
Cartea Porțile și ferestrele adventismului scrisă de Traian Aldea este o carte captivantă care explorează fundamentul și evoluția adventismului. Prin paginile sale, autorul deschide porți către adevărurile biblice specifice, precum Sabatul, Sanctuarul, Spiritul Profetic și a doua venire a lui Hristos, oferind o perspectivă clară asupra identității adventiste.
Fiecare capitol este o invitație să înțelegi mai bine mesajul adventist și să descoperi cum aceste adevăruri își găsesc aplicarea în viața creștină. Cartea abordează și provocările istorice, precum dezamăgirea din 1844, transformându-le în lecții valoroase pentru credincioșii de astăzi.
Biografii ale unor oameni ai curajului, credintei si perseverentei.
Volumul de fata ne propune sa aflam mai mult despre cheia succesului, analizand viata unor oameni de succes: Nick Vujicic, Lev Nicolaevici Tolstoi, Hudson Taylor, Leon Danaila, Nelson Mandela, Mohandas Karamchand Gandhi, Sojourner Truth, Charles Grandison Finney si Nicolae Steinhardt. Insa pentru a afla si mai mult, aceasta carte trebuie citita cu multa pasiune, cu dorinta de a afla mai mult, de a invata si de a fi o persoana de succes.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii sunt mistuiți de curiozitate față de lumea în care trăiesc. În căutare de aventuri, descoperiri, explicații sau bogății, cutreieră lumea ca să îi afle și cele mai mici detalii.
Cartea prezintă doisprezece exploratori renumiți – Herodot, Erik cel Roșu și fiul său, Leif Eriksson, Marco Polo, Ibn Battuta, Zheng He, Cristofor Columb, Fernando Magellan, James Cook, David Livingstone, Mary Kingsley, Roald Amundsen, Jacques-Yves Cousteau.
Categoria de vârstă: 8-12 ani
’Vrei să-ți spun un secret? Nu doar în martie este ziua ta, pe 8, când este trecut în calendar: Ziua Femeii.Mai este o zi care poate fi a ta oricând, numai să vrei: 1 Iunie.
Ai dreptate, 1 Iunie este Ziua Copilului.Dar cine ne poate împiedica vreodată să fim copii? Cine poate spune: Ai crescut suficient, nu te mai poți juca,nu mai poți visa, nu mai poți aștepta cu ochii mari și senini ca lumea să fie mai bună, și toate pistoalele din lume să fie cu apă, sau cu baloane de săpun?Poate nu stii cum să faci să rămâi copil? Trebuie să înveți cât mai repede...Hai să vedem ce face un copil, sau mai degrabă ce nu face:
Un bătrân stătea pe o buturugă în curtea casei, cu capul în mâini și cu privirea pierdută în zare.Soția îi murise de curând și , de atunci, el nu-și mai găsea rostul în viață.Copilul vecinilor, un băiețel de numai patru ani, văzându-l atât de trist, a intrat ușor pe poartă și, fără să-i spună nimic, i s-a cuibărit la piept și a stat acolo liniștit, preț de câteva minute bune.Atunci când s-a întors acasă, mama l-a întrebat ce i-a spus vecinului și ce a făcut acolo.Băiețelul i-a răspuns: „Nimic.Era necăjit și eu doar l-am ajutat să plângă.”
Ce face un copil atunci când vede pe cineva necăjit, când simte că celălalt are sufletul prea plin de durere?Tocmai aici e secretul: Nu face nimic.Nu se simte în stare să dea sfaturi, să ofere soluții, să mustre, să critice metodele aplicate până atunci, să desconsidere slăbiciunea și sentimentul celuilalt, spunându-i că nu are motive să sufere și că trebuie să fie tare.Un copil tace, ascultă, ți se cuibărește în brațe și te ajută să plângi.Doar atât.Știe că nu poate mai mult.E doar un copil.Nici adulții nu pot mai mult.Doar că ei nu știu sau nu vor să creadă acest lucru.
Și ce vede un copil? Cum e privirea lui? Sigur știi.Norii amenințători care pe tine te determină să murmuri,sa-ți scoți umbrela și să-ți verși nervii pe cei de la prognoza meteo, pentru el iau chipul jucăriilor preferate.El vede în ei un ursuleț de pluș, o porție de vată pe băț,o turmă de oi, o păpușă, o bicicletă sau chiar un castel.Nu știu cum face.Cred că nu are retina suficient de dezvoltată.Sau aria de protecție corticală a vederii nu s-a maturizat.Este un defect, cu siguranță.Un defect pe care ți-l doresc și ție.Te face să te simți excelent. Ce urmează? Încep să cadă stropii buni și răcoritori iar tu îți scoți sandalele și mergi desculță prin ploaie.
Dar ce aude un copil, știi?Aici chiar este o problemă.Un copil aude tot.Chiar tot. Aude mai ales ceea ce nu vrea să audă.Aude când ne certăm unii cu alții, aude când ne bârfim, când ne acuzăm, când ne amenințăm...când mințim.Și ce face atunci?Se pare că,în acest caz, rolurile se inversează: făcând astfel,noi îl „ajutăm’’ să plângă.
Deci... e greu să fii copil?Eu cred că nu.Oricum, eu cred că merită să te străduiești. Ai la dispoziție fiecare zi pentru a exersa. ’’
La prima vedere, cartea pare să aibă un public țintă: Femeia. Dar, pe măsură ce vei citi, tu- drag cititor, vei descoperi faptul că fiecare pagină este o radiografie a propriului suflet. Și indiferent că ești copil, adolescent, părinte sau chiar bunic, cu siguranță iți vei găsi locul in poveștile pe care autoarea ni le împărtașește în cuvinte simple dar pline de profunzime și sensibilitate.
Te invit așadar, să pășim împreună, pe potecile bătătorite de alții dar, mai mult decât atât, te invit să alegi în fiecare zi cărarea ce duce către Cer..
Cine n-a auzit de frumoasa Estera sau de tânărul Daniel, doi oameni care, prin viețile lor, i-au adus cinste lui Dumnezeu? În materialul de față, aceste istorii frumoase le sunt prezentate copiilor sub formă de bandă desenată.
Povestea împărătesei Estera. Întâmplări din viaţa lui Daniel le prezintă copiilor, într-o formă succintă, câteva momente importante din viața împărătesei Estera și a lui Daniel. Micii cititori vor descoperi modul minunat în care Dumnezeu Își călăuzește oamenii, precum și importanța loialității față de Dumnezeu în cele mai potrivnice împrejurări.
Cărui copil nu-i place să ţină un creion colorat în mână? Dar copiii nu au avut dintotdeauna astfel de creioane colorate. Înainte ca Edwin Binney să-şi fi propus să schimbe lucrurile, copiii nici măcar nu puteau desena în culori.
Iată povestea adevărată a unui inventator care a iubit atât de mult culorile vii ale naturii, încât a găsit o modalitate de a aduce toată lumea exterioară la îndemâna copiilor – într-o cutiuţă de carton.
Natascha Biebow locuieşte în Londra, unde scrie, editează şi îi îndrumă pe autorii şi ilustratorii de carte pentru copii de la Blue Elephant Storyshaping. Aceasta e prima ei carte ilustrată de nonficţiune.
Steven Salerno, din New York, a scris şi a ilustrat cărţi pentru copii, precum: Tim’s Goodbye şi Wild Child. A ilustrat şi cărţile altor scriitori: Brothers at Bat, The Kid fromDiamond Street ş.a.
Povestea lui George W. Carver. Un talent în slujba lui Dumnezeu le face cunoștință tinerilor cititori cu un personaj foarte interesant și înzestrat cu talente deosebite – George Washington Carver. Născut ca sclav în secolul al XIX-lea, acesta a dovedit încă din primii ani ai vieții nu doar o curiozitate nefirească pentru lumea naturii și pentru studiu, ci și o înclinație apreciată de cei din jur pentru îngrijirea plantelor.
Yvonne Davy povestește viața lui Carver încă de la primele luni de viață și ne arată cum băiatul firav a depășit o mulțime de obstacole, multe cauzate de prejudecățile dominante în epocă și de statutul inferior atribuit populației de culoare din Statele Unite ale Americii. În ciuda faptului că era bâlbâit, că era „negru”, că nu avea bani și nici educație, George W. Carver a devenit un foarte apreciat om de știință, bucurându-se de susținerea unor persoane cu mare trecere în societate.
Volumul Povestea lui George W. Carver îi va inspira pe cititori să nu se dea bătuți, să își facă planuri îndrăznețe și să facă din Dumnezeu un sprijin în îndeplinirea lor.
Cartea, inclusă în colecția „Biblioteca Junior”, este îmbogățită de ilustrațiile realizate de Adrian Barbu.
Scriitoarea Yvonne Davy s-a născut în Africa de Sud și a publicat douăsprezece cărți și numeroase articole despre viața în Africa și despre istoriile de viață ale unor oameni celebri.