„Doamne”, I-a răspuns Petru, „dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape.”
Matei 14:28

Petrelul de furtună este o pasăre marină mică ce își petrece majoritatea vieții în largul oceanului. Ocazional, câte o furtună îl forțează să vină la țărm și astfel este văzut de oameni. Iată de ce este numit petrel de furtună. Prima parte a numelui, petrel, vine de la faptul că unii dintre ei dau impresia că umblă pe apă, așa cum a umblat Petru. În realitate, ei doar lovesc apa cu picioarele în timp ce se mențin în aer cu aripile. Această comportare ciudată este o parte a obiceiurilor lor de hrănire.

Există aproximativ 20 de feluri diferite de petrel de furtună care trăiesc pe toate oceanele lumii. Ei au dimensiuni între 20 și 30 de cm. Penele lor au culori nețipătoare, și anume, diferite nuanțe de maro, negru și alb. Este foarte greu să-i deosebești unul de altul pentru că sunt atât de asemănători.

Una dintre modalitățile cele mai bune de a-i identifica este prin observarea modului în care se comportă în timpul hrănirii. Un autor, scriind despre petrelul de furtună, descrie pe unii dintre ei astfel: „Petrelul de furtună al lui Wilson și Eliot atinge apa cu picioarele în ritmul cel mai alert.” Petrelul cu spate cenușiu se întoarce de pe o latură pe alta. Petrelul de furtună cu fața albicioasă are obiceiul de a se balansa ca un pendul, la intervale de două secunde și de a lovi apa cu ambele picioare simultan. Petrelul de furtună cu gât alb dă impresia că țâșnește dintr-un val, apoi alunecă 20-30 de secunde și apoi saltă din nou. Petrelul de furtună al lui Harcourt, sare, aleargă și dansează pe suprafața apei. Cu cât afli mai multe despre aceste păsări remarcabile, cu atât îți dorești mai mult să le vezi.

Când Petru a pășit din barcă pe apă și a început să meargă spre Isus, comportarea sa a fost și ea foarte semnificativă. Atâta timp cât și-a ațintit privirea spre Isus, el a fost în siguranță, dar când s-a uitat în altă parte, la ceilalți, a început să se scufunde.