Şi aceasta, fiindcă ştiţi în ce împrejurări ne aflăm; este ceasul să vă treziţi din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.
Romani 13:11

Într-o vară, când aveam opt ani, una dintre vecinele noastre avea o plantă foarte specială. Ea ne-a spus să fim gata să venim când ne va chema, dacă vroiam să vedem una dintre priveliştile cele mai minunate ale naturii. În cele din urmă, la miezul unei nopţii, ne-a chemat. Ne-am grăbit să ne îmbrăcăm şi am mers la ea, pentru a privi cum înflorea o plantă de cactus, aparent neinteresantă.

În mod normal, o floare înfloreşte atât de încet încât nu poţi să-i vezi mişcarea petalelor care se deschid, transformând-o în floare din boboc. Dar la această floare, care înfloreşte numai după cele mai călduroase zile din prima parte a verii, poţi vedea cum are loc procesul chiar în faţa ochilor tăi, în timp de câteva minute.

Planta este numită, de obicei, cereusul de noapte, dar mai este numită şi regina nopţii. Fiecare floare se deschide doar o dată, întotdeauna noaptea. Dar există mulţi boboci care aşteaptă să se deschidă şi fac acest lucru doar după un orar cunoscut numai de ei şi de Creator. Perioada în care bobocii se deschid poate dura două săptămâni. Se ştie că o plantă poate produce 78 de flori într-un sezon, dintre care 25 într-o singură noapte.

În timpul zilei, cactusul de noapte arată urât şi obişnuit. Nimeni nu ştie ce frumuseţe se ascunde în mugurii neinteresanţi, de culoare verde. Regina nopţii aşteaptă timpul cel mai bun şi condiţiile cele mai potrivite, ca să înflorească. Dacă aceste condiţii nu apar, ea nu va înflori în acel sezon. Aşa că persoanele care vor să vadă cereusul de noapte, trebuie să aştepte şi să spere. Iar când începe înflorirea, trebuie să fii gata şi să te trezeşti, altfel pierzi spectacolul.

Regina pe care am văzut-o deschizându-se când aveam opt ani, avea doar o floare şi dacă nu ne-am fi grăbit când dna Brown ne-a chemat, am fi pierdut. Seara, când am mers la culcare, nu ştiam că evenimentul va avea loc în noaptea aceea. Era mai aproape decât ştiam noi, dar eram gata. Suntem noi gata pentru revenirea lui Isus?