Dar adu-ţi aminte de Făcătorul tău în zilele tinereţii tale, până nu vin zilele cele rele și până nu se apropie anii când vei zice: „Nu găsesc nicio plăcere în ei”.
Eclesiastul 12:1

Mă întreb care a fost copilul acela care nu și-a dorit niciodată să crească mare și să facă ce vrea?

Ei bine dragii mei, eu, care am ajuns la pragul bătrâneții și al înțelepciunii, aproape nouăzeci și unu de ani împliniți, pe invers, vă avertizez că e o capcană. Perioada copilăriei este o valoare pe care nu o vom mai putea recupera niciodată. Nu știu cum sunteți voi, însă eu până de curând, mereu îmi doream să cresc. Una dintre verișoarele mele este mai mare cu 1 an și 10 zile decât mine și mereu când eram mici și o sunam de ziua ei, mă gândeam că în următorul an voi avea și eu vârsta ei.

Niciodată nu eram mulțumită cu vârsta pe care urma să o împlinesc. Îmi doream să fiu mare, ca ea.

Acum am crescut și mă îngrozește ideea că în următorul an voi avea vârsta pe care ea o împlinește în prezent. De ce? Pentru că am realizat ce am pierdut. Cea mai frumoasă și ușoară perioadă din viață, copilăria.

Desigur, asta nu înseamnă că în viitor viața nu va fi frumoasă, însă cu siguranță nu voi mai dispune de aceleași atuuri ca până acum. Nu voi mai avea la fel de mult timp să învăț lucruri noi, să fac ceea ce îmi place, să mă joc, să ies cu prietenii ci, din contră, va trebui să mă întrețin singură și multe altele. Chiar dacă unele dintre aceste lucruri par interesante, probabil nu se pot compara cu ceea ce rămâne în urmă. Îndemnul meu este să profitați de fiecare minut al perioadei copilăriei, să vă jucați, să vă bucurați de orice lucru, să citiți cât de mult puteți, să învățați cât mai multe lucruri noi, să vă satisfaceți curiozitățile (pe cele bune și nepericuloase), și să vă bucurați cât mai mult de părtășia cu cei dragi, fiindcă atunci când veți crește, aceste lucruri vă vor lipsi mai mult decât credeți.

Iar în final, mai important decât toate cele de mai sus, căutați să puneți fundamentul unei relații puternice între voi și Dumnezeu, fiindcă odată cu maturizarea voastră, acesta este unul dintre puținele lucruri pe care nu îl veți pierde.