Nu este mai mare dragoste decât să-și dea cineva viața pentru prietenii săi.
Ioan 15:13

E cam mult spus, nu-i așa? Cum adică să ne dăm viața pentru prietenii noștri? Și totuși…Philip James „Jim” Elliot (1927-1956) a fost un creștin evanghelic și unul dintre cei cinci misionari uciși în timp ce participa la „Operațiunea Auca”, o încercare de a evangheliza oamenii Huaorani din Ecuador. Jim dorise să intre pe teritoriul unui trib neatins și așa i-a ales pe Auca, un grup fioros pe care nimeni nu reușise să-l întâlnească fără să fie ucis. După ce le-au descoperit locația, cei cinci misionari au intrat pe teritoriul Auca. Deși au stabilit un contact prietenesc cu trei dintre membrii tribului, aceștia i-au omorât cu niște sulițe de lemn. E impresionantă povestea acestor evangheliști, dar mai impresionantă este reacția pe care o are tânăra văduvă Elliot. Moartea soțului ei a întărit în ea dorința de a duce Evanghelia acestui trib. Elisabeth a învățat limba tribului, apoi a mers împreună cu fetița ei de 3 ani să trăiască împreună cu acești sălbatici.
Și totuși… după o astfel de tragedie nu cred că ar fi condamnat-o cineva dacă alegea să se întoarcă acasă și să își crească copilul în siguranță. Dar ea alege să iubească și face următoarea declarație: „faptul că Isus Hristos a murit pentru toți mă face să doresc salvarea tuturor, dar faptul că Jim i-a iubit pe aucași și a murit pentru ei mă face să îi iubesc și mai mult.”
Domnul Isus spune că ne dă o poruncă nouă: „să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit Eu.” (Ioan 13:34). Dar oare e nouă această poruncă? Îndemnul de a iubi era încă de la început, doar că Domnul Isus ne-a arătat o demonstrație nouă a iubirii. Acolo unde porunca cea veche impunea oamenilor să îi iubească pe semenii lor ca pe ei înșiși, porunca cea nouă îi indemna să îi iubească așa cum iubise Isus, adică fără limită. Iubirea este adevărată atunci când este în acțiune, iar această iubire L-a determinat pe Dumnezeu să dea tot ce a avut pentru mântuirea noastră. Nu uita că și tu ești o ființă atât de specială și iubită încât Domnul Isus a murit și pentru tine.