Unul din ucenicii Săi, Andrei, fratele lui Simon Petru, I-a zis: „Este aici un băieţel care are cinci pâini de orz şi doi peşti; dar ce sunt acestea la atâţia?”
Ioan 6:8-9

Ucenicul Ioan relatează aici o situație când, la întrebarea lui Isus: „De unde avem să cumpărăm pâini ca să mănânce oamenii aceștia?”, Andrei vine cu soluția: un băiețel și prânzul lui.

Cinci pâini și doi pești pentru mii de bărbați, afară de femei și copii. Glumiți? „Ce sunt acestea la atâția?”

E important de subliniat că Andrei era lângă acest băiețel. Probabil că îl cunoștea sau poate că îi cunoștea părinții.

Într-o mare mulțime, ca și într-o mică biserică, exploratorii trebuie să se facă vizibili. În ochii unora ai avea puțin de oferit, dar înseamnă belșug de binecuvântare în mâinile Domnului și ale ucenicilor Lui. Pâinea, alimentul omului de rând, și peștele, foarte sărat, folosit pe post de condiment pentru a da gust pâinii, au săturat o mulțime flămândă. Și când te gândești că totul pornise de la grija unei mame pentru copilul ei și de la interesul acestui băiețel pentru cuvintele Marelui Învățător!

Isus înmulțește întotdeauna „puținul” nostru, dacă e de fapt tot ce avem. Un singur explorator, cu un singur dar sau talent, stând lângă Isus, poate deveni o mare binecuvântare pentru întreaga biserică și societate!

Copiii evreilor era învățați de mici să se roage și să slujească. Cu siguranță că băiețelul s-a rugat în aceea zi ca Domnul să îl ajute să slujească și acea rugăciune a primit răspuns.

Ai vrea și tu să ai parte de astfel de experiențe? Vezi ce daruri ai și pune-le în slujba Domnului!